Manžel pije moc piva

592
8.9.13 21:38

Manžel pije moc piva

Ahoj holky, potřebuju se vypsat a poradit. Mám manžela, je blázen do piva, vaří ho doma, každej vejlet nebo dovolená skončí v pivovaru, jezdíme po exkurzích a tak. Já si pivo taky dám, ale stačí mi pár loků. Máme malé děti, takže nějaké opití u mě nehrozí. Ale teď k němu. Založil občanské sdružení okolo piva, takže čas od času je nějaká akce, občas jde s chlapama, občas popije se sousedem…Fajn, to bych přežila, i když někdy už je toho taky moc. Ale co mi vadí nejvíc, pije sám doma. Pracuje jen každý třetí den, a dva dny co je doma má volnost…Je šikovnej, pracuje na baráku, opravuje věci…Co seš týče dětí, věnuje se jim, hlavně ale tak, že mu pomáhají s pracema, občas s nima řádí. Aby jim četl, hrál pexeso nebo tak to nehrozí…Ale beru no. Nejhorší je, že mezi tím vším pije pivo. Pořád. Vypije ho doma sám něco mezi 6-10. Pije spíše silnější. Hodně často jde spát s podlitýma očima, je takový vláčný. Prostě připitý. Nikdy není zlý, naopak, je hodný, mazlivý. Ale mě prostě vadí, že je pod alkoholem. On to neuzná. Prostě mi řekne že pivo má rád a konec. Vůbec se se mnou o tom nebaví. Co mám dělat. Je to prostě alkoholik, i když on to nepřizná. Chytne se každé akce, každé oslavy…Absolutně není schopnej se z akce vrátit včas, chodí až k ránu. Já se pak kolikrát vracím sama, nebo ho po telefonu tahám domů. Jak na něj? Co mám dělat? On pořád že ho pičuju. Ano, ale vše je spojeno s tím pitím. Kdyby nepil tak nic neřeknu. Ach jo. Pijou taky vaši tolik? Co s tím děláte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
chatwenna
8.9.13 21:41

Tvuj muz je alkoholik. Bude to cimdal horsi.
Ja bych to nesnesla Rozvedla bych se.

• Citovat
  • Upravit
72725
8.9.13 21:42

@Kulišanda můj nepije, kdyby pil, tak ho nechcu. Ex vypil cokoliv, co teklo a mělo v sobě aspoň 4 promile.. nesnášela jsem to a nesnáším to doteď. Když jsem chtěla rum do cukroví, musela jsem ho schovat. Když se napálilo 30 l slivovice, musela jsem hned odlít a schovat pro tátu, bo do 14cti dnů nebyla ani kapka.. Buď se s tím smiř, nebo mu dej sbohem. Hrát si na zachránkyni, když on nechce, je ztráta času. mmchdm, ano, za mě je jasnej alkoholik, já bych od něj (po zkušenostech), dala ruce pryč a to co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
8.9.13 21:44

Je fajn, že není agresivní, když je pod parou…ale jinak? Dát nůž na krk? Nevím…možná by to pomohlo, vypadá to, že tě má hodně rád…

• Citovat
  • Upravit
30408
8.9.13 21:44

@chatwenna To je trochu přehnaný, nemyslíš? Kdyby se každé manželství, kde se objeví problém, mělo hned rozvádět, to by byl mazec.Od toho jsou snad manželi, aby si pomáhali. Podle popisu je muž šikovný a hodný chlap, co má super vztah k dětem, přístupný komunikaci. Takový by ti nestál za to, aby ses snažila mu pomoct? Rozvod - no to je rada!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
8.9.13 21:45

@Kulišanda Nepijou, já mám doma skoro abstinenta, jako ano, když jsme někde na akci či dovolené nebo se něco slaví, tak pije, ale jinak ne.
A máš doma alkoholika, ale dokud si to nepřizná on sám, tak s tím nic neuděláš… bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.9.13 21:47

@hanka.br. zažila jsi alkoholika? já myslím, že pokud bys měla tu čest, mluvíš jinak :think: jemu prostě nepomůžeš, pokud o to sám nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
8.9.13 21:47

Muj expartner pil podle me casto - sem tam sel s chlapama do hospody, a jednou dvakrat za tyden si doma dal po praci (podotykam tezsi praci - treba stipani nebo sekani drivi, prevazeni hliny…) pivo, nebo dve… i to mi vadilo :oops:

Nesnasim ten smrad, ten dech, ten pocit, ze musi pit alkohol. Sama si dam pivo nebo vino tak jednou za mesic…

Ted mam noveho partnera (tuk, tuk) ktery nepije snad skoro vubec a vyhovuje mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
8.9.13 21:48

@hanka.br. souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
8.9.13 21:52
@hanka.br. píše:
@chatwenna To je trochu přehnaný, nemyslíš? Kdyby se každé manželství, kde se objeví problém, mělo hned rozvádět, to by byl mazec.Od toho jsou snad manželi, aby si pomáhali. Podle popisu je muž šikovný a hodný chlap, co má super vztah k dětem, přístupný komunikaci. Takový by ti nestál za to, aby ses snažila mu pomoct? Rozvod - no to je rada!

Víš, ale ona by ta podaná žádost o rozvod možná byla ta nejlepší pomoc… takové nakopnutí, že opravdu existuje problém, který by měl řešit. Nemůžeš pomáhat někomu, kdo není ochoten přiznat si, že má problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.9.13 21:52

@martina.se Ale ano. I horších než píše zakladatelka.Ale ve stavu, který zakladatelka popisuje teď, není vše ztraceno a ta rodina má dobrou šanci. Lehko se řekne - Rozveď se - ale zničit funkční rodinu pro pár piv? To mi teda přijde ujetý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.9.13 21:54
@hanka.br. píše:
@martina.se Ale ano. I horších než píše zakladatelka.Ale ve stavu, který zakladatelka popisuje teď, není vše ztraceno a ta rodina má dobrou šanci. Lehko se řekne - Rozveď se - ale zničit funkční rodinu pro pár piv? To mi teda přijde ujetý.

pokud Ti přijde pár piv (že je denně pod vlivem), jako maličkost, tak prosim. Ale ono se to postupem času mění.. A pokud je chlap nepřístupný změně a za problém to nepovažuje, taky bych od něj dala ruce pryč. Nemám pocit, že je funkční rodina tam, kde je jeden neustále pod vlivem :think: ale je to věc názoru, zakladatelka se ptala na názory, tak svůj vyjadřuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
8.9.13 21:55

Taky bych to nevidela na rozvod.Dle vseho je chlap schopny neni vylozene ozraly jak duha. O deti se stara co vic? Muj chlap ma taky pivo rad-nekdy me to stve.Ale je mi verny, pracuje stara se.Vic mi v predchozich vztazich vadila nevernost a zarĺivost. Nechci tveho chlapa hajit, ale dokud jinak funguje tak bych to nehrotila.Ja to svemu taky vycitala-hospodu, o to vic tam lez. Zvolnila jsem a o to vic je doma.Oni chlapi na nejake tytyty moc neslysi ba naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.9.13 21:56
@j.a.n.i1 píše:
Víš, ale ona by ta podaná žádost o rozvod možná byla ta nejlepší pomoc… takové nakopnutí, že opravdu existuje problém, který by měl řešit. Nemůžeš pomáhat někomu, kdo není ochoten přiznat si, že má problém.

přesný. Můj ex to začal taky řešit až po rozvodu. Do té doby mu to jako problém nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
8.9.13 22:01

6-10 jako denně? Já mám taky vášnivého pivaře (cca 10 v hospodě tak 2× týdně) a doma na chuť dvě, tři. Doma mi to neva (ty tři piva s ním nic nedělají), opici má v pohodě, nemám na co bych si stěžovala. Vadí mi to, ale objektivně je to naprosto super chlap ve všech směrech a ještě navíc se mi líbí. Takže já to zkrátka neřeším a pokud to nebude mít zhoršovací tendenci, tak to řešit nebudu. Takže ani radu nemám. Respektive nevím, co dělat. Nějaké „nože na krk“ a ultimáta u nás nehrozí, prostě vím, že by si to nenechal zakázat, akorát by bylo dusno.
Je fakt, že 6-10 denně je hodně. Aby byl „vláčný“ každý den, to nic moc. Ale souhlas s tím, že odchod, resp. rozvod je až to úplně nejkrajnější řešení. Teda podle toho, co píšeš. Když tady čtu, co tady mají ostatní dámy doma za šuliny, tak tohle se mi nezdá (zatím!!!) tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí