Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
6-10 kousků je hodně, k tomu 2× týdně hospoda, to už se na jeho stavu odrazit musí. Znám dost pivařů, kteří pijou dlouhá léta a jejich pití se sice nezhoršuje, ale prostě pivo mají na prvním místě, kdyby jim ho někdo zakazoval, dají pivu přednost
Oni jsou v klidu, dokud to nechce partnerka řešit.
@hanka.br. tak můj táta, dědové, strejdové, muž, tchán, švagr, expartner… Všichni makají/makali na zahradě bez alkoholu.
A to táta měl k alkoholu velice dobrý vztah, jak už jsem psala výše. Táta si dal pivo pak večer, ale nikdy u práce. ![]()
Nechci to pití nějak obhajovat, ale taky záleží na fyzické konstituci a na spalování jako takovém. Takže pokud je tvůj chlap vazba s rychlým spalováním plus ještě fyzicky pracuje, tak alkohol v krvi může průběžně spalovat na nulu. Takže bych taky řešila to co @hanka.br. jinými slovy může být míň pod vlivem, než nějaký střízlík, který si dá každý den večer jednoho Morgana s colou.
@Kulišanda můj muž si dá 4 piva při práci na domu, ale není to denně…
Asi bych to zaonačila přes ty děti, že by jim měl jít příkladem, aby si nemysleli, že chlap pije jedině pivo ![]()
@Anonymní píše:
@hanka.br. tak můj táta, dědové, strejdové, muž, tchán, švagr, expartner… Všichni makají/makali na zahradě bez alkoholu.A to táta měl k alkoholu velice dobrý vztah, jak už jsem psala výše. Táta si dal pivo pak večer, ale nikdy u práce.
Aby si nevykroutili hlavy
Neobhajuju tady alkoholiky, ale prostě když chlap maká na zahradě a dá si pivo, tak z toho teda nedělám kovbojku na rozvod. Upřímně je mi milejší než netáhlo u PC a to tam může cucat kolu.
@hanka.br. píše:
@chatwenna To je trochu přehnaný, nemyslíš? Kdyby se každé manželství, kde se objeví problém, mělo hned rozvádět, to by byl mazec.Od toho jsou snad manželi, aby si pomáhali. Podle popisu je muž šikovný a hodný chlap, co má super vztah k dětem, přístupný komunikaci. Takový by ti nestál za to, aby ses snažila mu pomoct? Rozvod - no to je rada!
A proč myslíš, že je taková rozvodovost? Protože kdejaké manželství, kde se objeví problém, to neumí a nechce řešit jinak, než rozvodem
![]()
K problému, co zkusit někoho cizího, ale pro něj osobnost, aby mu to řekl. To by vyznělo výrazně působivěji.
Můj do hospy zajde tak 2× týdně, kolik tam vypije se ho fakt neptám, opilej domů nechodí, někdy v náladě. doma dáme skoro denně jedno -dvě pivka.
@Anonymní píše:
@hanka.br. tak můj táta, dědové, strejdové, muž, tchán, švagr, expartner… Všichni makají/makali na zahradě bez alkoholu.A to táta měl k alkoholu velice dobrý vztah, jak už jsem psala výše. Táta si dal pivo pak večer, ale nikdy u práce.
nevidím obsolutně nic špatného na pivku při práci, naopak když u nás chlapi makají, tak pivo automaticky ![]()
Mého tátu jsme poznali před 22 lety. Pracoval v hospodě jako údržbář a taková děvečka pro všechno. Mamka tam šla dělat taky. Už tenkrát chlastal pivo průběžně celý den, ale tak, že nebyl nalitej. Vydrželo mu to do dneška. Pivo si dá po práci rád. Je pravda že ale do hospody nechodí a tvrdý pije příležitostně. Nikdy s tím neměl problém a nás to taky nijak negativně neovlivnilo. Maká kolem baráku pořád, a prostě si k tomu dá pivo místo šťávy.
Za alkoholika bych ho považovala, pokud by chlastal i v práci když nesmí, stejně tak i chlapa zakladatelky.
Zakladatelko, promluv si s ním… jinak se zeptám když si jde večer sednout na zahradu co děláš ty?? Sedněte si spolu… třeba by pak nechlastal ![]()
Inko L.
@Kulišanda Tak to už je asi alkoholik. 6-10 piv sám doma, to je mazec.
Můj manžel teda vypije tak 2 piva běžně v hospodě a domů kupujeme 1 pivo tak max. za měsíc a to ještě v horku. Samozřejmě taky dokáže jít do hospody a dát si 5 piv, ale to už musí být teda…
@Anonymní píše:
A proč myslíš, že je taková rozvodovost? Protože kdejaké manželství, kde se objeví problém, to neumí a nechce řešit jinak, než rozvodem![]()
K problému, co zkusit někoho cizího, ale pro něj osobnost, aby mu to řekl. To by vyznělo výrazně působivěji.
Mne je uplne jedno, jaka je rozvodovost. Ja nelobbuji za svatbu.
Ja jen rikam, ze s alkacem bych nezila.
@chatwenna Svět není černobílý. Nebudu žít s alkáčem, nebudu žít s násilníkem, nebudu žít s netáhlem, nebudu žít s hrubiánem, nebudu žít s mamánkem, nebudu žít s kurevníkem, nebudu žít s někým, kdo se se mnou nebaví…kdo je dokonalý? Ty s takovým žiješ dejme tomu 25 let? Sama nemáš žádnou neřest? Já bych nikoho, koho neznám, teda do škatulky „alkáč“ nehodila.
@hanka.br. Kazdy, kdo denne pije alkohol, je alkoholik, to je diagnoza, ne moje stanovisko.
@chatwenna píše:
@hanka.br. Kazdy, kdo denne pije alkohol, je alkoholik, to je diagnoza, ne moje stanovisko.
tak to jsem i já ![]()
On naštěstí hodně používal stroje a to se bál, aby se mu něco nestalo a asi i díky tomu bylo nepsaným pravidlem, že při práci prostě pivo ne. A autem jezdil on, máma neřídí.
Neviděl to v rodině, nebo nebyl dlouho sám? Pil takhle vždycky? Táta se ženil až ve 35, což na danou dobu bylo hodně dlouho, tak prostě chodil do hospod. Mimo to byl hodně často sám v zahraničí na služebních cestách, tak tam se taky hodně pilo.
Ale pokud si neuvědomí, že má problém, tak s tím nic neuděláš. Přiznávám se, že pokud by odmítal ustoupit, tak bych se sbalila, bála bych se, aby se někdy něco nestalo, až bude pod vlivem. Třeba nechtěné ublížení dítěti…