Manžel přes týden pryč?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
76
17.9.23 08:03

Manžel přes týden pryč?

Ahoj, jsme s manželem spolu 9 let a máme dvě děti (rok a 5 let). Kromě porodnice jsme nikdy od sebe přes noc nebyli. A teď přišla nabídka na práci v Německu. 3 týdny tam (s tím, že víkendy by byl doma) a pak týden celý doma. Nebo klidně dva týdny tam a dva doma, ale za 3 týdny vydělá víc. Může jezdit i každý týden, ale to už by bylo moc jsme si říkali :D.

Oba jsme z toho smutní. Ani jeden nechceme, ale prostě potřebujeme peníze no (zbavit se dluhů a pak šetřit na hypotéku na byt) :nevim: a ty peníze bude mít krásný.

Tak to chceme aspoň zkusit. Moje otázka zní, jak to zvládate kdo to takto má? Je tu někdo kdo se toho taky bál a nakonec je to v pohodě? A naopak jestli by do toho někdo znovu nešel?

Trápí mě i úzkosti, i když už je to daleko lepší než dřív. Ale ještě mi zemřela v lednu mamka, která pro mě byla moc důležitá, tak to ve mě taky ještě je. No prostě asi tady hledám útěchu, že takový vztah někde jinde funguje skvěle, tak my to taky zvládneme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
350
17.9.23 08:23
@Veruna123 píše:
Ahoj, jsme s manželem spolu 9 let a máme dvě děti (rok a 5 let). Kromě porodnice jsme nikdy od sebe přes noc nebyli. A teď přišla nabídka na práci v Německu. 3 týdny tam (s tím, že víkendy by byl doma) a pak týden celý doma. Nebo klidně dva týdny tam a dva doma, ale za 3 týdny vydělá víc. Může jezdit i každý týden, ale to už by bylo moc jsme si říkali :D.

Oba jsme z toho smutní. Ani jeden nechceme, ale prostě potřebujeme peníze no (zbavit se dluhů a pak šetřit na hypotéku na byt) :nevim: a ty peníze bude mít krásný.

Tak to chceme aspoň zkusit. Moje otázka zní, jak to zvládate kdo to takto má? Je tu někdo kdo se toho taky bál a nakonec je to v pohodě? A naopak jestli by do toho někdo znovu nešel?

Trápí mě i úzkosti, i když už je to daleko lepší než dřív. Ale ještě mi zemřela v lednu mamka, která pro mě byla moc důležitá, tak to ve mě taky ještě je. No prostě asi tady hledám útěchu, že takový vztah někde jinde funguje skvěle, tak my to taky zvládneme :srdce:

A není možnost že by si šla s ním? Jsi nejspíš na rodičaku, děti jsou malé, za mě je to ideální příležitost 😊 Chápu že peníze jsou důležité, ale já si třeba nedovedu představit být rodina jen o víkendech.. o spoustu důležitých věcí přijdete, hlavně manžel.. děti jsou malé jenom jednou 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22370
17.9.23 08:25

Ja myslim, ze tu praci potrebujete, kdyz mate dluhy a neni to hypoteka, takze asi bydlite v najmu. Ted je sance se z toho dostat. Plat urcite bude super a jeste dostanete pridavky na deti z Nemecka. Ten 1 tyden volna v mesici bude bezva. Muzete si to zas poradne uzit-budete mit cas i penize. Ono i jini tatinci hodne pracuji a nejsou s rodinou furt. Spis jen o vikendu a nemaji ani ten 1 tyden v mesici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
17.9.23 08:27

Muž jezdí pracovat za Drážďany, je to asi hodina cesty, jezdí teda každý den domů, ale je to jakoby doma ani nebyl. Vidíme ho málo, děti občas vůbec. A je to těžký, ale dá se. Já si už zvykla si dělat všechno po svém, ale prostě když potrebuju pomoc, není tu no. Hlavně teda výchova je jen na mě. Ale zase v Německu jsou lepší peníze, lepší benefity, muž bude mít dva důchody… a co si budeme, v dnešní době jsou ty peníze potřeba, protože rodina a děti. Kámoška takhle měla chlapa doma jen na víkendy, ale zvládla to. Jen musíte být ve vztahu asi v pohodě - prostě sex nebude každý den, konverzace jen po mobilu, apod. Musíte si ujasnit, zda to váš vztah zvládne. Aby vás to neodcizilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
17.9.23 08:47

V místě kde jsi tě něco drží? Nešlo by se přestěhovat blíž hranic? Nebo jít s ním. Za rok uvidíte kolik našetříte. Ideální je bydlet v ČR a v Německu pracovat. Jestli je ta možnost. Tady tak fungují všichni bydlíme na hranicích s Rakouskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
17.9.23 09:02

My bychom do toho nikdy nesli, tezce snasime byt bez sebe i na den a usinat bez sebe to uz vubec ne…
ale my nemame dluhy no

• Citovat
  • Upravit
26854
17.9.23 09:03

Jedine, z ceho bych mela obavy, aby se mu pri cestovani nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
17.9.23 09:07

Mně to přijde v pohodě. Ale my jsme byli zvyklí (já teda za bezdětna) oba cestovat za prací a občas se prostě nevidět. Jediné, co bych zvážila, o kolik času s dětmi manžel přijde, ale jinak vidím samé benefity.

Odloučení je vždy jen přes týden, o víkendu se uvidíte. A jednou za tři týdny týden volno? To je naprosto super, kdyby zůstal v ČR, takovou možnost společného volného času nemáte.

• Citovat
  • Upravit
1810
17.9.23 09:08

Odnese to jeho vztah s detmi. Na vasem miste se presunu komplet. Behem rodicaku se muzes krasne dostat na nejaky rozumny level nemciny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
17.9.23 09:15

Mně by to vadilo, ale zvládli bychom to. Zvlášť kvůli vidině lepších zítřků a splácení dluhů, které máte. Švagr ještě před narozením dětí jezdil pryč od pondělí do čtvrtka. Vrací se většinou v pátek dopoledne. Mají to tak do teď a děti už jsou dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
17.9.23 09:17
@Capretta píše:
Odnese to jeho vztah s detmi. Na vasem miste se presunu komplet. Behem rodicaku se muzes krasne dostat na nejaky rozumny level nemciny.

Proč by to odnesly děti? :) Vždyť v dnešní době je možnost videohovorů a bude doma každý víkend + celý jeden týden po 3 víkendech. To se uvidí víc než moje dcera manžela, který dělá noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13965
17.9.23 09:19

Jak ti radi ostatní, jsi na rodicaku, jdete vsichni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.23 09:38

Mne to přijde v pohodě. Můj chlap je pořád v práci, často i od pondělí do pátku na montáži. Ani omylem nemá tolik volná, jako by měl tvůj a určitě ani tolik peněz. Takže já bych možná i byla ráda, kdyby dostal podobnou pracovní nabídku :D

• Citovat
  • Upravit
8651
17.9.23 09:39

Já bych šla buď s ním (do školy děti ještě nechodí, ty do práce taky ne, takže ideální čas.. ) anebo bych to odpiskala. Můj manžel pracuje sice v ČR, ale tak nějak všude, minimálně půlku měsíce není doma, většinou 4 dny v týdnu je pryč, pátý má HO, někdy je pryč jen 3 dny, někdy 5, často musí dřív odjet, později se vrátit… No já kvůli tomu můžu pracovat jen na půl úvazek, abych mohla kompletně obstarat děti, jsou ještě malý. Taky si nemůžu naplánovat žádnou svoji pravidelnou aktivitu, protože není v týdnu žádný den, který by pravidelně býval doma. Je to začarovaný kruh. Jeho peníze nás živí, protože já mám jen půl úvazek, jenže ten mám jen proto, že on má tu práci, jakou má. Oba nás naše práce baví, naplňují, děláme je moc rádi. Ale toto nastavení mi vůbec nevyhovuje. Nicméně změna nebude, ne teď. Kdybych to bývalá věděla, jak to bude vypadat, s tou jeho změnou práce bych nesouhlasila. Je teda otázka, jestli by to k něčemu bylo, precejen mu nemůžu diktovat, co má v životě dělat, ale minimálně bychom to líp přemýšleli, víc prodiskutovali atp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.9.23 10:00

Já to osobně neznám. Ale v okolí (v rodině) mám. A co de týče utrpení vztahů, tak to tolik neovlivňuje ten čas kdy spolu nejsou, jako ten kdy spolu jsou. Taky je hodně důležité jestli v jeho nepřítomnosti by jsi na všechno byla sama, nebo by jsi měla pomoc rodiny, přátel.
Já bych do toho šla, ikdyby jen dočasně než splatíte dluhy. Co se týče stěhování celé rodiny, tak tam je otázka jestli by jste si pak finančně pomohli nebo na tom byli hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí