Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paní.Norrisová píše:
Proč by to odnesly děti?Vždyť v dnešní době je možnost videohovorů a bude doma každý víkend + celý jeden týden po 3 víkendecchteh. To se uvidí víc než moje dcera manžela, který dělá noční.
tak to je pravda, to se uvidi vic nez vas zet s detmi, ale mene, nez by treba bylo akceptovatelne pro me. Nechtela bych pro svoje deti tatinka na telefonu, ale nekoho, kdo s nimi sdili kazdy jejich den fyzicky.
Hele nezlob se na mě, ale teď jde vaše muchlování stranou.. Potřebujete se zbavit dluhů, mít zázemí? POTŘEBUJETE. To je teď to nejdůležitější… My děláme ROK rekonstrukci, taky si přeji aby manžel byl se mnou, víc se mi věnoval, ale NEJDE TO. Prvně vybudovat domov, POTÉ zábava. Nemůžeš tam být s ním?
Já bych do toho šla a zůstala tady. Výhoda je věk dětí. Jedno odrostlejší, druhé malinké. Jsi doma, krásně se jim můžeš věnovat, starší ve školce, jídelníček uzpůsobíš dětem a večer budeš mít na odpočinek, i ten muž dá práci a zabere čas. O víkendu se užijete všichni. A ten týden volna je úžasnej. Před ním a po něm máš celý víkend. Finančně si pomůžete. Pokud nejsi s dětmi na samotě v domečku, nebála bych se toho. Je to dočasně. Ne napořád. Fakt bych se s ním tam nestěhovala. Tady jsi v domácím prostředí. Děti tu mají doktora, jste tu zvyklí. To není napořád a těch pět dní uteče.
Musíte to vyzkoušet. Každý to nedá a jak to mate vy musíte zjistit.
My měli víkendové manželství lehce přes 3 roky a znova bych do toho nešla. Je úplně něco jiného když ten chlap přijede k večeru domů, ale prostě tam je. Je součást rodiny každý den.
U nás to vedlo do kopru vztahu. Časem se už ani nechtělo dětem tatínkovi 3× denně volat, on měl pocit že doma si musí odpočinout ( když je konečně doma a ne dostat seznam co je potřeba vše udělat na baráku a řešit ). Narušoval ten zaběhnutý řád, který fungoval když doma nebyl úplně OK.
Vlastně to časem bylo jednodušší bez něj, ač první odjezd jsem obrečela. Stejně jsem si musela poradit sama při nemocech, nějakých akutních situacích, nákupech, atd… Časem bylo jednodušší si to celé a vše zařizovat sama a z chlapa se stala fajn peněženka.
Jasně, věděli jsme proč to děláme, jaký to má cíl, ale bylo to náročný. A jsem ráda, že to bylo jen na několik let.
Nemůžeš jít s manželem?
Navíc ty děti jsou malé jen jednou. A ten čas už nevrátíš.
Pokud jinou možnost nemáte ( já bych v nájmu žít nechtěla), tak to dat nějak musíte.
Ale možná právě ten věk dětí by pro mě byl důležitý zpětně.
Dodám že jsem byla sama bez pomoci příbuzných. Rodiče ještě pracovali a na pomoc se nehrnuli, takže já na krku děti, barák, psy a topení.
Možná je to jiné ve městě někde v paneláku 2+1, bez zvířat, kdy máš vše u nosu a na pomoc půlku rodiny. Já se celý týden nenudilia. Když jsem neřešila 3 děti, tak jsem řešila topení na zimu, zahradu, občas barák, do toho nemoce dětí, návštěvy pohotovostí ( klasika kdy si děti předávají baci
ly- takové ta zimní kolečka, kdy pak člověk pomalu nevylezl ani na terasu ). K tomu v zimě sníh, nákupy ( žádné Tesco ani Rohlík tehdy nebylo ). Uf.
Po nocích nevyspalá a celé dny v zápřahu kdy nebyl nikdo kdo by na „blbých 10 minut“ na ně kouknul( třeba v té nemoci ), skočil do lékárny ( opět online neexistovalo). Samozřejmě ty průšvihové věci se děly ideálně ve vánici, extrémních mrazech, v době kdy chlap protáhl absenci na 2 týdny, kdy jsem omarodila i já, byly státní svátky a tak.
Po 3 letech jsem začala, s nástupem do zaměstnání, tlačit na ježdění v týdnu domů a nebo podepsání žádosti o rozvod. Začal jezdit domů, opět si to sešlo a máme za sebou 25 let vztahu ![]()
Ale věřím, že kdyby tenkrát se nevrátil, tak to dopadlo špatně.
Máte luxusní, že bude manžel každý víkend doma. Spoustu chlapu pracuje v čr od rána do večera a děti vidí jen o víkendu. Vy to budete mít stejné, ale plat 3krát tak větší.
Otec pracoval v cizině, nebylo to Německo byl ještě dál, a domů jezdil co 5 - 6 týdnu, peníze luxusní, spoustu sladkosti pro nás děti a finančně to rodičům hodně pomohlo.
A když měl zdr. úraz v práci (nic vážného), tak byl na ubytovně a bral 100% platu