Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, pritel dostal nabidku nove, lepe placene prace. Jenze by byl od pondeli do patku pryc, doma jen na vkendy… Mate to taky nekdo takto? A vyhovuje vam to? Funguje to? Jak to vnimate vy a taky deti? Chce ji prijmout a me moc mrzi, ze neuvidi dcerku rust kazdyden a tak dale:-(
BaraDolezal píše:
Holky, pritel dostal nabidku nove, lepe placene prace. Jenze by byl od pondeli do patku pryc, doma jen na vkendy… Mate to taky nekdo takto? A vyhovuje vam to? Funguje to? Jak to vnimate vy a taky deti? Chce ji prijmout a me moc mrzi, ze neuvidi dcerku rust kazdyden a tak dale:-(
ahojky,můj přítel přes půl roku jezdil kamionem,domů jezdil jen na týden a tři týdny byl pryč.Úplně lehký to nebylo,ale dalo se to.I malej si zvykl,volali jsme mu a tak.Teď má práci,že buď chodí domů k večeru a nebo jezdí od pondělí do pátka pryč a taky to jde a to jsem těhule.Chybíme si a o to víc se na sebe těšíme.Malej má tatínka sice jen o víkendech,ale i tak si sebe užijou.Věř že ty chlapy to taky mrzí,ale v dnešní době jsou i peníze potřeba ![]()
my to takhle meli 4 roky, ale to jsme jeste nemeli malou.. kdyz jsem ji cekala, tak jsem mu dala na vyber, bud praci zmeni nebo se budeme stehotav za nim. nakonec si nasel neco tady a uz jsme dohromady..
s ditetem bych to neakceptovala.. ale kazdy to bere jinak. v okruhu nasich pratel je nekolik paru, kde partneri jezdi pracovat do zahranici a ony tu jsou pres tyden samy.
a kdybyste jezdili s nim, to nejde?
my jsme takhle jednu dobu taky žili, ale to jsme byli ještě bez dětí. propustili nás oba dva z podniku, kde jsme pracovali, protože firma krachla a přítel si našel práci 90 km od domova. No trvalo to ale jen 2 měsíce, protože tu firmu, co krachla převzala jiná a ta nás nabrala zpět
každopádně pro mě to nebylo tak zlý, měla jsem čas sama na sebe a tak........ale jak říkám, byli jsme ještě bez dítěte ![]()
u nas bylo stesti, ze kdyz byly holky hodne male byl doma, pozdeji mel praci daleko , dvanactky a v podstate se jezdil domu jenom vyspat, uprimne manzelstvi slo pomalu do haje, kdyby jezdil domu jenom na vikendy tak to si teda nedovedu predstavit, je to tezky, clovek je dnes vdecny za to, ze ma praci, ale pro rodinny zivot to nic dobreho neni a kdyz jsou deti male tak uz vubec ne, tot muj nazor a zkusenost
fram píše:
my to takhle meli 4 roky, ale to jsme jeste nemeli malou.. kdyz jsem ji cekala, tak jsem mu dala na vyber, bud praci zmeni nebo se budeme stehotav za nim. nakonec si nasel neco tady a uz jsme dohromady..
s ditetem bych to neakceptovala.. ale kazdy to bere jinak. v okruhu nasich pratel je nekolik paru, kde partneri jezdi pracovat do zahranici a ony tu jsou pres tyden samy.
a kdybyste jezdili s nim, to nejde?
To by bohuzel neslo, jezdil by ruzne po Evropske Unii
Nakladakem ![]()
Ja to nejak zvladnu, to je jasne! Ale mala je moc malicka, aby si vybudovali ten vztah, ktery by meli mit a tak no ![]()
Ja vim ze i penize jsou treba, a ze on to vlastne dela kvuli nam, ale je mi z toho smutno…
aha, ja prave netusila, co je to za praci..
jako zvladnout to urcite zvladnete, ale zamrzi to.. plne te chapu..
BaraDolezal píše:fram píše:To by bohuzel neslo, jezdil by ruzne po Evropske Unii
a kdybyste jezdili s nim, to nejde?Nakladakem
Ja to nejak zvladnu, to je jasne! Ale mala je moc malicka, aby si vybudovali ten vztah, ktery by meli mit a tak no
Ja vim ze i penize jsou treba, a ze on to vlastne dela kvuli nam, ale je mi z toho smutno…
Přesně tuhle práci měl přítel-já si myslím že na to musí mít chlap náturu aby to tam ustál-přítel to vzdal,neustál to odloučení od lidí a i od nás.Teď je doma víc,ale jak kdy,teď je zrovna přes týden v Nymburku-staví haly,ale voláme si každý den.Ono když i ten chlap chce může se dětem plně věnovat i o víkendech-vem si to i tak je spousta párů,kdy chodí partner domů večer když už třeba děti spí,tím pádem se dětem takyy nevěnuje,protože je nevidí a taky to funguje,jde o to aby se ti dva partneři dohodli jestli to ustojí nebo ne.
Já bych se toho nebála.. Můj přítel je pryč mnohem častěji a na delší časové úseky. A taky mám kamarádku, jejíž manžel jezdil odjakživa domů jen na víkendy, ani ne všechny. Mají spolu dvě děti, staršímu je už dnes 8. Nedávno se vrátil domů po 7mi měsících v kuse. A jeho vztah s dětma to nijak špatně neovlivnilo. Tatínka zbožňujou, je pro ně bůh a hrozně si rozumí.
Ahoj Baru, můj přítel jezdí přes týden pryč, když dělá někde blíž tak se vrací večer domu, ale to už Vašík spinká, takže ho stejně nevidí..
Pracuje ve firmě už 3 roky, smutno je mi pořád, ale člověk si zvykne, možná se o to víc na něj těšíme, denně si voláme, peníze jsou potřeba a takhle placenou práci by u nás nikde nesehnal..
Určitě ho taky mrzí, že malého nevidí vyrůstat, ale člověk si nemůže vybírat.. Víkendy trávíme jenom spolu a užíváme si tatínka ![]()
Ahojky, no, já to vezmu z té druhé strany (dítěte). Otec byl vojenský pilot a lítal všude po světě. Jako dítě jsem ho viděla jen o víkendech, někdy ani to ne. Když už přijel, hltaly jsme ho a chtěly být pořád s ním… chyběl nám, nebyl s námi při těch kažodenních maličkostech… až v naší dospělosti mi říkal, že teprve pochopil, že si nás vůbec neužil.
A my to věděli. Dneska, kdyby se měl rozhodnout znovu, by to prý už neudělal. Že to utíká až moc rychle, na to aby s náma nebyl.
Přeju, ať to dopadne tak, jak vám to bude nej vyhovovat. ![]()
Dá se. Budete si vzácnější. Zkušenosti mám více než bohaté a i přesto,že se pořád stupňují(viz metr), jsme stále spolu ![]()
jste statecne holky, penize jsou fajn ale ja bych to asi nezvladla!!!!!
![]()
kitri píše:
jste statecne holky, penize jsou fajn ale ja bych to asi nezvladla!!!!!![]()
Kdyby měl přítel možnost pracovat tu s námi, i za míň peněz určitě by do toho šel.. Bohužel, žádná práce se zatím nenašla..