Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel jezdí takhle pryč už sedm let, z toho šest jsme spolu. Dá se to zvládnout,zvykla jsem si. Pořád se stýská, voláme si každý den několikrát. Malá to začíná vnímat až ted. Když přijede tatínek na víkend domů, tak se od něj nehne. Bohužel dnešní doba je taková, že si člověk moc vybírat nemůže, zvlášt, když má hypotéku na krku.
presne tak, pokud nic nechybi neni co resit! obcas se stane, ze manzel musi pracovne na par dni pryc, jeden den fajn ale pak uz to zacina byt nesnesitelne, mozna bych si casem zvykla , mozna jsem hnusna ale pripadala bych si jako svobodna matka ,protoze nemam oporu, kdyz ji zrovna potrebuju!vazne za sebe rikam ne! ![]()
Kamarádka s manželem takhle žijou co je znám, už to tak bylo před dětmi, teď už mají dvě děti 4,5 a 2 roky a funguje to. Takový peníze co si vydělá tak by prostě v našem regionu neměl. Ona to zvládá asi s vypětím sil, babičky by se mohly zapojit více. Zatím to tak nechávají, a ze srandy říkají že kdyby spolu byli denně, tak se „pozabíjí“. Je fakt, že ona má najetý nějaký režim a ten by se narušoval, nějaký čas by to určitě nedělalo dobrotu, než by se to zase porovnalo.
A soused jezdí s kaminonem takto snad celý život, už mají vnoučata, takže to nejsou mladí lidé. Doma je jen o víkendech a to taky ne vždy. Paní teda nežije sama (děti už dávno vylétly), žije s tchýní.
My jsme druhý extrém, jsme spolu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu ![]()
Ahoj Baru - jsem s přítelem skoro 6- let . a 6 let je ve světě jenom na víkendy dodnes si nemůžu zvyknout - ale je to jeho práce a stím jsem do toho šla i když mě na to upozorňoval - v začátcích to pro mě jednoduché nebylo - každý večer mokrý polštář ![]()
Dnes jsem si pomalu zvykla i když mě chybí ale o to se máme více rádi a jeden druhého si moc vážíme a jsme si i vzácnější - ten víkend je tak krásný že jen škoda že je tak krátký.
Ale co můžu dělat. ![]()
Pisu si na papir pro a proti. Bude se mi styskat, strasne, ale zase je to jeho sen, opravdu by ho to bavilo. Taky se mu bude styskat, ale chtel by male doprat to nejlepsi, koupit vlastni bydleni a tak dale…
Je nejspise rozhodnuto ![]()
akorat nevim jak budu s prckem zvladat vencit psa… ![]()
podle mě si uděláš svůj systém a budeš v pohodě - Věř tomu že se budete oba těšit na pátek a ten týden ti uteče jako voda ,znám to .
přeju vám,ať jste oba spokojení a neboj,zvládneš to-taky máme psa,jednu chvíli jsme měli dokonce dva
najeli sme na rytmus,že napřed se prcek nasnídá a pak jdeme s hafinou,odpoledne když jde spát malej skočím s ní rychle okolo baráku,když se malej vzbudí jdeme s ní na dýl,mno a pak večer až prcek spí jdu s ní zase jen okolo baráku
mám spíš strach,jak to budu zvládat s prckem do školky a do toho mimčo
ale co,nějak bylo,nějak bude ![]()
Nejspis mas pravdu, chcw to system… ted uz dumam nad malickostma, az mi prijdou usmevne! ![]()
Ach jo, zrovna v tehle veci mam dva pohledy!!!
jj ten týden opravdu utíká,zvlášť když je venku hezky,tak se s dítkem zabavíte a ani nepostřehneš,že i pondělí je najednou pátek ![]()
Ahoj,s manželem jsme spolu 6 let z toho 5,5roku jezdil kamionem, doma jen o víkendu,zvládnout se to dá,ale ted jsem ráda,že už nejezdí.skončil, protože se nám narodila malá a zjistil,že mu uniká,jak malá roste a stýskalo semu.i já jsem moc ráda,už není všechno jen na mě a i když máme o fúru peněz mín jsem spokojená.dokud jsme byly sami,byla to pohoda zvykneš si být sama a podle toho se zařídíš.týden uteče a jste spolu,ale s dětma je to horší.ted říká,že by neměnil,jedině,až děti odrostou.každopádně na víc peněz se dobře zvyká,na málo už huř.je to něco za něco.
Přítelovi nabídli taky práci ve Švýcarsku na půl roku za pěkné peníze. Byla jsem proti, pač jsem těhotná a v říjnu se to narodí. Včera to odmítl a vím, že toho nelituje. Sám to tak chtěl. Chci tohle období prožívat s ním a ne sama. Pak bychom se odcizili. Jo, jasně, peníze by byly pěkný, ale co z toho? Navíc na vztahy na dálku nevěřím, jeden jsem prožila a jsou to nervy
.
Ahoj.Tak já mám 2 větší děti a nyní čekám třetí.Manžel dělal dlouhá léta ve fabrice a teď nastoupil do firmy,jezdí zatím jen po republice a vozí osobní auta,ale nikdy den dopředu neví,kam pojede další den,až vždy na místě se to dozví,takže se stává,že mi volá,že na noc nepřijede a spí někde v autě.Takže přes týden se vlastně nevidíme,i když dorazí domů,tak až večer,nají se a padne.Já osobně z toho nadšená nejsem,ale dělal si řidičáky,protože tuhle práci doslova miluje a já mu nechtěla bránit.Takže si ho užívám jen o víkendu.Není to pro mě jednoduché,byla jsem zvyklá vidět ho každý den.I když si voláme,není to samozřejmě ono,na všechno jsi sama.Takže se připrav,že jednoduché to nebude,budeš si muset se vším poradit ty.Samozřejmě to se mnou konzultoval,když dostal tu nabídku a já nakonec souhlasila,protože jsem věděla,jak tu fabriku už nenávidí a že řízení je jeho sen.Nechtěla jsem,aby mi to někdy v budoucnu vyčítal.Je na tobě,jak se rozhodneš,jednoduché to pro samotnou ženskou není.Držím pěsti. ![]()
Oj, tak mě by chlap nikdy nevyčítal, že nemůže jezdit (pokud by ho to teda bavilo…). Ani by nemohl vyčítat - vždyť děti jsou nás obou a máme se na výchově podílet oba, ne že jenom já, aby on dělal, co ho baví. To by mi smrdělo sobeckostí. Já si taky nevybírám, ale přizpůsobuju se potřebám dětí…
Osobně bych do toho nikdy nešla a raději omezila příjem. Nemáme ho kdo ví jaký a taky máme hypošku, ale raději si dám práci s finančním plánováním a budeme chudší, ale spolu. ![]()