Manžel se dál a dál zadlužuje

9.3.15 14:07

manžel se dál a dál zadlužuje

Ahoj, uz fakt nevim, jak se branit. Odesla jsem s malickyma detma od manzela. Ma pujcky od lichvaru, nevim kolik a nemuzu to nijak vypatrat. Ted se pokousel vzit si zase dalsi. Nevim, jak se branit. Nez nas rozvedou, zadluzi nas jeste vic. Nemate nekdo radu, co delat?
Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
9.3.15 14:08

@MilijonDolarBejby návrh na předběžné opatření? :think: zkus se zeptat na ospodu, protože by to mohlo jít - chráníš tím sebe i děti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
9.3.15 14:26

Neuděláš pravděpodobně vůbec nic. Pokud si bude brát malé půjčky bez nutnosti tvýho souhlasu, jedete v tom spolu. Takhle nás upozornovala právnička u rozvodu. Nejdřív půjdou po dlužníkovi, potom po druhém z manželů. Bohužel, je to hnus. Můj ex byl taky expert a asi do konce života budu žít v obavách, kde co vzal. Naštěstí si loni bral hypo, už po rozvodu a v registru nebyl.

• Citovat
  • Upravit
2874
9.3.15 14:38

Kdy máte termín rozvodu? Víš asi, kolik dluží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
9.3.15 14:40

Já myslím, že by to šlo uvést do žádosti o rozvod a tím dnem podání, by to mělo jít jen za ním, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
9.3.15 14:43
@roksy25 píše:
Já myslím, že by to šlo uvést do žádosti o rozvod a tím dnem podání, by to mělo jít jen za ním, ne?

Teoreticky by to šlo, prakticky, když on nebude splácet závazky, půjdou za rovedenou manželkou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
9.3.15 14:57

@roksy25 až ode dne nabytí právní moci rozsudku. Je to svinsky nastavený. Rozváděla jsem se loni v květnu, tal nev, jestli se to, měnilo nebo ne. Právnička nás speciálně na tohle upozornovala. Ex přiznal svůj závazek a v dohodě ho uznal za svůj, ale pokud by neplatil, věřitele to nezajímá.

• Citovat
  • Upravit
5420
9.3.15 15:03

@jjelena Tak to je hnus teda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.15 15:16
@Blekota píše:
Kdy máte termín rozvodu? Víš asi, kolik dluží?

Termin nevim. Cekam na socku, az mi napisou papir k soudu kvuli detem, tak az pak muzu s pravnikem sepsat rozvod a podat, takze to bude trvat a mezi tim se zadluzit jeste vic.

@Blekota píše:
Teoreticky by to šlo, prakticky, když on nebude splácet závazky, půjdou za rovedenou manželkou :-(

Prave to mi taky rekl pravnik :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.15 15:18
@roksy25 píše:
@jjelena Tak to je hnus teda..

To je a nikde mi nic nereknou. Dokonce si v prosinci vzal pujcku, ja to zjistila, ihned jsem je kontaktovala a nereknou mi nic. Ochrana osobnich udaju. Ale penize po rozvodu po me vymahat budou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
9.3.15 15:18
@MilijonDolarBejby píše:
Prave to mi taky rekl pravnik :-(

A to bydlíte pořád spolu? Nebo jak to máte vyřešené? Starost o děti, naco si chlap pořád půjčuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.15 15:20
@jjelena píše:
@roksy25 až ode dne nabytí právní moci rozsudku. Je to svinsky nastavený. Rozváděla jsem se loni v květnu, tal nev, jestli se to, měnilo nebo ne. Právnička nás speciálně na tohle upozornovala. Ex přiznal svůj závazek a v dohodě ho uznal za svůj, ale pokud by neplatil, věřitele to nezajímá.

Prave. Dnes jsem mluvila i s notářkou, klidne mi sepise vse, co potrebuju, ale narovinu mi rekla, ze je to k nicemu, ze to exekutory nezajima :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
9.3.15 15:21
@MilijonDolarBejby píše:
To je a nikde mi nic nereknou. Dokonce si v prosinci vzal pujcku, ja to zjistila, ihned jsem je kontaktovala a nereknou mi nic. Ochrana osobnich udaju. Ale penize po rozvodu po me vymahat budou :zed:

To je divné, ho se neptali na souhlas manželky, když viděli v občance, že je ženatý? Toto neplatí pro žádnou půjčkovou či lichvářskou společnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.15 15:22

Ted je dluh u o2 3tisice, u providentu 9tisic po splatnosti atd a to urcite neni vse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
9.3.15 15:23
@MilijonDolarBejby píše:
Prave. Dnes jsem mluvila i s notářkou, klidne mi sepise vse, co potrebuju, ale narovinu mi rekla, ze je to k nicemu, ze to exekutory nezajima :-(

Teoreticky to můžeš udělat jako kamarádka, prišli domů za ní (3 roky rozvedená), že to už nejsou její dluhy ale bývalého manžela, nahrála si celý pobyt exekutorů u ní doma, šla na soud, vše předala, do týdne měla doma rozsudek, že je exekuce neplatná a exekutor si má jít k ní domu slepit nálepky, které nalepil na zabavené věci.

Příspěvek upraven 09.03.15 v 15:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel