Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@neila píše:
@Blekota pokud jsou stejné podmínky pro všechny, tak potřebuje. Manžel bral 2× 100 tisíc a potřeboval můj podpis na obě lejstraAle je možné, že tu hranici si určuje každá instituce po svém, třeba nebankovky to mají jinak než banky (což by se jevilo docela logické)
On ma prave vse u nebankovek. Banka by mu nedala srz exekuce
No, od kamarádky, která se nedávno rozváděla vím, že ještě 2 roky po rozvodu jdou jeho dluhy i na tebe-bohužel. Jediné co můžeš udělat je nechat někam zapsat, od kdy nejste spolu, aby majetek, který jsi nabyla po tomto datu byl chráněný před případnou exekucí.
@Libuška píše:
No, od kamarádky, která se nedávno rozváděla vím, že ještě 2 roky po rozvodu jdou jeho dluhy i na tebe-bohužel. Jediné co můžeš udělat je nechat někam zapsat, od kdy nejste spolu, aby majetek, který jsi nabyla po tomto datu byl chráněný před případnou exekucí.
to nejde
@blecha72 píše:
@MilijonDolarBejby no a jsi pořád „hodná“?
Jak to myslis?
@blecha72 píše:
to nejde
Jojo, nejde. Zakon je zakon
@MilijonDolarBejby píše:
Ahoj, uz fakt nevim, jak se branit. Odesla jsem s malickyma detma od manzela. Ma pujcky od lichvaru, nevim kolik a nemuzu to nijak vypatrat. Ted se pokousel vzit si zase dalsi. Nevim, jak se branit. Nez nas rozvedou, zadluzi nas jeste vic. Nemate nekdo radu, co delat?
Moc dekuji
Na co si ty půjčky bral?
@lechem píše:
Na co si ty půjčky bral?
Uz jsem to nekde psala. Nevim na co. Asi lepi jednu pujcku druhou
Holky, ja mam fakt strach. tak ja si nikde nepujcuju, jo mam 2pujcky u banky, ale to bylo na dulezity veci a poctive to platim a ten muj blbec mi dela tohle. to si jako neuvedomuje, ze ohrozuje deti?
a nejde nekde zjistit, kde co ma napujcovany? nemuzu se se niceho dopatrat
@MilijonDolarBejby píše:Čekat na rozvod a pak se klepat, jestli k rodičům nevlítnou exekutoři, pokud nebude splácet pravidelně.
Holky, ja mam fakt strach. tak ja si nikde nepujcuju, jo mam 2pujcky u banky, ale to bylo na dulezity veci a poctive to platim a ten muj blbec mi dela tohle. to si jako neuvedomuje, ze ohrozuje deti?
a nejde nekde zjistit, kde co ma napujcovany? nemuzu se se niceho dopatrat
@Blekota píše: Čekat na rozvod a pak se klepat, jestli k rodičům nevlítnou exekutoři, pokud nebude splácet pravidelně.
Tak prvne by snad sli na jeho trvaly bydliste, ne?
@MilijonDolarBejby píše:
Tak prvne by snad sli na jeho trvaly bydliste, ne?
Jasné, ale pokud se tam nebudeš zdržovat, vyčíhnou tě u rodičů. Stačí, když pár dní budou stát opodál u vchodu, jestli se tam někde náhodou nezdržuješ a hned uznají, že když tam přespáváš, tak užíváš i majetek, který může být „náhodou“ tvůj. A jednou bude na dveřích klep klep.
A to tě nechci strašit. Být tebou, tak věci z trvaláku přestěhuji někam jinam, pokud by tam exe vlítli.
@Blekota píše:
Jasné, ale pokud se tam nebudeš zdržovat, vyčíhnou tě u rodičů. Stačí, když pár dní budou stát opodál u vchodu, jestli se tam někde náhodou nezdržuješ a hned uznají, že když tam přespáváš, tak užíváš i majetek, který může být „náhodou“ tvůj. A jednou bude na dveřích klep klep.
A to tě nechci strašit. Být tebou, tak věci z trvaláku přestěhuji někam jinam, pokud by tam exe vlítli.
Notarka mi rikala, ze kdyz se tohle stane, tak stejne musim k soudu a staci svedkove, kteri potvrdi, ze movite veci u rodicu byly uz driv, nez jsem se nastehovala
@MilijonDolarBejby píše:
Notarka mi rikala, ze kdyz se tohle stane, tak stejne musim k soudu a staci svedkove, kteri potvrdi, ze movite veci u rodicu byly uz driv, nez jsem se nastehovala
Jasné, ale ať nezabaví věci, a než se vše u soudu vyřídí, tak je majetek prodaný a nedostaneš nic. Toho bych se bála.
@Blekota píše:
Jasné, ale ať nezabaví věci, a než se vše u soudu vyřídí, tak je majetek prodaný a nedostaneš nic. Toho bych se bála.
tak tady neni nic hodnotnyho