Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda-li nemáte někdo osobní zkušenost s refinancovanim úvěru od CMSS a následným přechodem k jinému bankovnímu ústavu. Podle kalkulaček vychází u jiných bank nás úvěr o mnoho výhodněji, než zrovna u CMSS. Úrok máme 4,8 %. Zda-li se to vůbec vyplatí. Platíme již 9 let a ještě 21 nám zbývá. Děkuju Lenka
Ona je kazdou chvili vyhodnejsi jina banka. Urok neni to jedine co by te melo zajimat. Nech si to spocitat financnim poradcem…
Zalezi co je ve smlouve - preklenovaci nebo radny uver, kdy konci obdobi fixace a jak jsou stanovene sankce. Konkretne s CMSS zkusenost nemam ale s refinancovanim ano - a urcite se to vyplatilo.
@lenickalenicka řádný úvěr můžete refinancovat. Najdi si NEZÁVISLÉHO finančního poradce. Poptej se po známých. Nevím, odkud jsi, znám jednoho takového v Ostravě.
Kolín, ten by to měl daleko. Náš poradce z CMSS mi tvrdí, že se to určitě nevyplatí a jámu tuhle větu teda vážně nevěřím. Protože ta částka, kterou preplatime je fakt šílená
No, protože při „běžné“ hypotéce jsem schopen pro klienta získat úvěr kolem 2% p. a., tak refinancování rozhodně ANO.
Není neobvyklé se dostat i pod 1,7%.
@lenickalenicka píše:
Kolín, ten by to měl daleko. Náš poradce z CMSS mi tvrdí, že se to určitě nevyplatí a jámu tuhle větu teda vážně nevěřím. Protože ta částka, kterou preplatime je fakt šílená
tak je jasné, pro koho dělá, že. My teda už taky splácíme úvěr. Ročně zaplatíme asi 20 000, z toho je 7000 tisíc na úroky, taky uvažujeme o refinancování.
@lenickalenicka zrovna refinancujeme úvěr ze stavebního spoření, akorát u Modré pyramidy. Původní úrok jsme měli přes 5%, nově nám nabídli úrok 2,69 na dalších 6 let. Platili jsme zatím překlenovací úvěr, takže se tím bylo papírování a spousta běhání. Ale vyplatilo se to, protože u banky dostaneme úrok 2,19% s fixací na 10 let
@lenickalenicka: zrzavému Lišáku neradno věřit…
Ale jeden drobný detail. Dost bank chce, aby výše úvěru byla alespoň 300 tisíc. Sice někde vezmou i od 200K, ale tak už je diskutabilní, zda-li se to vyplatí. Musí se to vypočítat na základě preferencí dlužníka (kolik chce splácet, jak dlouho atd…)
Dobrý večer,
o jaký byl účel úvěru? Pokud máte teď úrok na 4,8 a od června budete mít řádný úvěr, tzn. že půjdete úrokově ještě níž(3,5%?), tak NErefinancujte v případě, že jste rekonsturuovali byt/dům. ![]()
Pokud jste kupovali byt/dům, tak refinancujte. Hypotéky lze teď pořídit za úplně směšných úroků
Refinancujte nejlépe společnosti, kde mátě běžný účet. Tzn. jste pro ně bonitní klient a dají Vám ještě slevu na úroku.
ČSOB sleva -0,2% z celkové roční úrokové sazby
Hezký večer.
Refinancujte nikoli podle úroku, ale podle celkové měsíční splátky.
Co je mi platný produkt, u kterého dostanu slevu 0,5% za pojištění, když samotné (nepříliš výhodné) pojištění mě stojí výrazně víc, než ona sleva.
Ale je pravda, že zrovna u ČSOB se dostáváme na opravdu solidní částky. I pro neklienty.
Je tu sice spousta rad, ale neni tu odpověď na nejdůležitější otázku. A to zda-li Vám to cmss povolí. Jste už v řádném úvěru? Nebo stále dospořujete?
@Anonymní píše:
@lenickalenicka zrovna refinancujeme úvěr ze stavebního spoření, akorát u Modré pyramidy. Původní úrok jsme měli přes 5%, nově nám nabídli úrok 2,69 na dalších 6 let. Platili jsme zatím překlenovací úvěr, takže se tím bylo papírování a spousta běhání. Ale vyplatilo se to, protože u banky dostaneme úrok 2,19% s fixací na 10 let
Kdo vám dal takový úrok na deset let?