Manželka nechce další IVF

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2368
9.1.24 12:39

Je to stejné jako darované spermie.
Vadilo by ti, kdyby situace byla obrácená a musely se použít cizí spermie?

• načítám...
Smutny_snilek
9.1.24 12:42
@jejjej píše:
Je to stejné jako darované spermie.
Vadilo by ti, kdyby situace byla obrácená a musely se použít cizí spermie?

Asi vadilo, ale nejspíš bych nakonec souhlasil, kdyby to jinak nešlo. Nevím.

• Upravit
MamkaDouDou
9.1.24 12:43
@Smutny_snilek píše:
Tohle je dost divná otázka. Prostě bych chtěl mít vlastní dítě. Myslím, že to tak má většina lidí.

Asi nejsem většina. Abych teda kvůli nutnosti předávat své geny ničila fungují vztah a opouštěla svoji lásku. Fakt nevím co čekáš, že ti tu kdo poradí. Opouštím tě protože mi nedáš vlastní dítě nijak nekecáš. :roll: A ještě divnější je to když nevíš, že ho mít můžeš.

• Upravit
9779
9.1.24 12:47

Jak někomu co nejšetrněji říct, že je pro mě především inkubátorem a vzhledem k tomu, že nefunguje, tak si chci najít lepší model? :think: No, tohle šetrně říct nejde.

• načítám...
Smutny_snilek
9.1.24 12:49
@MamkaDouDou píše:
Asi nejsem většina. Abych teda kvůli nutnosti předávat své geny ničila fungují vztah a opouštěla svoji lásku. Fakt nevím co čekáš, že ti tu kdo poradí. Opouštím tě protože mi nedáš vlastní dítě nijak nekecáš. :roll: A ještě divnější je to když nevíš, že ho mít můžeš.

No tak to nevíš nikdy, když to nezkusíš. A všechna vyšetření jsou v pořádku. Samozřejmě je možné, že je nějaký skrytý problém i u mě. Z druhé strany doktor navrhoval darované vajíčko, ne spermie. A já se ptal jak to ženě říct. Ne aby mě tu někdo přesvědčoval, že vlastní dítě není důležité.

• Upravit
148988
9.1.24 12:51

Nevím jak bych se zachovala já, kdyby muž nemohl mít děti. Asi bych se ho snažila přemluvit k možnosti dárce. Jako pro tebe mít děti je v mém životě zásadní a alespoň jedno bych chtěla. Takže v tomhle tě chápu.
Ale vem si co to pro vás znamená. Ty si jen uděláš dobře a tím to končí, všechny ostatní zákroky podstupuje ona. Jí se vrtají v těle. A už se snažila a IVF podstoupila několikrát, takže nemůžeš říct že na tvá přání kašle a nerespektuje je.
Kolik vám je? Máte ještě čas si dát oddych a zkusit nějaké řešení později?

• načítám...
Smutny_snilek
9.1.24 12:52
@Jahru píše:
Jak někomu co nejšetrněji říct, že je pro mě především inkubátorem a vzhledem k tomu, že nefunguje, tak si chci najít lepší model? :think: No, tohle šetrně říct nejde.

No, tak já si myslím, že zas není tak těžké pochopit, že pro někoho jsou děti zcela zásadní věc… Ne, žena pro mne opravdu není jen inkubátor. Ale opravdu se mám vzdát svého snu?

• Upravit
Anonymní
9.1.24 12:54
@Smutny_snilek píše:
No tak to nevíš nikdy, když to nezkusíš. A všechna vyšetření jsou v pořádku. Samozřejmě je možné, že je nějaký skrytý problém i u mě. Z druhé strany doktor navrhoval darované vajíčko, ne spermie. A já se ptal jak to ženě říct. Ne aby mě tu někdo přesvědčoval, že vlastní dítě není důležité.

Tak když to máš takhle jasné, tak je asi úplně jedno, jak to řekneš ne? Třeba: Milá ženo, přemýšlel jsem o tom a zjistil jsem, že vlastní dítě (neexistující) je pro mě důležitější než naše láska (7 let existující).
Až se z toho oklepe, leda se jí uleví, jakýho charaktera se zbavila.

Hele, ode mě přesně takhle chlap odešel. No, nakonec jsem to já, kdo má s novým partnerem dvě děti.

• Upravit
MamkaDouDou
@Smutny_snilek píše:

Já tě nepřesvědčuju. Já ti říkám, žes položil hloupej dotaz, protože to nebolestivě ani jemně říct nejde.

• Upravit
Hanka1

No tak budeš muset jít a ženě říct, ze je pro tebe vlastní biologické dítě natolik důležité, ze jdeš o dům dál hledat mladou a plodnou ženu… :pocitac: :zed:

• Upravit
Smutny_snilek
@Anna766 píše:
Nevím jak bych se zachovala já, kdyby muž nemohl mít děti. Asi bych se ho snažila přemluvit k možnosti dárce. Jako pro tebe mít děti je v mém životě zásadní a alespoň jedno bych chtěla. Takže v tomhle tě chápu.
Ale vem si co to pro vás znamená. Ty si jen uděláš dobře a tím to končí, všechny ostatní zákroky podstupuje ona. Jí se vrtají v těle. A už se snažila a IVF podstoupila několikrát, takže nemůžeš říct že na tvá přání kašle a nerespektuje je.
Kolik vám je? Máte ještě čas si dát oddych a zkusit nějaké řešení později?

Všechno, co píšeš moc dobře chápu. Čas právě nemáme, mě je 37, jí 38.

• Upravit
53190
9.1.24 12:55
@Smutny_snilek píše:
No, tak já si myslím, že zas není tak těžké pochopit, že pro někoho jsou děti zcela zásadní věc… Ne, žena pro mne opravdu není jen inkubátor. Ale opravdu se mám vzdát svého snu?

Ale vy můžete mít děti ;) Darované vajíčko, adopce. Ale tvá touha po dítěti zní jako cesta přes mrtvolu tvé ženy a věř nebo ne, tohle ona určitě tuší. Takže si s ní citlivě promluv, ať ví, jak je to pro tebe důležité a že bys rád zkusil všechny možné cesty.

• načítám...
Smutny_snilek
9.1.24 12:55
@MamkaDouDou píše:
Já tě nepřesvědčuju. Já ti říkám, žes položil hloupej dotaz, protože to nebolestivě ani jemně říct nejde.

To máš asi pravdu. No, snad to pochopí.

• Upravit
Smutny_snilek
9.1.24 12:56
@unuděná píše:
Ale vy můžete mít děti ;) Darované vajíčko, adopce. Ale tvá touha po dítěti zní jako cesta přes mrtvolu tvé ženy a věř nebo ne, tohle ona určitě tuší. Takže si s ní citlivě promluv, ať ví, jak je to pro tebe důležité a že bys rád zkusil všechny možné cesty.

To darované vajíčko asi zkusím navrhnout. Adopci nechci.

• Upravit
758
9.1.24 12:57
@Smutny_snilek píše:
No, tak já si myslím, že zas není tak těžké pochopit, že pro někoho jsou děti zcela zásadní věc… Ne, žena pro mne opravdu není jen inkubátor. Ale opravdu se mám vzdát svého snu?
Život není to, co chceme, ale to, co máme. Četla jsem teď v jedné knize.
Hele tři IVF jsou pro tělo ženy takový záhul, že ji plně chápu, že už další cyklus podstupovat nechce.
Vzdát snu o dětech se nemusíš, existuje adopce. Biologicky už jste z toho vytřískali co šlo.
  • načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+