Manželka nechce další IVF

Smutny_snilek
9.1.24 12:27

Manželka nechce další IVF

Jsme s manželkou 7 let. Z toho se 5 let snažíme o dítě, z toho 3 roky s pomocí doktorů. Máme za sebou 3 IVF. Manželka už na další IVF nechce, já ale po dětech velmi toužím. Mám ženu rád, ale nedovedu si představit život bez dětí. Uvažuji o rozchodu. Jak to mám manželce co nejšetrněji říct?

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
3139
9.1.24 12:29

Že jsi sobec a nehledíš na její zdraví, takže je pro ni lepší, když ji osvobodíš

• načítám...
53190
9.1.24 12:30
@Smutny_snilek píše:
Jsme s manželkou 7 let. Z toho se 5 let snažíme o dítě, z toho 3 roky s pomocí doktorů. Máme za sebou 3 IVF. Manželka už na další IVF nechce, já ale po dětech velmi toužím. Mám ženu rád, ale nedovedu si představit život bez dětí. Uvažuji o rozchodu. Jak to mám manželce co nejšetrněji říct?

A řekla ti, proč už další IVF podstupovat nechce? Mluvíte spolu? Ví, jak je dítě pro tebe důležité? Ví se, kde je problém při početí? Přemýšleli jste už o adopci?

• načítám...
MartinL45
9.1.24 12:32
@Smutny_snilek píše:
Jsme s manželkou 7 let. Z toho se 5 let snažíme o dítě, z toho 3 roky s pomocí doktorů. Máme za sebou 3 IVF. Manželka už na další IVF nechce, já ale po dětech velmi toužím. Mám ženu rád, ale nedovedu si představit život bez dětí. Uvažuji o rozchodu. Jak to mám manželce co nejšetrněji říct?

Je to její tělo, může si o něm rozhodovat pouze ona sama.

• Upravit
Smutny_snilek
9.1.24 12:32
@unuděná píše:
A řekla ti, proč už další IVF podstupovat nechce? Mluvíte spolu? Ví, jak je dítě pro tebe důležité? Ví se, kde je problém při početí? Přemýšleli jste už o adopci?

Problém nenalezen. Teď už asi i věk. Já bych chtěl svoje dítě.

• Upravit
53190
9.1.24 12:33
@Smutny_snilek píše:
Problém nenalezen. Teď už asi i věk. Já bych chtěl svoje dítě.

A odpovědi na další otázky? Třeba proč už další IVF nechce?

• načítám...
Smutny_snilek
9.1.24 12:34
@MartinL45 píše:
Je to její tělo, může si o něm rozhodovat pouze ona sama.

To samozřejmě. Nicméně já si nedovedu představit, že bych neměl děti.

• Upravit
2367
@Smutny_snilek píše:
Problém nenalezen. Teď už asi i věk. Já bych chtěl svoje dítě.
Řešení může být vajíčko darkyne a tvoje spermie. Musí chtít oba.
  • načítám...
MamkaDouDou

A proč lpíš na biologicky tvém dítěti? Jsou přece jiné možnosti jak se stát otcem. Jinak v partnerství je spíše dialog než oznamování, ne?

• Upravit
Smutny_snilek
9.1.24 12:35
@unuděná píše:
A odpovědi na další otázky? Třeba proč už další IVF nechce?

Tak asi je to pro ni náročné, hlavně psychicky. To chápu. Ty myslíš, že by ji šlo nějak přesvědčit?

• Upravit
Smutny_snilek
9.1.24 12:36
@jejjej píše: Řešení může být vajíčko darkyne a tvoje spermie. Musí chtít oba.

To asi zkusím navrhnout. Nicméně když to zmínil doktor, tak se na to moc netvářila.

• Upravit
53190
9.1.24 12:38
@Smutny_snilek píše:
Tak asi je to pro ni náročné, hlavně psychicky. To chápu. Ty myslíš, že by ji šlo nějak přesvědčit?

Jak „asi“?? Vy spolu nekomunikujete? V tak náročném životním období nevíš, co se jí honí hlavou? Jestli ona už pokračovat nechce, protože z tebe cítí jen nátlak a žádnou podporu, hm? Nemyslím to zle, ale pro ní je to stoprocentně ještě těžší, než pro tebe. A ty si dupeš nožkou, že biologické dítě chceš a basta. A uvažuješ kvůli tomu o rozchodu. Jestli je tvá žena trochu empatická, tak tohle z tebe cítí :nevim:

• načítám...
2367
@Smutny_snilek píše:
To asi zkusím navrhnout. Nicméně když to zmínil doktor, tak se na to moc netvářila.

Některé ženy nechtějí vajíčko darkyne.

• načítám...
Smutny_snilek
@MamkaDouDou píše:
A proč lpíš na biologicky tvém dítěti? Jsou přece jiné možnosti jak se stát otcem. Jinak v partnerství je spíše dialog než oznamování, ne?

Tohle je dost divná otázka. Prostě bych chtěl mít vlastní dítě. Myslím, že to tak má většina lidí.

• Upravit
53190
9.1.24 12:39
@Smutny_snilek píše:
Tohle je dost divná otázka. Prostě bych chtěl mít vlastní dítě. Myslím, že to tak má většina lidí.

Pokud je pro tebe potencionální biologické dítě důležitější, než tvá žena, tak to z tebe cítí natuty a možná nechce být jen inkubátor.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+