Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Smutny_snilek píše:
No já četl studie a to riziko nijak šíleně není. Tím to nechci snižovat, rizika to nepochybně má.Poslední odstavec je asi hnusně řečený, ale asi máš pravdu
jo aha studie, ty jsi studeny cumak, ale neber si to zle, takovych lidi je hodne, proste si najdi jinou.
Ja bych treba chlapa jako jsi ty vedle sebe absolutne nesnesla.
Možná by ses, zakladateli, divil, jaké zázraky by dokázala udělat vážně míněná věta „lásko, jsi pro mě důležitější, než nějaké miminko, miluju tě a budu s tebou dál hledat cestu, jak být oba šťastní“. Jenže důležité tam je to vážně míněná.
@Jana525 píše:
jo aha studie, ty jsi studeny cumak, ale neber si to zle, takovych lidi je hodne, proste si najdi jinou.
Ja bych treba chlapa jako jsi ty vedle sebe absolutne nesnesla.
Viď? Místo aby se jí zeptal, jak to vnímá, jak je pro ni to riziko přijatelné, tak si přečte studií a vyhodnotí, že o nic nejde a ona nemá relevantní důvod to odmítat. No nic, asi to nebude pro tu ženu taková ztráta.
@SlečnaDahlia píše:
Zakladateli, já se jenom pokusím tě upozornit, že to, že opustíš tuhle ženu, neznamená, že díky tomu budeš mít dítě. Sehnat nějakou tu jinou dělohu chvíli trvá, zvlášť ve věku, kdy budeš mít pravděpodobnější tu plodnost. Nejmladší už taky nejsi, kvalita spermií není s věkem furt stejná, holka 25 let možná dítě chtít ještě nebude - budeš ochotný čekat dalších třeba pět let, než se začnete teprve snažit? Každý čtvrtý pár má dneska potíže s otěhotněním, jsi připraven na možnost, že to všechno budeš muset podstoupit znovu? A vůbec: jsi připraven i na to, že ta „chyba“ je možná i na tvé straně a změna partnerky to nevyřeší? Jsi připravený na to, že taky můžeš klidně zůstat úplně sám, bez ženy, bez dítěte?OK, dejme stranou vztah. Můžeš vždycky najít někoho na sdílené rodičovství, kdo nechce ten vztah, ale jen to dítě. Jsi připravený zplodit dítě, které od začátku nebude mít tu rodinu komplet?
Nad tím jsem přemýšlel. Ale upřímně myslím, že ta šance je slušná. Navíc když se vzdá děti, tak mi to přeci stejně nezaručuje, že se mnou žena zůstane. Mám pocit, že mi tu tlačíš vrabce v hrsti, který navíc úplně v hrsti není.
@Smutny_snilek Já mám dojem, že ty už si pomýšlíš na nějakou konkrétní potencionální maminku, nemám pravdu?
@Smutny_snilek píše:
Nad tím jsem přemýšlel. Ale upřímně myslím, že ta šance je slušná. Navíc když se vzdá děti, tak mi to přeci stejně nezaručuje, že se mnou žena zůstane. Mám pocit, že mi tu tlačíš vrabce v hrsti, který navíc úplně v hrsti není.
Jsi rozhodnutý odejit. Diskuze je zbytečná. Tak jdi hlavně slušně a rychle, nedělej potíže s dělením majetku a vysyp na rovinu, ze odcházíš kvůli neplodnosti.
A pokud tě má porad rada a půjde i přes odpor do dalsiho ivf, tak ho slušně odmítni. Protože když to zase nevyjde, tak stejne zdrhnes a ona to bude podstupovat zbytecne.
@Smutny_snilek píše:
Proč? Když u mě spíš problém není, než je? To třeba jako možnost v dalším kole.
V minulém příspěvku jsi psal, že se nic nezjistilo, tedy se stejnou pravděpodobností není problém ani u tvé ženy, tak proč by se mělo používat cizí vajíčko a tvoje spermie?
@j.a.n.i1 píše:
V minulém příspěvku jsi psal, že se nic nezjistilo, tedy se stejnou pravděpodobností není problém ani u tvé ženy, tak proč by se mělo používat cizí vajíčko a tvoje spermie?
Ale doktor sám to vajíčko navrhl. U žen už je problém samotný věk. U mužů věk takovou roli nehraje.
@unuděná píše:
@Smutny_snilek Já mám dojem, že ty už si pomýšlíš na nějakou konkrétní potencionální maminku, nemám pravdu?
Si by se nějaká našla. Ale takhle daleko v úvahách ještě nejsem.
@Smutny_snilek píše:
Ale doktor sám to vajíčko navrhl. U žen už je problém samotný věk. U mužů věk takovou roli nehraje.
No a co, že ho navrhl, příčina problému se neví, tedy není důvod pro to, aby bylo cizí jen vajíčlo.
@j.a.n.i1 píše:
No a co, že ho navrhl, příčina problému se neví, tedy není důvod pro to, aby bylo cizí jen vajíčlo.
Ale on chce proste svoje geny. Je jak zaseklý
@j.a.n.i1 píše:
No, doktor zmiňoval věk ženy…
@Smutny_snilek píše:
A to ti stačí? Zmíněni? Co budeš dělat jestli řekne fajn - darovane vajíčko a darovane sperma. Ať je to fér
@Smutny_snilek píše:
Ty si prostě odůvodníš cokoliv… jo, začínám chápat, proč žena už další IVF nechce…
Smutná situace. Neodsuzuji myšlenky zakladatele. Obě řešení jsou bolestivá. Když zůstanou spolu, budou muset oba zvládnout smíření se situací, úspěch velmi nejistý. Rozchod bude také bolestivy s množstvím výčitek a nepochopení. Kdybych byla v situaci ženy, raději budu nést úděl bezdětnosti sama, než abych žila s vědomím, že muž, se kterým jsem, toužil po dítěti a vzdal se toho. Hodně štěstí oběma ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat