Manželka nechce z Prahy

Anonymní
10.5.22 21:07

Manželka nechce z Prahy

Bydlime v Praze v najmu, deti jeste nechodi do skoly, manzelka nepracuje (z ciste financnich duvodu nebude muset pracovat ani v budoucnu).
Chtel bych se ale vratit do rodneho mesta a koupit rodinny dum.
Pracuji uz prevazne z domova a do kancelare v Praze chodim uz ted jen 1× tydne.
Manzelka, narozena v Praze, se ale nechce stehovat, pry kvuli moznostem pro deti (lepsi skoly, doktori..).
No ja bych byl radsi, aby deti vyrustaly v klidu na malomeste, s prirodou za zady a
babickou o par ulic dal (v Praze nikoho nemame).
Jak byste reagovali vy?
Sli byste?
Jake byste pouzili argumenty na druheho partnera?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13205
10.5.22 21:10

Taky bych nešla z Prahy, pokud by to nebylo existenčně nutné. Tohle jste měli řešit než přišly děti. Nevím, čím by mě partner přesvědčil. Vnímám to stejně jako tvá žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
10.5.22 21:11
@Anonymní píše:
Bydlime v Praze v najmu, deti jeste nechodi do skoly, manzelka nepracuje (z ciste financnich duvodu nebude muset pracovat ani v budoucnu).
Manzelka, narozena v Praze, se ale nechce stehovat, pry kvuli moznostem pro deti (lepsi skoly, doktori..).
No ja bych byl radsi, aby deti vyrustaly v klidu na malomeste, s prirodou za zady a
Jak byste reagovali vy?
Sli byste?

Ja, jako rodilej Prazak, kterej ma rad vsechno na dosah ruky, bych v zivote z Prahy nesla. Nicmene vikendy atd. jedine mimo Prahu. Takze ja manzelku naprosto chapu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13974
10.5.22 21:16

Kdybych byla žena v domácnosti. kor bych nechtěla z Prahy nekam na malomesto…ještě poblíž tchyně 8o :lol:

Příspěvek upraven 10.05.22 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
10.5.22 21:16

Z jejiho pohledu nocni mura-stehovat se z celozivotniho domova a jeste k blizkosti tchyne, ty tam budes doma, mit tam mamu, zname, budete stavet barak, ona bude hnit a cekat co z tebe odpadne za prachy a pozornost a starat se o detina snaset tchyni. Kde je jeji zivot? Praci dle tvych slov nepotrebuje. A chce ji? Co chce v zivote? Co ji bavi? Jak jste to planovali na zacatku? Co ma byt v tom stehovani vyhoda pro ni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14608
10.5.22 21:17

Já bych zase nesla do Prahy a jsem upřímně rada, ze jsme odtamtud vypadli a nebydleli tam moc dlouho naštěstí. Tady na vesnici je klid, žádný zvukový ani světelný smog, kluk tu muže pobihat cele odpoledne s kamarády, hrají si v lese nebo v parcích - v Praze bych se bála ho samotného pustit na x hodin ven, a kolikrát by tam ani neměli moc kam jit, protože některé čtvrti jsou jen sama zástavba a špína (Vinohrady, Žižkov například, proste centrum a širší centrum. Ale nejaky pražský les taky není žádná výhra, co se týká bezpečnosti, co si budem povídat). Tady je zaklad, co člověk potřebuje, a když se mi chce do Prahy, tak si tam jednoduše dojedu, navštívím, co se mi chce, a těším se zase zpátky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24665
10.5.22 21:18

A vy byste poslušně šel tam, kam by si poručila vaše žena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
10.5.22 21:19

Nedivim se ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
10.5.22 21:23
@Anonymní píše:
Jak byste reagovali vy?
Sli byste?

To sis ale blbě vybral, pomalu chystej rozvod :D :andel:

• Citovat
  • Upravit
27665
10.5.22 21:25

No a to je jak velká vesnice nebo město nebo kam to chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18641
10.5.22 21:27
@Pidulka1991 píše:
Kdybych byla žena v domácnosti. kor bych nechtěla z Prahy nekam na malomesto…ještě poblíž tchyně 8o :lol:Příspěvek upraven 10.05.22 v 21:17

Ctrl C - ctrl V :lol: jsem rodila prazacka a v rámci cr bych nesla nikam jinam. Nedej bože na vesnici bez občanské vybavenosti. Chci jít s klukem do zoo, na výstavu, různá hřiště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.5.22 21:27
@Anonymní píše:
Jak byste reagovali vy?
Sli byste?

To je fuk, jestli bych šla já… tydle zásadní životní záležitosti je třeba domluvit předem. Počty děti, kde chceme bydlet, jak travit spolecny čas,…nějaké změny pak jedině se souhlasem toho druhého, respektovat, pokud odmítne. Je bych třeba neměla problém jít z Prahy, ale podminka je buď Praha nebo jiné samostatnéokresni město. Nikdo by mi nedostal do satelitu nebo nějaké díry světa. Argumenty neargumenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.22 21:28

No hele,.já dlouholetá Brňačka jsem se přestěhovala na vesnici k Opavě, do rodiště mýho chlapa. A jsem docela spokojená. Je tu klídek, město mě už docela unavovalo a navíc jsem ocenila, že se v době covidu stěhujeme někam, kde je klídek. A jak říkáš příroda, Beskydy, Jeseníky za rohem. Dá se na tom najít něco pozitivního. Ale možná má jenom strach, že opustí všechno známé… (Anonym, nemusí všichni vědět, kde bydlím) 😁

• Citovat
  • Upravit
LP4
1356
10.5.22 21:28

Jsem Pražák a šla bych ale záleželo by asi kam. Třeba někam k hranicím bych asi nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
10.5.22 21:29
@Semtex píše:
Já bych zase nesla do Prahy a jsem upřímně rada, ze jsme odtamtud vypadli a nebydleli tam moc dlouho naštěstí. Tady na vesnici je klid, žádný zvukový ani světelný smog, kluk tu muže pobihat cele odpoledne s kamarády, hrají si v lese nebo v parcích - v Praze bych se bála ho samotného pustit na x hodin ven, a kolikrát by tam ani neměli moc kam jit, protože některé čtvrti jsou jen sama zástavba a špína (Vinohrady, Žižkov například, proste centrum a širší centrum. Ale nejaky pražský les taky není žádná výhra, co se týká bezpečnosti, co si budem povídat). Tady je zaklad, co člověk potřebuje, a když se mi chce do Prahy, tak si tam jednoduše dojedu, navštívím, co se mi chce, a těším se zase zpátky :lol:

Co blbneš? Vinohrady jsou krásný. Už tam tedy nebydlíme, ale bylo to tam super. akorat ty ceny bytů, ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí