Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Stěhuju se s dětmi po rozvodu z domu, který je manžela do nájmu, malý domek 52 m…2+kk…malá zahrádka…ale přijde mi to strašně malé…děti mám 2 na prvním stupni. Vím, že to je relativní, ale přijde Vám to taky malé nebo si prostě vymýšlím…díky
Je to o zvyku
52m2 pro tři lidi je taktak no.. děti holt budou spolu v pokoji, snad to není problém (mé dcery s tím problém třeba mají i v 90m2 bytě)
jestli je to kluk a holka, tak jim to budeš muset aspoň nějak opticky rozdělit nějakým Kalaxem nebo tak něco…
ty holt nebudeš mít vlastní ložnici a budeš spát v obýváku na rozkládací sedačce (kup si fakt Kvalitní, bolí z toho záda - vlastní zkušenost před x lety z garsonky..)
malá zahrádka je co? děti tam vypustíš? dáš jim tam na léto aspon trampošku?
Nebyl by lepší BYT 3+1? o normální výměře (cca 70m2)?
nebo nejde v tom pidi-domku udělat půdní vestavba aspoň na nějaký slušně velký pokoj (či dva mini-pokojíky po 12m2) pro děti a ty bys dole mohla mít i ložnici?
to byste pak měli každý své plné soukromí…
Příspěvek upraven 10.05.22 v 16:12
Ano, je to malé, v 2+1 se už nějak fungovat dá, ale v tomto to bude dlouhodobě problém, hlavně jak budou děti růst. Navíc se tam určitě nevejdou úložné prostory.
Jaké jsou tvé finanční možnosti, jaké jsou jiné alternativy? Ono je fuk, jestli se to mně zdá akorát nebo málo. KOneckonců i tobě. Záleží, co jiného máš na výběr.
Ano, je to malé. Ale dočasně proč ne. Záleží, jaké máš možnosti a co považuješ za přijatelné. My byli s miminem ve 34m2 v 1+1 a dalo se to. Teď jsme ve 4 ve velkém domě a velmi nerada bych se stěhovala do výrazně menšího. Mám ráda prostor.
Moc možností v okolí není a malý domek mi přijde lepší než 3+1 na sídlišti v paneláku…cenově to vyjde nastejno…bude to dočasně, než se s manželem finančně vyrovnám…bude mě muset z domu vyplatit…i mně to přijde malé, ale je to v místě školy a zahrádka a kolem kamarádi…tři ulice vedle od našeho současného domu…díky za postrehy
@Lucy75 píše:
Je to o zvyku
52m2 pro tři lidi je taktak no.. děti holt budou spolu v pokoji, snad to není problém (mé dcery s tím problém třeba mají i v 90m2 bytě)
jestli je to kluk a holka, tak jim to budeš muset aspoň nějak opticky rozdělit nějakým Kalaxem nebo tak něco…
ty holt nebudeš mít vlastní ložnici a budeš spát v obýváku na rozkládací sedačce (kup si fakt Kvalitní, bolí z toho záda - vlastní zkušenost před x lety z garsonky..)
malá zahrádka je co? děti tam vypustíš? dáš jim tam na léto aspon trampošku?
Nebyl by lepší BYT 3+1? o normální výměře (cca 70m2)?nebo nejde v tom pidi-domku udělat půdní vestavba aspoň na nějaký slušně velký pokoj (či dva mini-pokojíky po 12m2) pro děti a ty bys dole mohla mít i ložnici?
Příspěvek upraven 10.05.22 v 16:12
to byste pak měli každý své plné soukromí…
Jde do nájmu, tak těžko bude investovat do půdní vestavby..
Na přechodnou dobu dobrý
. A děti budou chodit za tátou na víkend?
@Slu32 píše:
Moc možností v okolí není a malý domek mi přijde lepší než 3+1 na sídlišti v paneláku…cenově to vyjde nastejno…bude to dočasně, než se s manželem finančně vyrovnám…bude mě muset z domu vyplatit…i mně to přijde malé, ale je to v místě školy a zahrádka a kolem kamarádi…tři ulice vedle od našeho současného domu…díky za postrehy
Záleží na uložených prostorech, ať máš kam dát všechny věci, jinak jestli je to dočasné, proč ne 🙂.. když se rozváděli rodiče od kamarádek, tak jejich mamka šla se 3 dětmi ke své matce do garsonky a skoro rok tam nějak fungovali.. jestli je tam ještě i zahrádka, tak to bude v pohodě ![]()
To je o zkušenostech, já třeba vyrůstala ve 42m2 1+1 ve 4 a bylo to dostačující, pak jsem bydlela v 17m2 jako singl a přišlo mi to jako luxus.
Takže to vaše pro 3 mi přijde solidní (jestli jsou děti malé, tak úplně na pohodu), navíc se zahradou… Ale zas chápu, že když je někdo zvyklý na 3+1 a víc, tak to nedává. To je jako s platy - někomu přijde 40tis pěkných, jiný by pod 100tis nešel.
Ale znám v okolí víc rodin, i úplných, co žijí v malých bytech a dávají to (ono, když není jiná možnost
) a zas jiné rodiny žijí v 6+1 ve 3 a taky jim je to akorát.
No mensi to je, ale může být hůř. Když sem odcházela se synem, tak sem začínala v garsonce a taky sme přežili. Až budou děti větší, tak najdeš třeba něco většího, ale na nějaký čas tohle postačí. Akorát to nebude na nějaké velké hromadění krámů.
@Slu32 Na 50m² jsme žily s mamkou a sestrou až do mých 19 let a bylo by to v pohodě, kdybychom to mohly mít rozdělené tak, že jeden pokoj by měla máma a druhý my se sestrou. Jenže mama se musela roztáhnout všude, neměly jsme ani milimetr soukromí a to bylo jádro veškerých problémů. Takže jestli jsi schopná to zařídit tak, abys dětem nelezla do soukromí, tak si myslím, že nikdo trpět nemusí.
Ja asi taky pujdu proti proudu, kdyz to bude silovne dispozicne resene plus jak pises, ostatni vyhody lokality prevazi, proc ne. Znam vic rodin s malymu detmi, ktere tak bydli. Jestli jsou vetsi (ZS a dale), pouvazovala bych nad usporadanim na zimu, kdyby byl dalsi lockdown a dalkova vyuka, jeden nikdy nevi, co prijde ![]()
Není to velké. Ale taky mi přijde mnohem lepší, že se jde do domu, než do nějakého bytu v paneláku. Ty máš zahradu vlastně další místnost, kde budete trávit volný čas.
@Beckyttine5 jj, máš pravdu
já to brala tak, že se po rozvodu vypořádali a vyšlo jí to jen na tak maličký domek, tak v tom případě je půdní vestavba logické řešení
páč 52m2, tam o sebe budu zakopávat
problém jsou i skříně, na chalupě máme malé pokojíky 3+1 a když jsem přidala 1 postel, tak už jsem tam nedala k holkám skříň
takže psycho
já teda bydlela různě, v malém i velkém, nejmenší byla garsonka 1+kk s příslušenstvím celkem asi tak 30m2, bydlela jsem tam já a zlatý retrívr (mmch, to tam nesnášel a rozkousal mi poprvé v životě něco - sbírku mých dřevěných koček- celou
za jeden den), takže na 52m2 si umím představit sebe a dítě nebo sebe a partnera, přinejhorším sebe+partnera na kvalitním rozkladu a Jedno dítě
ale i tak je to fakt strašně malé a já osobně bych do toho s 2 dětma šla max. jako do nouzovky na rok… než se otřepu a než se vše dořeší..
snad v manželství vznikl nějaký majetek!?? Jak jako do nájmu s dětmi?