Jak velký byt po rozvodu

251
10.5.22 16:01

Jak velký byt po rozvodu

Stěhuju se s dětmi po rozvodu z domu, který je manžela do nájmu, malý domek 52 m…2+kk…malá zahrádka…ale přijde mi to strašně malé…děti mám 2 na prvním stupni. Vím, že to je relativní, ale přijde Vám to taky malé nebo si prostě vymýšlím…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24851
10.5.22 16:10

Je to o zvyku
52m2 pro tři lidi je taktak no.. děti holt budou spolu v pokoji, snad to není problém (mé dcery s tím problém třeba mají i v 90m2 bytě)
jestli je to kluk a holka, tak jim to budeš muset aspoň nějak opticky rozdělit nějakým Kalaxem nebo tak něco…
ty holt nebudeš mít vlastní ložnici a budeš spát v obýváku na rozkládací sedačce (kup si fakt Kvalitní, bolí z toho záda - vlastní zkušenost před x lety z garsonky..)
malá zahrádka je co? děti tam vypustíš? dáš jim tam na léto aspon trampošku?
Nebyl by lepší BYT 3+1? o normální výměře (cca 70m2)?

nebo nejde v tom pidi-domku udělat půdní vestavba aspoň na nějaký slušně velký pokoj (či dva mini-pokojíky po 12m2) pro děti a ty bys dole mohla mít i ložnici?
to byste pak měli každý své plné soukromí…

Příspěvek upraven 10.05.22 v 16:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
10.5.22 16:11

Ano, je to malé, v 2+1 se už nějak fungovat dá, ale v tomto to bude dlouhodobě problém, hlavně jak budou děti růst. Navíc se tam určitě nevejdou úložné prostory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.5.22 16:11

Jaké jsou tvé finanční možnosti, jaké jsou jiné alternativy? Ono je fuk, jestli se to mně zdá akorát nebo málo. KOneckonců i tobě. Záleží, co jiného máš na výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
10.5.22 16:19

Ano, je to malé. Ale dočasně proč ne. Záleží, jaké máš možnosti a co považuješ za přijatelné. My byli s miminem ve 34m2 v 1+1 a dalo se to. Teď jsme ve 4 ve velkém domě a velmi nerada bych se stěhovala do výrazně menšího. Mám ráda prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
10.5.22 16:24

Moc možností v okolí není a malý domek mi přijde lepší než 3+1 na sídlišti v paneláku…cenově to vyjde nastejno…bude to dočasně, než se s manželem finančně vyrovnám…bude mě muset z domu vyplatit…i mně to přijde malé, ale je to v místě školy a zahrádka a kolem kamarádi…tři ulice vedle od našeho současného domu…díky za postrehy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
10.5.22 16:26
@Lucy75 píše:
Je to o zvyku
52m2 pro tři lidi je taktak no.. děti holt budou spolu v pokoji, snad to není problém (mé dcery s tím problém třeba mají i v 90m2 bytě)
jestli je to kluk a holka, tak jim to budeš muset aspoň nějak opticky rozdělit nějakým Kalaxem nebo tak něco…
ty holt nebudeš mít vlastní ložnici a budeš spát v obýváku na rozkládací sedačce (kup si fakt Kvalitní, bolí z toho záda - vlastní zkušenost před x lety z garsonky..)
malá zahrádka je co? děti tam vypustíš? dáš jim tam na léto aspon trampošku?
Nebyl by lepší BYT 3+1? o normální výměře (cca 70m2)?

nebo nejde v tom pidi-domku udělat půdní vestavba aspoň na nějaký slušně velký pokoj (či dva mini-pokojíky po 12m2) pro děti a ty bys dole mohla mít i ložnici?
to byste pak měli každý své plné soukromí…

Příspěvek upraven 10.05.22 v 16:12

Jde do nájmu, tak těžko bude investovat do půdní vestavby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13220
10.5.22 16:28

Na přechodnou dobu dobrý :palec:. A děti budou chodit za tátou na víkend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
10.5.22 16:29
@Slu32 píše:
Moc možností v okolí není a malý domek mi přijde lepší než 3+1 na sídlišti v paneláku…cenově to vyjde nastejno…bude to dočasně, než se s manželem finančně vyrovnám…bude mě muset z domu vyplatit…i mně to přijde malé, ale je to v místě školy a zahrádka a kolem kamarádi…tři ulice vedle od našeho současného domu…díky za postrehy

Záleží na uložených prostorech, ať máš kam dát všechny věci, jinak jestli je to dočasné, proč ne 🙂.. když se rozváděli rodiče od kamarádek, tak jejich mamka šla se 3 dětmi ke své matce do garsonky a skoro rok tam nějak fungovali.. jestli je tam ještě i zahrádka, tak to bude v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
10.5.22 16:35

To je o zkušenostech, já třeba vyrůstala ve 42m2 1+1 ve 4 a bylo to dostačující, pak jsem bydlela v 17m2 jako singl a přišlo mi to jako luxus. :D Takže to vaše pro 3 mi přijde solidní (jestli jsou děti malé, tak úplně na pohodu), navíc se zahradou… Ale zas chápu, že když je někdo zvyklý na 3+1 a víc, tak to nedává. To je jako s platy - někomu přijde 40tis pěkných, jiný by pod 100tis nešel. :nevim: Ale znám v okolí víc rodin, i úplných, co žijí v malých bytech a dávají to (ono, když není jiná možnost :nevim: ) a zas jiné rodiny žijí v 6+1 ve 3 a taky jim je to akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
10.5.22 16:50

No mensi to je, ale může být hůř. Když sem odcházela se synem, tak sem začínala v garsonce a taky sme přežili. Až budou děti větší, tak najdeš třeba něco většího, ale na nějaký čas tohle postačí. Akorát to nebude na nějaké velké hromadění krámů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.5.22 16:56

@Slu32 Na 50m² jsme žily s mamkou a sestrou až do mých 19 let a bylo by to v pohodě, kdybychom to mohly mít rozdělené tak, že jeden pokoj by měla máma a druhý my se sestrou. Jenže mama se musela roztáhnout všude, neměly jsme ani milimetr soukromí a to bylo jádro veškerých problémů. Takže jestli jsi schopná to zařídit tak, abys dětem nelezla do soukromí, tak si myslím, že nikdo trpět nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
10.5.22 17:28

Ja asi taky pujdu proti proudu, kdyz to bude silovne dispozicne resene plus jak pises, ostatni vyhody lokality prevazi, proc ne. Znam vic rodin s malymu detmi, ktere tak bydli. Jestli jsou vetsi (ZS a dale), pouvazovala bych nad usporadanim na zimu, kdyby byl dalsi lockdown a dalkova vyuka, jeden nikdy nevi, co prijde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.5.22 17:33

Není to velké. Ale taky mi přijde mnohem lepší, že se jde do domu, než do nějakého bytu v paneláku. Ty máš zahradu vlastně další místnost, kde budete trávit volný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
10.5.22 17:58

@Beckyttine5 jj, máš pravdu
já to brala tak, že se po rozvodu vypořádali a vyšlo jí to jen na tak maličký domek, tak v tom případě je půdní vestavba logické řešení
páč 52m2, tam o sebe budu zakopávat
problém jsou i skříně, na chalupě máme malé pokojíky 3+1 a když jsem přidala 1 postel, tak už jsem tam nedala k holkám skříň :zed: takže psycho
já teda bydlela různě, v malém i velkém, nejmenší byla garsonka 1+kk s příslušenstvím celkem asi tak 30m2, bydlela jsem tam já a zlatý retrívr (mmch, to tam nesnášel a rozkousal mi poprvé v životě něco - sbírku mých dřevěných koček- celou :mrgreen: za jeden den), takže na 52m2 si umím představit sebe a dítě nebo sebe a partnera, přinejhorším sebe+partnera na kvalitním rozkladu a Jedno dítě
ale i tak je to fakt strašně malé a já osobně bych do toho s 2 dětma šla max. jako do nouzovky na rok… než se otřepu a než se vše dořeší..
snad v manželství vznikl nějaký majetek!?? Jak jako do nájmu s dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí