Manželova matka

Anonymní
15.9.14 21:43

Manzelova matka

Omlouvam se za anonymitu, tyka se problem meho manzela, neni muj.
Manzel ma dva sourozence, starsiho bratra a mladsi sestru. Jeho matka vzdycky uprednostnuje jeho sourozence, i kdyz ji delali problemy, co se tyce penez,( a stale delaji).Bracha ji nikdy nikam nevezme, moc k ni nechodi, a kdyz uz prijde, tak jen ji nadava. Sestra se sice o ni stara, ale tchyne splaci dluhy za dceru, ktere nadelala.
A ted k veci, manzel pro mamu dela prvni posledni, a ona stejne je na nej hnusna.ma proste svoje chvile, kdy do nej rype, od malickosti, jak spatne oblekame nasi dceru, ze ji je zima, nebo ze jsme si zaplatili dovolenou a meli jsme spis setrit penize na stari, jak s nim pry neni k vydrzeni, apod…A to ji porad my nekam tahame na vylety, platime za ni atd.
Vcera prisel manzel zase s tim, ze kdyz ji vezl na nakup, tak zase porad do nej rypala, a ze ho to uz mrzi, ze to ma cely zivot. Driv ji daval celou svoji vyplatu, dostal z toho jen par korun na kapesny, otec jim odesel a muj manzel vlastne tahl vsechno sam. Jeho bracha prohral vyplatu na automatech. A ona stejne je na nej hnusna.
Jak ho mam ukonejsit? Je mi ho fakt lito, asi se s tim porad nemuze smirit. A rozhodne se s ni bude stykat dal a delat jeste vic. Me se zda, ze cim vic ho trapi, tim vic on za ni jde. Pritom mi hodne pomaha s hlidanim nasi dcery, ale pak je proste najednou strasne zla a nechapu, co dokaze vypustit z pusy. A to, co mu provadela, kdyz byl jeste hodne mlady, tak nechapu, jak se s ni muze vubec stykat. Ja bych ji davno vymazala ze zivota.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.9.14 21:50

A proč tam pořád jezdí?? nevím, moje matka, je opravdu JEN matka, nikdy mě neměla ráda a upřednostňovala moji nejmladší sestru a mého jediného bratra, který se narodil jako šesté dítě ( kdyby se nepovedl kluk, asi by dělali dál..)
Prostě po pár letech co jsem se mojí matce „vnucovala“ co mě znala jen když jsem lěla peníze z prodeje svého bytu a co mi zbylo ze mě vytahala, prostě jak peníze došly už mě neznala, pár let mi trvalo než jsem pochopila že mě nepořebuje a že si vystačí s mými nejmladšími sourozenci. Už dokážu žít i bez ní, když mi před rokem položila telefon když jsem jí chtěla popřát k narozeninám, když jí nezajímalo nikdy jak moc jsem nemocná, nezajímaly jí ani moje děti a jejich děti… prostě pro mě je moje matka „mrtvá“ moc mě to bolelo a bolí, ale prostě NE, nenchám se od ní nijak psychicky vydírat, je to moje zdraví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.14 21:57

Jeho mama bydli nad nama, oni vzdycky byli takovy spjaty, ale pak mi to prislo, ze ho maji jako dojnou kravu. Nez jsem prisla ja.to jsem si vystala, a spravila to az nase dcera. Kterou zboznuje.
Ja proste nevim, proc ji treba neco nerekne. Ja svoji mame reknu, co si myslim, kdyz prudi.ale on ne, jeho to zacne strasne mrzet, a zda se mi, ze je jak maly kluk, ktery potrebuje pochovat a rict, ze bude vsechno dobre…ale ono nebude…tak ja prave nevim, co mu mam na to uz rikat, aby se necitil tak hrozne. Boli me z toho srdce, kdyz ho vidim, jak je smutnej a stve ho to. Nevim, jak mu rict, at ji bere jenom JAKO MATKU.

• Citovat
  • Upravit
3451
15.9.14 22:00

To je těžký, pořád je to jeho máma tak je asi pro něj těžké se nějak postavit, ale myslím, že takhle to dál nejde. Třeba tchýně přítele zneužívá - brečí mu do telefonu když potřebuje peníze, to je najednou pro ni to nejcennější co v životě má. Ale když ji řekne nějakej názor co se ji zrovna nehodí do krámu tak mu řekne že je spratek, haj. l apod. když nám kecá do výchovy našeho syna tak jsme ti nejhorší. A ona, která vychovala 2 děti je matka roku.
Stejně by si měl umět dupnout, ne být drzej, tím si stejně nepomůže a nic se tím tak nevyřeší, ale prostě být chlap kterej se nepotřebuje držet máminy sukně.
Ten můj si například dupnout umí, kolikrát se s ní pohádá natolik že návštěva skončí dřív než bylo v plánu a pak je z toho smutnej že to tak dopadlo. Ale názor ji řekne vždycky. Jeho bratr je v tomhle jinej - laxnější, flegmatickej, i když s ní nesouhlasí všechno ji odkýve aby se s ní nemusel hádat a taky proto je on pro ni Tomášek i ve 30 letech a můj je pro ni Honzin, nebo jak už zmiňovanej spratek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.14 22:26

Prave u neho je to jine, ty dva ji muzou delat co chteji, nadavat, chtit po ni porad penize, a ona je porad ma radsi, nez manzela, se kterym nema vubec zadny problem, a naopak ho nuti, at jeste POMAHAME sourozencum. :zed: Proc ja mam chodit do prace, kdyz jeden to prohaje v bednach a druhej je linej chodit do prace?
Tak to nechapu, jak je muze mit radsi, za co?

• Citovat
  • Upravit
3451
15.9.14 22:40

Je to těžký, třeba kdyby manžel chvilku vytrval a stál si za svým tak se změní to její chování vůči němu. Lidi kolikrát to dobrý ani moc nevnímají a automaticky řeší jen problémy. Třeba maminka ví, že se na něj může ve všem spolehnout - že je to vlastně automatický, ale myslím, že by ji to měl dát jasně najevo, že automatický není nic, ani láska. Můžu se zeptat, kolik je manželovi let??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.14 22:48

Ja si taky myslim, ze to ma asi tak, ze proste s nim nejsou problemy, tak se zameruje na ty druhe, ale proc je na nej jeste zla, to mi hlava nebere. Mel by se ji postavit, ale to on neudela.Je mu 39 let. Uz jako maly kluk si prosel peklem s ni, tak pak nechapu, proc se od ni neutrhnul.

• Citovat
  • Upravit
14996
15.9.14 22:53

Pred osmi lety zemrel muj dedecek, prechazelo tomu nekolika lete obdobi, kdy byl ochrnuty, nemluvici po mrtvici. Ma rodina ho nechtela nechat umrit v nemocnici, takze si ho vzala babicka domu a my tam chodili po skole/po praci. Moje maminka tam chodila denne, uklizela, starala se o dedu. Babicka to nedavala a nikdy od ni neslysela diky.

Dedecek umrel, babicka se zavrela v byte a uz nevysla z domu, zustala zavisla na nasi peci. My vnoučata se rozprchli do sveta a v podstate vetsina zustala na mamu. Denne jezdi na nakupy, uklizi ji tam, vari ji, stara se o ni. Misto vdeku porad slysi, jak jí donesla malo rajcar, spatne vytrela. A pak prijde navsteva a babicka se muze pretrhnout, aby jim podstrojila, kdyz ji chteji pomoct, tak rekne, ze to mamka udela… Chova se k ni jak ke sluzce
A mama setrvava. Proc? Protoze si uvedomuje, ze ji ona dala hezky zivot a protoze stari může byt tezke a mamka nechce, aby ona sama skoncila nekde v ustavu. Co ji pomaha ke se vykecat. Rasila jsem ji, at k ni tyden nechodi, ale vsichni vime, ze babicka by to nezvladla. Ac si hraje na drsnou, urcite by to s ni slo rychle z kopce, pripadne by pohrdani preslo v nenavist.

Nevim, jak moc spatnr ci dobre je na tom vase tchyne. Pokud je uz starsi a opravdu zavisla na vasi pomoci, vydrzte to. Vrati se vam to. A jestli je to jen semetrika, co ma potřebu prudit, pak na mou tchyni zabralo ze strany manzela, ze ji rekl, at si uvedomi, ze jsme jedini koho ma a at si rozmysli, zda bude chtit svuj konec zivota stravit s rodinou nebo v ustavu. Od te doby je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
15.9.14 22:59

Nevím, nechápu, můj chlap je jinej, rodiče se mu rozvedli před 4 roky, a jen proto, že se u soudu postavil na stranu matky (jen mluvil pravdu), tak ho jeho otec zavrhl a nebaví se s nim - nevzpomene si na jeho narozeniny (ani když měl 30), na promoci nepřijel a když se nám narodil syn tak na tu zprávu taky nereagoval. Tvrdí, že pro něj otec umřel, ale vidím na něm jak moc ho to štve, a aj když se snaží dělat „hrdinu“ tak vím že kolikrát má slzu na kraji, ale už se mu sám neozve.
Na druhou stranu já jsem v tomhle měkota, nevím, jak bych se k tomu postavila já, ale jak se znám, taky bych si nechala chvilku s. át na hlavu, ale každej pohár jednou přeteče. Je to těžký, vztah dítě vs matka je celoživotní, to jen tak odpárat nejde. Někomu hold v porodnici zapomenou přestřihnout pupeční šňůru (nic ve zlém), ale jak už píše paní přede mnou, v rámci zachování vlastního zdraví si bude muset umět dupnout!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
15.9.14 23:11

To je trouba… Bych se i vsadila, ze jeho matka do nej tak reje uz jen proto, jak ji furt leze do zadku, treba je ji to protivne. Tezko to menit, manzel asi porad bude nouma a matka porad zapskla koza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.14 23:12

Má matka je 9 let po smrti. Když si na ni vzpomenu, tak vždy na něco, co jsem podle ní udělala špatně. Také mě využívala kde mohla, dokonce po mě vyžadovala, když k ní přišla i má sestra, abych ji obskakovala. Nikdy mi nic nepochválila, ale sestra byla vždy nej. Přesto jsem k rodičům chodila často. Dodnes se sama sebe ptám PROČ. Odpověď nevím. Snad proto, že jsem doufala v nějaký zázrak a má matka zjistí, že nejsem její a sestřina služka, ale dcera, která čeká na její lásku. Nedočkala jsem se.Co už, žiju dál a nemám ve spojení s matkou žádné hezké vzpomínky. R.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová