Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a co jim na to řekl manžel? Já bych řekla pravdu, nic jim do toho není, ale ty se také nemáš za co stydět.
Fascinující, kolik lidí má okolo péči, když o nic nejde, jen mají bujnou fantazii ale kdyby se opravdu něco dělo, tak Tě oklikou obejdou i když budeš „chcípat“ na ulici…a dělat, že nic nevidí…já bych se na ně vykašlala, ať si myslí, co chtějí
vůbec bych neřešila ![]()
Nechápu
… Ty víš, že máš výkyvy nálad, jak je vidět tak si toho všimlo i okolí, tak je prvně napadlo toto a asi si dělají starost, když se ptají tvého manžela. Že to není jejich problém je věc jedna, ale nějak nepobírám proč řešíš něco o čem víš ![]()
Pravdu bych jim neřekla, do toho je jim prd, to je tvoje soukromí, a až bych ho potkala, normálně bych ho oslovila s tím, že mi manžel říkal, na co se ptal, a že sice nemáš povinnost se někomu zpovídat, ale jen pro jeho informaci jsi téměř abstinent a dodala bych, jak by na světě bylo krásně, kdyby lidi napínali energii směrem, kde se to dá využít.
Co si o tom myslet? že mají o tebe starost - zpozorovali, že nejsi v pohodě a snaží se ti dle svých možností pomoct, aby ses nedostala do průšvihu. upozornění manžela mi přijde adekvátní k jejich obavám, na místě manžela bych poděkovala, že jsem si změn nálad vědom, ale že o alkoholismus nejde, manželka je nevyspalá, unavená, máme dočasné problémy, které zvládáme, byť i tak je to nápor na psychiku a problémy nechceme rozebírat.
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za Anonym. Včera odpoledne jsem se od manžela dozvěděla že náš soused se manžela ptal na toto.,, Prosím tě přemýšleli jsme s manželkou jestli ta tvoje žena na mateřské nepije? A nenašel jsi náhodou u ní nějakou schovanou láhev? Já jen že má výkyvy nálad? ( toto prý řekl mému muži). Jsem z toho v šoku a nevím co si mám o tom myslet a jak teď se k nim mám chovat, když jako o ničem nevím. Nechápu jak je to mohlo napadnou, já nepiju, jsem skoro abstinentka. Změny nálad mám z léku, lečím se na úzskosti. Ale rozhodně jim toto povídat nebudu, do toho jim nic není. Co si o tom myslíte vy a jak by jste se zachovali na mém místě? Díky za rady.
nemyslet si o tom nic.. jsou to juzci, strkají nos, kam nemají.. důležité je, co si myslí chlap.
@sagina
Teda klika, že nemám takovýhle „starostlivý“ sousedy, co pozorují moje nálady.
a teda neumím si představit, že bychom s manželem po večerech probírali, jak se tvářila Maruna z druhýho patra, jak odpověděla na pozdrav Libuna z přízemí, to fakt ne. ![]()
Ja myslim, ze to asi nemysleli nejak zle. Vsimli si, ze mas vykyvy nalad, tak jediy, co je napadlo, byl alkohol.Tak upozornili manzela..Ale taky zalezi, jakou formou to rekli a jak se znate…
Manželovi to řekl v práci a jak to nevím, ale manžel to přede mnou tajil 3 měsíce, abych se tím prý netrápila.. Vycházíme s nimi tak že k nám občas soused přišel na návštěvu za mužem, jeho manželka schání nejnověší drby, ale s ní se vydám jen na chodbě, nebo když jí stříhám, ale osobní věci neprobíráme..
V některých případech se na jednu stranu s dívíme, jak je možné, že si sousedi nevšimli a dává se jim to za vinu, že nejednali. Řekl to manželovi, asi spolu pracují, no a jestli ty ji stříháš, tak tě má možnost pozorovat. Vím, že člověk nemá povinnost o své nemoci mluvit, ale naznačit bys mohla, ať si ty „starosti“ nedělají, navíc, když se přece jenom trochu stýkáte. Zřejmě je tvoje nemoc víc vidět, než si myslíš. Je to těžké, já bych naznačila, že beru léky.
Tak nevím, jakej je váš soused, ale já bych pravděpodobně dostala záchvat smíchu a pak se zamyslela nad tím, kdy a jak jsme spolu naposledy mluvily, abych vydedukovala, kde vzal ty výkyvy nálad…
Ale zrovna u našich sousedů bych se šla klidně narovinu zeptat ![]()
Být tebou tak se především vyhýbám nějaké komunikaci se sousedem. Pokud víš, že ti léky způsobují výkyvy nálad, vůbec bych se nepouštěla do nějakých debat. Nic bych ani nevysvětlovala, nic nikomu do tebe není. Jinak mě se stalo něco obdobného se sousedkou, připadala mi taky jak pod vlivem alkoholu a pak jsem se dozvěděla, že má roztroušenou sklerózu a má to z léků. No, bylo mi pak hanba, jak jsem o ni smýšlela.
Můžu se zeptat o jaké výkyvy nálad se jedná, že si toho všimli sousedi? Já se totiž se sousedama vidím tak vždy pár minut a i kdybych měla náladu já nevím jakou, tak nechápu, jak se to dá z pozdravu posoudit? ![]()
To neres. Já mám ukricene děti a maly ač ma roka vztekle záchvaty, když mu nedovolím nějakou super činnost jako machat se ve wc nebo v kocicaku… Kdykoliv brečí dcera, tak brečí taky.. dcera ma 2,5 a kdykoliv jdeme domů kolem babičky a dedy, ma záchvat řevu, že tam nejdeme a doma ještě půl hodiny ječí a maly, ze solidarity, s ní…a tak si sousedi domysleli, že je týram. Soused nikdy nebyl v praci, ma na černo invalidní důchod, od rána do večera je v hospodě nebo chlastaji doma a všem vykládají, jaké je u nas peklo. A nejvíc me dorazila tchýně, že mám děcka za ten vztek mlátit, že mi kakaji na hlavu, já je neumím vychovat a ji se sousedi ptají, proč moje děcka furt rvou a že nám být rada, že nebydlime v paneláku, že už by někdo na me přišel… ![]()
Ahoj, předem se omlouvám za Anonym. Včera odpoledne jsem se od manžela dozvěděla že náš soused se manžela ptal na toto.,, Prosím tě přemýšleli jsme s manželkou jestli ta tvoje žena na mateřské nepije? A nenašel jsi náhodou u ní nějakou schovanou láhev? Já jen že má výkyvy nálad? ( toto prý řekl mému muži). Jsem z toho v šoku a nevím co si mám o tom myslet a jak teď se k nim mám chovat, když jako o ničem nevím. Nechápu jak je to mohlo napadnou, já nepiju, jsem skoro abstinentka. Změny nálad mám z léku, lečím se na úzskosti. Ale rozhodně jim toto povídat nebudu, do toho jim nic není. Co si o tom myslíte vy a jak by jste se zachovali na mém místě? Díky za rady.