Děda se nechce přizpůsobit

82
8.9.14 20:54

Děda se nechce přizpůsobit

Ahoj, chtela bych asi nejakou radu, protoze jsem uz vazne zoufala a nevim jak nasi situaci resit.. Tak tedy, kde zacit?.. S muzem mame 10mesicni dite. Po babiccine smrti jsme se prestehovali do baraku, ktery je muj, je psany na me, ale muj deda zde bydli a ma tady i vecne bremeno doziti. Sli jsme sem z toho duvodu, at tady deda neni sam a taky ze pro malou bude lepsi bydlet v domecku se zahradkou a s terasou, nez v malem panelakovem byte bez balkonu. Jenze to jsme jeste netusili, jake je deda prase. Opravdu, nerada to pisu, ale je to tak. Ma sve roky,76 let. Cely zivot se o nej starala babicka, ale co je moc, to je moc.. Nahore mame 2 pokoje a dole ma pokoj deda a spolecnou kuchyn, koupelna s wc. Deda se za 1) neprezouva. chodi v nazouvakach kolem baraku kourit, po zahrade a taky doma, takze ze by se mala, ktera se plazi a brzy bude chodit, plazila dole kde je neustale hlina, trava a vselijaky bordel z venku, nepripada v uvahu. neustale to tam uklizim, ale deda chodi ven tak 10× za den. Dal tam dole kouri, coz jsem mu uz vazne mockrat vytykala, zapali si u sebe a jde pres kuchyn, jde s cigaretou na wc, pak je popel vsude v koupelne, v umyvadle, je to tam zacouzene od cigaret a tam mam koupat malou.. dal neustale moci kolem wc, nevim, proc si k tomu nesedne..pak v tom slape v tech papucich a je to roznesene po celem baraku, nehlede na to, ze kdyz nejsme doma, tak nam chodi nahore a zase v tech papucich, takze tam jsou vsude slapoty a smrad z tech pochcanych bot. je toho spousta, po wc (ani po male, ani po velke!!) si neumyva ruce a porad ma nutkani davat ruce male. koupe se 1× za 14dni a kdyz kolem nej projdeme, tak uz opravdu smrdi! vim ze ma sve roky, ale prijde mi to fakt uz moc a nechutne, zvlast kdyz tam mame vychovavat malou. na podnajem nemame penize a na to abychom si udelali nejaky vchod nahore a treba kuchym a wc s koupelnou momentalne take ne. navic casem az tam budeme sami, tak si to chceme udelat vse nove, tak tam ted ani nechceme delat nejake velke prestavby. jsem uz vazne zoufala a nevim jak to resit. mala ted byla nemocna a mela nejakou virozu, mam strach, ze treba i z toho. porad tady uklizim, ale sotva vytru, hned mi to poslape. prijde mi, ze hodne veci je uz fakt naschval. muzeme mu to rikat horem dolem a stejne zadna zmena. psala jsem si do jedne poradny o mezilidskych vztazich a tam mi poradili dat to na soud. ze to potrva 3 roky, ale proste kdyz je to muj dum, tak se tu musi dodrzovat moje pravidla. s dedou sice nemame moc pekny vztah, nikdy se ke me nechoval jako k vnucce, ale k soudu to vazne hnat nechci. jeste nas i ztrapnuje predevrsema sousedama. poradte prosim, jak bysto to resili vy? jak to mam dedovi jeste rict, aby to uz nedelal a braw ohled na to, ze chci malou vychovavat v cistote? mam strach, ze kdyby to tady videla socialka, tak nevim nevim.. :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
8.9.14 21:00

Čekat, až děda umře, nepředěláte ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
8.9.14 21:00

Chudak skoro 80 ti lety deda… vy jste k baraku prisli jak slepy k houslim, deda tam zil cely zivot nebo pomernou cast a vy misto vdecnosti ho na stary kolena a par „mesicu“ pred smrti budete buzerovat..
je mi z toho smutno. s tim jste do toho sli, ze vse podle vas nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
8.9.14 21:03

@blueberryx mně je ted toho dědy docela líto.
Tak žije a žít bude.
K soudu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
8.9.14 21:05
@WERISKA píše:
@blueberryx mně je ted toho dědy docela líto.
Tak žije a žít bude.
K soudu? 8o

me je dedy lito dost. jasny, je to neprijemny, ma vrtochy, ale ma narok. JE STARY. On tam byl a je doma. On tam investoval, vybudoval a zil.
Sakra, je mi tak smutno, kam dnesni svet speje :| :| :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4464

Děda je prostě starý, nenazývala bych ho hned prasetem. Vím, co je je to žít se starým člověkem… Má to tak většina chlapů, co zůstane ve stáří bez partnerky. Není lehké v tom žít, ale měli jste s tím počítat. Už ho nepředěláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

Možná by děda byl celkem rád sám, no hlavně že jste se „obětovali“ :jazyk:

Voda je nahoru zavedená? Však tam nemusíte mít kuchyň, ale samostatnou malou lednici, dvojplotýnku, rychlovarku, mikrovlnku, to kolikrát bohatě stačí na uvaření běžného oběda. Než jsem měla doma kuchyni, měla jsem výše zmíněné na starém stole a taky to šlo.
Pokud je tam alespoň umyvadlo, vyměnila bych ho za něco většího, klidně dřez a hotovo, ať si v kuchyni dole třeba shnije. Ale taky to nemusí být, moje maminka měla kredenc s dvěma obřími lavory, tam se nanosila teplá a studená, umyla nádobí, vodu zase slila do kýblů a odnosila do záchoda na pavlači. Schody bych opatřila bezpečnostní brankou, aby mi dole dítě nelezlo v bordelu, zouvala se až při vstupu do svých místností a hlavně byla ráda, že když nemám peníze na nájem, že nejsem pod mostem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
8.9.14 21:06

Promluvila bych si s jeho obvodním lékařem. Aby se vám pak nestalo, ze vas uda, ze se o něj nestarate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
8.9.14 21:06

Starýho psa novým kouskům nenaučíš. Děda je asi samorost, je zvyklej žít si po svým, na starý kolena sdílí barák s vnučkou a její rodinou, asi z toho podle všeho odvázanej není. Jestli nechceš strávit mateřskou věčným vytíráním počůranej ťápot, asi bych se na tvým místě odstěhovala klidně do toho dvoupokojáku v paneláku bez balkónu. Dát to k soudu nebo dědu někam vystěhovat je sice taky řešení, ale pro hodně silné žaludky. Já bych na to neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.9.14 21:07

@blueberryx přesně…

já se fakt nestačim divit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155

@blueberryx Jj, nikdo neví jaký budeme my. :nevim:
Ale určitě bych nehledala, jak se dědy zbavit a soudit a jak dlouho to potrvá.
Prostě mají doma starého člověka, kterého už prostě nepředělají.

Děda vadí, nemá s ním moc dobré styky, ale barák je ok. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
@Bibi239 píše:
Možná by děda byl celkem rád sám, no hlavně že jste se „obětovali“ :jazyk:Voda je nahoru zavedená? Však tam nemusíte mít kuchyň, ale samostatnou malou lednici, dvojplotýnku, rychlovarku, mikrovlnku, to kolikrát bohatě stačí na uvaření běžného oběda. Než jsem měla doma kuchyni, měla jsem výše zmíněné na starém stole a taky to šlo.
Pokud je tam alespoň umyvadlo, vyměnila bych ho za něco většího, klidně dřez a hotovo, ať si v kuchyni dole třeba shnije. Ale taky to nemusí být, moje maminka měla kredenc s dvěma obřími lavory, tam se nanosila teplá a studená, umyla nádobí, vodu zase slila do kýblů a odnosila do záchoda na pavlači. Schody bych opatřila bezpečnostní brankou, aby mi dole dítě nelezlo v bordelu, zouvala se až při vstupu do svých místností a hlavně byla ráda, že když nemám peníze na nájem, že nejsem pod mostem…

souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
@blueberryx píše:
Chudak skoro 80 ti lety deda… vy jste k baraku prisli jak slepy k houslim, deda tam zil cely zivot nebo pomernou cast a vy misto vdecnosti ho na stary kolena a par „mesicu“ pred smrti budete buzerovat..
je mi z toho smutno. s tim jste do toho sli, ze vse podle vas nebude..

Souhlas a ještě se mi líbí, jak tam šli, aby děda nebyl sám a o pár vět později na nájem nemají peníze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
8.9.14 21:08

Stari lidi jsou jak deti… Obalit si nervy a vydrzet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.9.14 21:08

@Denisa56 Vystěhovat ho s břemenem dožití nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová