Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Jedna se o takovy problem a chtela bych znat nestranny nazor. Jsou dve setry. Dejme tomu Petra(30) Jana (26). Petra bydli v Praze v byte. Ma s manzelem 2 kocky a velkeho psa. Jana bydli v rodinnem domku s manzelem a jeji matkou. Maji maleho psa a 2 kocky. Velkeho psa na zahrade. V dome obe vyrustaly. Po smrti otce se matka zadluzila kvuli nevydarenemu podnikani. Jana s manzelem se rozhodli, ze v domku zustanou s jeji matkou a dluhy splati. Petra nechtela zadne penize. Zustal ji pozemek za domem. Petra jezdi s manzelem k sestre a matce na navsetvu. Jelikoz se nema o zvirata v byte kdo starat, vozi je s sebou. Loni na Vanoce jeli pryc a zvirata zustala v rodinnem dome. Pak jeli na hory a hlidani opet zustalo na nich. Janinu manzelovi se to prestalo libit. Jelikoz cely dum sam opravoval. A stalo ho to hodne usili. Jana ceka miminko a nechce se s manzelem hadat, sestre to vse povi. Domluvi se, ze pes bude zustavat v chodbe a kocky jezdit nebudou. Kvuli miminku. Postupne pes opet chodi po celem dome. Kdyz prijde z venku s ma zablacene nohy, nikdo mu je neutre.jana maji novou sedacku, pes na ni lehava. Jana nechce sestru nastvat, protoze ji ma rada a nechce, aby prestala jezdit. Jenze ji vadi vsude chlupy ze psa a kocek. Janinu manzelovi dochazi trpelivost. Chce to opet Petre rict, ale Jana, ze ji to povi sama. Jana tedy sestre rekne, ze jim vadi, ze si vozi zvirata, je to hlavne kvuli miminku. Sveho velkeho psa maji na zahrade. Petra se nastve a chce hned odjet. Bere to jako jejich vyhazovani. Nikdo ale nemluvi o nich dvouch, ale o zviratech. Domluvi se, ze tentokrat tu pes jeste muze byt, ale priste muzou vyrobit kotec na zahrade a nebo ho zavrit do zahradniho domku. Na to Petra samozrejme nepristupuje. Petra si mysli, ze si jeji setra neumi nic u manzela prosadit. Jenze Jana ma jine starosti, stara se o male miminko. Nechce to porad s manzelem resit. Na ci strane by jste byli vy? Chapete Janu, ze ma male dite a nechce mit v dome tolik zvirat a nebo to nechapete, ze by to vzdy par dni v mesici mohla vydrzet a mela by se s manzelem kvuli tomu hadat? Omlouvam se pokud je to nejak nesrozumitelne.
Ty ses ta od toho pritele a kolegu, nebo jste tady dve s timhle stylem psani? ![]()
Sorry, normalne mam zavazek odpovidat pouze k tematu, ale tohle mi nedalo
@beruska9 píše:
Ty ses ta od toho pritele a kolegu, nebo jste tady dve s timhle stylem psani?
Sorry, normalne mam zavazek odpovidat pouze k tematu, ale tohle mi nedalo
dnes je pohádkový den ![]()
Dalo mi to docela práci, ale myslím, že jsem pochopila…
Jsem na straně Jany a jejího muže. Petra je návštěva a měla by respektovat přání a pravidla majitele a hostitele. Nazdar, tečka…
https://www.emimino.cz/…vzah-202227/
zakladatelka musi byt ta sama osoba, to neni mozny… ![]()
ohledne tematu, vadilo by mi to - pokud bych mela sveho psa na zahrade a doma mi delal bordel pes cizi, tak to bych teda nesnesla, at se sestra klidne urazi.
Petra je drzá jak vopice, jela bych k ní na návštěvu, hodila nohy v zablácených škrpálech na její gauč a běda že by řekla půl slova ![]()
@Cmochy : jsi dobra, ja bych si to musela asi nakreslit, vycerpala jsem se vedle. A uz jdu sekat latinu ![]()
Příspěvek upraven 08.09.14 v 12:12
@Cmochy píše:Jsem na straně Jany a jejího muže. Petra je návštěva a měla by respektovat přání a pravidla majitele a hostitele. Nazdar, tečka…
Souhlasím
Petra jezdí na návštěvu, tudíš se musí podřídit a psa buď nevozit nebo nechat na zahradě. Pokud se jí to nelíbí, ať nejezdí vůbec;)
Pokud dům je majetek Jany a nikoli Petry, je Petra povinna respektovat pravidla domácích, ačkoli v domě vyrostla )a třeba tehdy byla pravidla jiná). bez ohledu na to, že já osobně v domě/bytu nesnesu žádný zvířecí chlup.
PS. Jsem si to musela číst třikrát a nomrálně si utvořit copatou blonďatou Janu a brejlatou Petru s fialovým Wella přelivem, abych se v tom vyznala ![]()
@beruska9 píše:
@Cmochy : jsi dobra, ja bych si to musela asi nakreslit, vycerpala jsem se vedle. A uz jdu sekat latinuPříspěvek upraven 08.09.14 v 12:12
Jako kulisa mi v pozadí běží v TV Mickeyho Klubík a díl kde je zrovna „myškamyslič“… tak mi to asi nějak pomohlo
Jináč nevim… ![]()
PS. Jsem si to musela číst třikrát a nomrálně si utvořit copatou blonďatou Janu a brejlatou Petru s fialovým Wella přelivem, abych se v tom vyznala
v tomhle pripade si doporucuju precist diskusi „Neverim mu, nevim jestli nekazim vztah“ tohle a schvalne jestli to poberes
… ![]()
@Emilie píše:
PS. Jsem si to musela číst třikrát a nomrálně si utvořit copatou blonďatou Janu a brejlatou Petru s fialovým Wella přelivem, abych se v tom vyznala
No ja nevim, snad jsem pochopila.
Ja bych se pokusila jeste s Petrou domluvit na jasnych pravidlech. Pes bude pres den venku, v noci spat na chodbe. A bude mit umyte packy a bricho. Proste kompromis a vy nastavte pravidla
No me napadá, trošku jestli v tom není ten barák, jakože i když se dohodli že Jana s jejím přítelem splatí za mámu dluh.,.ta druhá nic nechtela, ale asi asi delá nárok tímhle zpusobem, zajímalo by mne jak je to tam s majetkem, jestli je opravud dum jen té Jany. Pokud asno, sestru bych vyprovodila i s piskem ven, to at se na me nikdo nezlobím, mám psy ráda, mám je doma ale na návštevy je nevozím, a to ani v případě že by mohli bejt venku na zahradě. Pokud mi nekdo vyložene neřekne přivez klidne sebou ![]()