Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
tak jsme se opět s tím mým chlapem chytli
![]()
Já už fakt nestačím zírat
![]()
Hrozně mu vadí, že si u nás má moje máma svůj hrneček na kafe. Ona pije kafe z malého šálku, my oba z normálních velkých čtvrtlitráků a já jí vždy vařila kafe do hrníčku ze servisu, který prakticky nepoužíváme a máma, jak je ze staré školy a šetrná, tak v obavě, aby třeba ten hrnek od servisu nerozbila (pak bych jich měla jen 5 a to by pro ni byla hrozná tragédie
) si donesla takový menší hrneček z domu.
Můj chlap z toho je div živý. Prý není normální, aby si u nás nechávala SVÉ věci a co to je atd. atd.
Já ho asi brzo vezmu něčím po hlavě!
Pořád si mele svoji, já tvrdím, že na tom nic není a on že to není normální, ať se prý zeptám koho chci.
Tak se ptám: je to normální nebo má pravdu můj chlap a my jsme divná rodina!
![]()
Vím, že vám to asi přijde jako blbina, ale takových blbin my řešíme 20 za týden a většinou, když se vrátí od jeho „ÚŽASNÉ“ matinky
![]()
Zeptej se ho, jestli by mu vadilo, kdyby u Vás měla jeho matinka hrníček.
Jinak já bych teda mámě koupila malý hrníček, obecně ten koncept, že si u Vás něco nechává mi přijde zvláštní. Ne protože by nemohla, ale protože nejsi schopná jí obstarat nějaký hrnek, který nebude ze servisu.
tak mu řekni, že je to TVŮJ hrnek, že sis ho od mámy koupila.. bože to je Trdlo ten chlap toto řešit, přemýšlí o kravinách..NENÍ ON MÁLO VYTÍŽENEJ?
![]()
Já v tom teda problém nevidím
Já mám taky ráda kávu z malého hrnku, který máma nemá. Takže u ní mám malý hrneček. A naopak, čaj mám ráda do velkého hrnku, který máma taky nemá, tak jsem si ho k ní donesla. Takhle to vypadá, že máma nemá hrnky
má, ale pro mě nevyhovující velikosti.
Můj táta, který k nám jezdí 1× týdně u nás má skleničku na kafe, pantofle a věci na převlečení… Normální to je, že tam má hrníček. Spíš bych hledala důvod proč mu to tak moc vadí.
![]()
tak to nevím, co by řekl u nás, kdyby to tu viděl
![]()
moje máma u nás má jednu celou skříň… má tu oblečení, pyžama, dokonce spodní prádlo, boty, župan, věčně tu zapomíná peněženku, mobil, prstýnky, které si sundá, když jde něco kutat v zahrádce, o kartáčku na zuby, krému, řasence, sprchovém gelu atd. ani nemluvím… hrnek má taky svůj, ale koupila jsem jí ho já, protože my máme taky každý svůj, tak aby to bylo spravedlivé ![]()
Mishelko, je to naprosto normální (teda podle mého názoru)… zvlášť pokud ti mamka hlídává děti (jako mě ta moje), tak nevidím důvod, proč by u vás nemohla mít nějakou svoji věc
![]()
Manžela pošli… však ty víš kam… a tchýni ať vezme rovnou s sebou
![]()
Tak ať si ho odnese a ty kup pro ni jiný. Bude váš, ne její, a spokojeni budou všichni. ![]()
Na jednu stranu je to úsměvné, ale na druhou tě chápu - můj manžel taky dokáže najít problém na pro mě naprosto nepochopitelných místech a řešit ho s vytrvalostí hodnou lepší věci. Soucit. ![]()
Kvůli takové prkotině se hádat
řeší blbosti. Nevidím na tom nic špatného ![]()
@mishelka vem ho po hlavě paličkou na maso a mamince kup nějaký pěkný malý hrníček… a kdyby chlap remcal, tak mu řekni, že ten není JEJÍ, ale VÁŠ a tak je vlastně všechno v pořádku…
Taky piju kafe z malého šálku a chápu, že kdo pije vždycky jen malé kafe, tak mu to z velkého nechutná… a mamince to taky vysvětli, že to není zbytečné rozhazování, ale že jí ho kupuješ proto, že ji máš ráda a chceš, aby jí to kafe u vás ještě víc chutnalo… a dál to neřeš… ani kdyby chlap pořád remcal…
@mishelka promiň, moc se ti omlouvám, ale strašně mě to rozesmálo.
![]()
Ale k otázce, ne nepřijde mi to nenormální, nevidím problém v tom, proč by u vás nemohla mít hrneček. ![]()
Moje mamka má u nás nejen hrnek na kávu, ale i skleničku, ze které ráda pije a pak taky nějaké oblečení, protože chodívá v pracovní dny po obědě venčit nám psa. Manželova mamka má u nás kosmetiku, oblečení a boty, aby to prý nemusela pořád sebou tahat (jezdí k nám 2× ročně
) Nadšená z toho nejsem, protože těch věcí má celou skříň, ale žíly mi to netrhá, takže to nijak nekomentuji.
@jenny.fields píše:
Zeptej se ho, jestli by mu vadilo, kdyby u Vás měla jeho matinka hrníček.Jinak já bych teda mámě koupila malý hrníček, obecně ten koncept, že si u Vás něco nechává mi přijde zvláštní. Ne protože by nemohla, ale protože nejsi schopná jí obstarat nějaký hrnek, který nebude ze servisu.
tak to víš, že by mu to nevadilo. Ten by ji tu měl nejradši celou a napořád! Ale to jen přes moji mrtvolu teda
![]()
K tomu hrnku, mně vůbec nevadilo, že jí dávám hrnek ze servisu. Já si na nějakých servisech vůbec nefrčím. My to nepoužíváme a tak jsem byla ráda, že má aspoň nějaké využití. Ale máma je prostě ze staré školy a nedělní servis je holt nedělní servis. Proto přišla se svým hrníčkem ![]()
@jdukolem píše:tak mu řekni, že je to TVŮJ hrnek, že sis ho od mámy koupila.. bože to je Trdlo ten chlap toto řešit, přemýšlí o kravinách..NENÍ ON MÁLO VYTÍŽENEJ?
![]()
vytíženej je dost, to spíš paní tchýně se nudí a řeší číčoviny. A ten můj blb to pak tlumočí doma
![]()
@Bersaba píše:
Tak ať si ho odnese a ty kup pro ni jiný. Bude váš, ne její, a spokojeni budou všichni.
Na jednu stranu je to úsměvné, ale na druhou tě chápu - můj manžel taky dokáže najít problém na pro mě naprosto nepochopitelných místech a řešit ho s vytrvalostí hodnou lepší věci. Soucit.
v žádném případě! nevidím důvod proč mu ustupovat!
jako hrnek mu vadí, ale že nám hlídá malýho kdykoliv si vzpomeneme to mu nevadí! Tak to teda ani omylem! Její hrnek zůstane tam kde je!