Švagr a neteř

1170
7.9.14 19:26

Švagr a neteř

Zdravím, tento problém se mě netýká, ale strašně špatně to nesu. Ségra se švagrem se rozvádí. On nechce. Sestra se stará o neteř, chodí na třídní schůzky, zajímá se o ni. On moc ne. Jen se s ní loučí, když někam jede- často bývá přes den pryč. Ona ho zbožňuje, protože ho moc nevidí. To mi nevadí. Ale on na ségru hází špínu, nadává jí (ona má teda přítele), možná ji i fyzicky napadl. Práci nemá. Většinu věcí platí sestra. Dnes neteři volal, kde, a s kým je (spíš kontrola ségry). Ptal se jí (byli jsme na obědě), kde jsme byli. Neteř si narychlo nemohla vzpomenout. On si asi myslel, že si s obědem vymýšlí a začal na ni do telefonu řvát, že z ní bude špína jako z její matky. Pak to tipl, a neteř brečela. Je jí 11 let. Chci se zeptat, jestli si neteř jednou uvědomí, že táta není tak skvělý. Bojím se, že si na ni bude dovolat víc a víc a ona ho bude omlouvat. Později i v dospělosti. Setkali jste se někdo s tímto chováním u otce a dítěte? Neteř je hodně chytrá na svůj věk, ale zatím ho právě omlouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
7.9.14 19:34

Ano, deti vetsinou pochopi, pokud rodic neni dobry herec a nevydrzi se pratvarovat do konce zivota :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
7.9.14 19:34

Myslím si, že si jednou uvědomí, že táta není skvělý, ale že jeho chování bude nejspíš omlouvat je docela možné, to už tak bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
7.9.14 19:45

Aha, tak díky za odpovědi. Přijde mi to nespravedlivé vůči sestře. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.9.14 19:47
@Dana066 píše:
Aha, tak díky za odpovědi. Přijde mi to nespravedlivé vůči sestře. :(

Zivot neni spravedlivy… bohuzel :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
7.9.14 19:49

Tak pokud není retardovaná, tak si to samozřejmě uvědomí. Můj otec byl také idiot, začal se o mě zajímat někdy v mých 12, 2× ročně jsem tedy za ním jezdila - bydlel na úpatí Alp, bylo to tam fakt krásné, jezdila jsem tam spíš za tím okolím :lol:
Když jeho hrozně chování bylo horší a horší, tak jsem tam prostě přestala jezdit, tak ve 14 letech. Pak jsme se ještě jednou viděli v mých 15, to ušlo a pak mi něco napsal a od té doby se spolu nebavíme.

Jeho druhý syn si to evidentně také uvědomil, když jsem tam začínala jezdit já, už se o něm mluvilo špatně a samozřejmě tam už roky nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
7.9.14 20:09

Fjodorka - spíš aby se proti tomu obrnila. Proti tomu psychickému týrání. Aby věděla, že táta je „zlý“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
7.9.14 20:14

@Dana066 Přijde na to. Mě nikdy nikdo proti tátovi neštval, až když jsem řekla, že už s ním nechci mít nic společného a že pro mě neexistuje, tak si všichni svorně oddechli a řekli, že je to opravdu debil. :nevim: Od té doby se s ním nestýkám a nemusím řešit žádné jeho ujeté chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
7.9.14 20:31

@Dana066 Mám stejně starou neteř a ta už si 2 roky plně uvědomuje, že její otec je lhář a bezpáteřní člověk(slušně řečeno, už i ona ho častuje „trefnějšími“ přívlastky - není ale sprostá). Už ví, jak se v jeho přítomnosti chovat, že maminka ta zlá není, a je z ní dobrá informační služba. Normálně se s ní dá bavit o tom, co si o tatínkovi myslí a opravdu to má v hlavě plně srovnané. Už i pětiletí si začínají všímat, že tatínek neříká pravdu a často k němu nechtějí jezdit, už to nejsou ta malá mimina co nevnímají, co se okolo nich děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
7.9.14 20:42

Lemanka- no ona je často s babičkou, ta švagra omlouvá (matka). Z naší strany o švagrovi neříkáme nic zlého, ať jí neočkujeme. Ségra o něm taky mluví jakž takž dobře před ní, ale zase o rozvodu narovinu. Spíš se snaží vysvětlit, že takhle se člověk chovat nemá, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
7.9.14 21:12

@Dana066 No tak k matce od něj ta naše nejezdí ráda a není tam tak často, takže toto řešit nemusíme. U nás se o něm mluví jen pravdivě, takže tak jak se sluší o člověku, který chce oškubat ženskou, na kterou padne hypotéka na barák a 3 děti(on má totiž dluhy - při rozvodu se vše dělí :? ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
7.9.14 21:18

Ten náš má taky dluhy, proto se rozvádí, ať si je zaplatí sám, sám si je nasekal. Šel do insolvenčního řízení- to uvádí, proč dluhy dál neplatí, že prý nemusí, když je v řízení. No nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.9.14 21:22
@Dana066 píše:
Ten náš má taky dluhy, proto se rozvádí, ať si je zaplatí sám, sám si je nasekal. Šel do insolvenčního řízení- to uvádí, proč dluhy dál neplatí, že prý nemusí, když je v řízení. No nevím.

No - k te insolvenci - nyni je opravdu hradit „nemusi“ - nemuze mu byt udelen zadny postih, dokud nebude o insolvenci rozhodnuto. Nicmene, pokud mu bude zamitnuta, asi se z tech postihu poserinkuje!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová