Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Někteří sousedi sou fakt vtipní
Já bych to neřešila, ať si myslí co chtějí. U nás v paneláku bydlí samá důchodkyně, a vždy se slezou na velkým společným balkoně a drbou. Jak slepice
My jakožto mladá rodina jsme probíráni pořád. Posledně to bylo, že si sem tahám chlapy a *ukám s nima, když je manžel v práci. (bydlel u nás týden bratr) Manžela pak asi 3 den co u nás byl brácha zastavila duchna a žalovala, ten se jí jen vysmál… Kdybych měla řešit každej novej výmysl, tak mě trefí. ![]()
Vtipné je na tom že on je totiž alkoholik, který nasává v garaži, aby to manželka neviděla, nedávno se mu to nevyplatilo a teď je doma se zlomenou rukou..
Chápu jejich obavu, ale snad když někdo pije tak to snad nění o změně nálady, že se někdo najednou zasměně a podruhé jen pozdraví a jde dál.. Prostě asi si to moc osobně beru..
Zakladatelko, na tvém místě bych je ignorovala. Poradila bych ti zamyslet se nad tou tvou náladovostí, ale jak ty sama píšeš o tom víš a snažíš se s tím něco dělat a to je dobře. Řeči sousedů si vůbec neber k srdci. Vy se s těmi sousedy nějak více bavíte? Nebo jen pozdrav?
Manžel s ním pracuje a já jsem se s nima bavila jen protože se znali. Jsou ode mě skoro o 15 let starší.
@MarieOVMUC píše:
To neres. Já mám ukricene děti a maly ač ma roka vztekle záchvaty, když mu nedovolím nějakou super činnost jako machat se ve wc nebo v kocicaku… Kdykoliv brečí dcera, tak brečí taky.. dcera ma 2,5 a kdykoliv jdeme domů kolem babičky a dedy, ma záchvat řevu, že tam nejdeme a doma ještě půl hodiny ječí a maly, ze solidarity, s ní…a tak si sousedi domysleli, že je týram. Soused nikdy nebyl v praci, ma na černo invalidní důchod, od rána do večera je v hospodě nebo chlastaji doma a všem vykládají, jaké je u nas peklo. A nejvíc me dorazila tchýně, že mám děcka za ten vztek mlátit, že mi kakaji na hlavu, já je neumím vychovat a ji se sousedi ptají, proč moje děcka furt rvou a že nám být rada, že nebydlime v paneláku, že už by někdo na me přišel…
Je to sice úplně OT, ale jak může mít někdo na černo invalidní důchod? Že někdo někde pracuje načerno, to bych pochopila, ale mít invalidní?
@inkakřivák píše:
Je to sice úplně OT, ale jak může mít někdo na černo invalidní důchod? Že někdo někde pracuje načerno, to bych pochopila, ale mít invalidní?
myslím, že to pisatelka myslela tak, že mu nic není a přesto má invalidní důchod. Já to aspoň tak pochopila.
@MarieOVMUC píše:
@inkakřivák NA ČERNO? že má známeho dr?
asi tak nějak, i když nevím, v dnešní době je to hodně přísné
@zeleny čaj píše:
Někteří sousedi sou fakt vtipníJá bych to neřešila, ať si myslí co chtějí. U nás v paneláku bydlí samá důchodkyně, a vždy se slezou na velkým společným balkoně a drbou. Jak slepice
My jakožto mladá rodina jsme probíráni pořád. Posledně to bylo, že si sem tahám chlapy a *ukám s nima, když je manžel v práci. (bydlel u nás týden bratr) Manžela pak asi 3 den co u nás byl brácha zastavila duchna a žalovala, ten se jí jen vysmál… Kdybych měla řešit každej novej výmysl, tak mě trefí.
Mám podobné zkušenosti. Mně se nikdo nezeptal, ale manželovi žalovali.
Lidi, kterých jsem si dřív vážila.
@vendulka72 Asi podobně, taky jsem si myslela že by to mohli být naši spol. přátelé, ale těžko. Ještě že jsem to poznala dříve, než jsem jim zaspala důvěřovat.
@MarieOVMUC jak se získá načerno invalidní důchod v dnešní době?
To víš, že by přišel
u kámošky taky byli málej měl záchvaty řevu a byla u ní socka. Jako dobrý dodala zdravotní dokumentaci ale ta kr.va si prej stěžuje pořád ikdyž anonymně
a to malej dost ubral.
Jinak popravdě já si byla taky stěžovat na sociálku to už ale nešlo. Byvala sem v 6 patře a ty děcka v otevřeným okně stáli. Se divím, že nevypadli. Ale nebyla sem upozorňavat jedinná. Dopadlo to super sociálka děti zabavila - snad se maj dobře
Jen dodám, že měli 2,5 a 3,5 roku a ta matka se jim vůbec nevěnovala ![]()
Razne bych tam zaklepala a zeptala bych se, co to melo znamenat. Durazne bych jim rekla, ze tohle bylo pres caru a at nestrkaji cumak tam, kam nemaji. Teda tohle by me fakt nadzvedlo. Nereknu kdyby te videli vylitou, nebo ze by ti decka furt rvaly, byly zanedbany, ale evidentne nic z toho se nekonalo..
Tak nakonec jsem se sousedem promluvila a on mi povídal že se ho na to ptala sousedka, že se jí zdám divná a jestli náhodou nepiju a on jí řekl že ho to taky napadlo. Nakonec jsem mu povídala že se léčím se štítnou žlázou což je taky pravda a že jsem z toho unavená. On to chápal a omluvil se mi. Ale ta sousetka co si to o mě myslí to je největší drbna v baráku. Nedávno jsem měla hlídat jiné sousedce z baráku 2 měsíční dítě, ale na poslední chvilku to odvolala že mě nebude obtěžovat a teď mě jen pozdraví. Mam dojem že tento kec se šíří po paneláku a já nevím co mám dělat. Nepiju, jen jsem nemocná a o malou se starám je to největší poklad co v životě mám a proto se strašně bojím co bude dál
co teď
![]()
Tak já nevím. Když se někde něco stane, tak je hned halo, že jsiou lidé nevšímaví.
Tady všímaví jsou - a zase špatně?
Jsi na mateřské, máš v péči dítě. Kdybys pila, mohlo by být dítě v ohrožení. Negledě na ohrožení tvé osoby. Takže buď ráda, že máš všímavé sousedy. Tady nejde o to jestli piješ, nebo jsi abstinent. Ani o to, že by z tebe chtěli dělat alkoholičku. Jen prostě měli obavu, něco se jim nezdálo.
A ty komentáře, že namaj strkat nos tam, kde nemají - už tu párkrát bylo, že lidi ten nos nestrkali a byl z toho průšvih. Neříkám, že by se mělo lézt lidem do soukromí, ale jestli takhle usoudili z běžného potkávání se, tak mi to přijde v pořádku.