Matka nejí a kupuje alkohol

Anonymní
15.9.14 11:33

Matka a dcera

Ahoj tak prosím anonymně a na začátek se omlouvám za pravopis nejsem češka. :)
Ani nevím jak začít…Od malička jsem si prožila doslova peklo rodiče měli a maj hodně rádi alkohol a u nás byly pořád rvačky a policajti.Moje starší ségra odešla hned jak jí bylo 18 a vůbec snima nedrží kontakt třeba ted porodila a máma o tom ani nevěděla kdybych jí to neříkala já… má to lehčí protože je od ních 500km…táta pak začal jezdit na kamionu a máma ještě víc pila…když jsem to říkala tátovy tak mi nevěřil a nechal mě se dál trápit :( třeba mamina se opila a zbila vlastní matku a přitom se počurala jak o sobě nevěděla :( mě když bylo 14 vzali mě sem do čr stím že jen na výlet na 3 dny…Táta mi oznámil v pulce cesty že už se domu nevrátím…Maj hodně půjček a tý neplatili tak jim exekutor vzal i byt.Ted nemaj nic i když pracujou i jeden i druhej.Tak jsem se stím hodně těžko smířila a vydržela… bylo to pro mě hodně těžký protože dali mě do nejhorší školy ve měste a tam mě začali šikanovat… až to skončilo že jsem se pokusila o sebevraždu… skončila jsem na psychiatrii a byla tam 1 měsíc. A když mě pustili domu vůbec jsem nechtěla…Pak jsem poznala svýho ted už manžela on se mě od ních snaží pořád odtrhnout ale já to nějak nedokážu…Oni prostě ví jak na mě a já jím pořád odpustím nechápu sama sebe… :,( Třeba u mámy v práci všichni ví že já jsem d.vka a prej proto nemaj peníze protože dává nám a bere si pro nás půjčky přitom to neni pravda a prostě si vymyšlí takový věci co se nikdy nestali… až mi přijde že je nemocná anebo když jsem porodila a měla jsem poporodní depresi tak to u ní všichni věděli v práci že jsem nejhorší matka na světě že se nedokážu sama postarat o malou i když jsem po ní nikdy nechtěla aby mi malou pohlídala :( Přitom když nemaj peníze tak chodí za mnou jestli nemam aspon 20kč na chleba a nebo aspon prázdný flašky od piva 8o tak jsem jí řekla že nemam protože nepijeme ale at pošle tátu a dám mu 100kč aby měli aspon co jíst. Nevím jak jím mam říct ne když vím že třeba 2-3 dny nejí ale pak když jím něco dám tak si hned koupí cigára a levnou vodku.Jsem zních totalně zničená a už jsem došla do takové fáze že se od ních chci uplně odtrhnout a nevědět o ních nic ale nějak to nedokážu :| vím že jsem to napsala hoodně nesrozumitelně tak se omlouvám ale musela jsem se vypsat :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13755
15.9.14 11:36

Nic jiného než se úplně odtrhnout a přerušit styky bohužel nezbývá, takovéhle rodinné problémy jen tak sama nezvládneš, bohužel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.14 11:38

@AnastazieB Kdybych to dokázala ale prostě to nedokážu když vím že nemaj co jíst a nemaj nic :( Tak jím pořád něco dám a nebo aspon aby to manžel něvěděl tak třeba brambory :(

• Citovat
  • Upravit
7009
15.9.14 11:41
@Anonymní píše:
@AnastazieB Kdybych to dokázala ale prostě to nedokážu když vím že nemaj co jíst a nemaj nic :( Tak jím pořád něco dám a nebo aspon aby to manžel něvěděl tak třeba brambory :(

tak budeš dál trpět, zjevně jsi profi oběť :nevim: Co ti na to říct jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.9.14 11:41

Najdi si odbornou pomoc - nějakého psychiatra nebo psychologa.
Někoho, kdo ti pomůže vydolovat zpátky hrdost. Nemáš jí, co by se za nehet vlezlo. Promiň, nemá to vyznít urážlivě. Ale dokud nebudeš sama člověkem, který rozhoduje sama za sebe a máš zdravé sebevědomí, budeš mít s rodiči pořád takovéhle žití. Časem se ti rozpadne tvoje manželství a budeš na nejlepší cestě kopírovat své rodiče…
Držím palce, tohle ale fakt sama nezvládneš.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.14 11:43

Jsem v podobné situaci a taky bych přivítala nějakou radu. Sama nemám moc peněz, ale když moje mamka nemá nic, tak jí vždycky nějaké to jídlo koupím a pak ani jeden měsíc nevyjdu s penězma, protože dotuju ještě jí. Odříznout se nedokážu, je to moje máma a ona nikoho jiného už nemá :(

• Citovat
  • Upravit
Vartová
15.9.14 11:45
@Anonymní píše:
Ahoj tak prosím anonymně a na začátek se omlouvám za pravopis nejsem češka. :)
Ani nevím jak začít…Od malička jsem si prožila doslova peklo rodiče měli a maj hodně rádi alkohol a u nás byly pořád rvačky a policajti.Moje starší ségra odešla hned jak jí bylo 18 a vůbec snima nedrží kontakt třeba ted porodila a máma o tom ani nevěděla kdybych jí to neříkala já… má to lehčí protože je od ních 500km…táta pak začal jezdit na kamionu a máma ještě víc pila…když jsem to říkala tátovy tak mi nevěřil a nechal mě se dál trápit :( třeba mamina se opila a zbila vlastní matku a přitom se počurala jak o sobě nevěděla :( mě když bylo 14 vzali mě sem do čr stím že jen na výlet na 3 dny…Táta mi oznámil v pulce cesty že už se domu nevrátím…Maj hodně půjček a tý neplatili tak jim exekutor vzal i byt.Ted nemaj nic i když pracujou i jeden i druhej.Tak jsem se stím hodně těžko smířila a vydržela… bylo to pro mě hodně těžký protože dali mě do nejhorší školy ve měste a tam mě začali šikanovat… až to skončilo že jsem se pokusila o sebevraždu… skončila jsem na psychiatrii a byla tam 1 měsíc. A když mě pustili domu vůbec jsem nechtěla…Pak jsem poznala svýho ted už manžela on se mě od ních snaží pořád odtrhnout ale já to nějak nedokážu…Oni prostě ví jak na mě a já jím pořád odpustím nechápu sama sebe… :,( Třeba u mámy v práci všichni ví že já jsem d.vka a prej proto nemaj peníze protože dává nám a bere si pro nás půjčky přitom to neni pravda a prostě si vymyšlí takový věci co se nikdy nestali… až mi přijde že je nemocná anebo když jsem porodila a měla jsem poporodní depresi tak to u ní všichni věděli v práci že jsem nejhorší matka na světě že se nedokážu sama postarat o malou i když jsem po ní nikdy nechtěla aby mi malou pohlídala :( Přitom když nemaj peníze tak chodí za mnou jestli nemam aspon 20kč na chleba a nebo aspon prázdný flašky od piva 8o tak jsem jí řekla že nemam protože nepijeme ale at pošle tátu a dám mu 100kč aby měli aspon co jíst. Nevím jak jím mam říct ne když vím že třeba 2-3 dny nejí ale pak když jím něco dám tak si hned koupí cigára a levnou vodku.Jsem zních totalně zničená a už jsem došla do takové fáze že se od ních chci uplně odtrhnout a nevědět o ních nic ale nějak to nedokážu :| vím že jsem to napsala hoodně nesrozumitelně tak se omlouvám ale musela jsem se vypsat :(

Ničíš sama seba, potom začneš ničiť aj manzela… a on to nevydrží. Odíde… ako dlho ty by si to vydržala keby to bolo naopak? Ja mela rovnakú situáciu, nebudem pisat ako anonym, pretoze to je holt zivot, manzel mi dal vybrať bud rodina alebo on, trvalo mi 2 roky, nez to bolo definitívne, ale teraz žijem s manželom, mame hŕbu zvirat, ted som aj tehotna snad a nikto to nevi a ani vedieť nebude! A som stastna. Mam ine cislo, ine bydlisko a moja rodina me nenájde.

• Citovat
  • Upravit
538
15.9.14 11:45

Jak „nemá nic“? Nepracuje? Nebere důchod? Kam ty peníze dává, za co utrácí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vartová
15.9.14 11:46

Vsetko je o zdravom rozume!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.14 11:49

@neanonymní Nemaj prostě nic nedokážou zaplatit ani nájem aby měli kde bydlet a pořád si půjčujou…normalně chodí do práce ale prostě peníze nemaj… ségra si myslí že hrajou automaty :(
Zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.14 11:51

Utrácí za alkohol a kamarádi… mámě je 50 a tátovy 54 a chodí na discotéky a pak se mlátí navzájem…

• Citovat
  • Upravit
875
15.9.14 12:04

Naplno se věnuj svýmu dítěti a manželovi a rodičům kup tajně jednou za měsíc pytel brambor a karton mlíka, ať máš aspoň v tomhle klidný svědomí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.14 12:11

@u763 To by jím nestačilo a jím ani nejde o tý brambory ale o cigára a chlast… oni klidně jíst nebudou :(

• Citovat
  • Upravit
7376
15.9.14 12:13

Pokud tvi rodiče nespadnou úplně na pusu, tak se nezmění, paradoxně tím, že jim pomahas, to akorat zhorsujes. Chceš přijít ty sama o rodinu? Skončí to tak.. nestykej se s nimi, nic jim Nedavej, oni si to sami musí rozmyslet, jestli chtěli bydlet a jíst nebo jen chlastat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
15.9.14 12:17
@Anonymní píše:
@u763 To by jím nestačilo a jím ani nejde o tý brambory ale o cigára a chlast… oni klidně jíst nebudou :(

Ale tady jde snad o tebe ne? Jen jsem ti chtěla dát radu, jak to udělat, abys věděla, že neumřou hlady a zároveň jim neposkytla prostředky k tomu, aby se dál ničili. A pokud se i tak budeš dál trápit chováním lidí, kteří ti sice dali život, ale to je neopravňuje k tomu Ti ho ničit, tak to si musíš vyřešit sama v sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová