Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pikola píše:
On mohl napsat nebo zavolatjá teda dávám normálně vědět když se někde zdržím dlouho
nebo neříkám v kolik se vrátím
Tak ona řekla, že neví, kdy se vrátí, nejspíš kolem 21h, přišla 21:15, což si myslím že „splňuje“ její vyjádření KOLEM 21h
No zkrátka pánečkovi vadí, že mu manželka nestojí u pozadí a dovolila si mít svůj program..
Kdyby se to stalo poprvé, tak bych to brala, že měl nejspíš blbý den a já jsem se stala hromosvodem, ale vysvětlila bych mu, že příště to takhle s lehkostí nepřejdu, tak ať se takových scén zdrží, že na ně nejsem zvědavá a že budu mít i svůj program a ne mu denně sedět u zadku…
@pikola píše:
On mohl napsat nebo zavolatjá teda dávám normálně vědět když se někde zdržím dlouho
nebo neříkám v kolik se vrátím
Kdyby řekla že se vrátí v devět a přišla ve tři ráno, to bych manželovo naštvání pochopila. Přišla o čtvrt hodiny později. Takže za mě, scéna byla zbytečná. Přece není malé dítě aby byla peskována.
@Anonymní píše:
Jen mě zajímá názor na situaci, která se u nás odehrála.S manželem se nehádáme, fungujeme.
Ale včera jsem jela za rodinou, on se i sám těšil, že si bude dělat v klidu svoje věci. Odjela jsem po 16 h, řekla jsem mu, že nevím, jak se vrátím, ale nejspíš až večer kolem 9.
Vrátila jsem ve čtvrt na 10a on scéna, že musel vyvenčit, a že nevěděl kdy dojedu (přitom věděl) a že už je spousta hodin. No nechápavě jsem šla spát, ale te´d nad tím přemýšlím. Vyčetl mi, že chtěl jít už spát, ale musel venčit psa. Jindy chodí spát v 11 večer ale zrovna ten den se rozhodl, že o půl 8 jde do postele.
Tak nevím, co si o tom myslet.
Předem říkám, že přes noc jsem vždy doma a nikam nechodím, protože v novém městě moc ještě nikoho neznám.
Nevíte, co by to mohlo být, nebo jak si o tom s ním promluvit? Protože on je přesvědčený, že jsem udělala chybu a přes to nejede vlak.
A nemohl prostě mít jen strach kde jsi??
@Anna766 píše:
Kdyby řekla že se vrátí v devět a přišla ve tři ráno, to bych manželovo naštvání pochopila. Přišla o čtvrt hodiny později. Takže za mě, scéna byla zbytečná. Přece není malé dítě aby byla peskována.
Ale pokud on měl pocit, že měla být doma už v 8 tak se mohl ozvat
proto nechápu proč vyletěl, když se mohl prostě zeptat už před tím
@ontarova.stara píše:
A ja si myslim, ze ani nemuse zarlit, ale proste mel jen den blbec. Nemelo by se to stavat, ale kazdemu obcas ujedou nervy kvuli naproste hovadine. Pokud to neni petkrat do roka a umi se omluvit, nedelala bych z toho vedu. I kdyz samozrejme neomlouvam, ze si vylil nejake negace na partnerce.
Vzdyt sama pise, ze se nehadaji a proto ji to evidentne tak prekvapilo.
Máš pravdu. Ale aby si to nevylíval pokaždé když partnerka někam půjde.
@ontarova.stara píše:
A ja si myslim, ze ani nemuse zarlit, ale proste mel jen den blbec. Nemelo by se to stavat, ale kazdemu obcas ujedou nervy kvuli naproste hovadine. Pokud to neni petkrat do roka a umi se omluvit, nedelala bych z toho vedu. I kdyz samozrejme neomlouvam, ze si vylil nejake negace na partnerce.
Vzdyt sama pise, ze se nehadaji a proto ji to evidentne tak prekvapilo.
Jo, klidně mohl mít svůj den.. A jak jsem psala na poprvé bych to tak i brala. Ale jestli zakladatelka nikdy nikam nechodí ani třeba s kamarádkami na pokec, tak mu zkrátka vadí, že ji najednou neměl u zadku a ona byla navíc pryč celý den.
Teď je otázka, zda se to příště nebude opakovat. Třeba se nehádali právě proto, že zakladatelka dřepí doma…
@Anna766 píše:
Není jí čtrnáct, aby volala domů že se zdržela.
No, hlavně on není její rodič, aby se mu musela hlásit. Proč ty chlapi mají pořád nás vlastnit, poroučet?
@Anna766 píše:
Máš pravdu. Ale aby si to nevylíval pokaždé když partnerka někam půjde.
Tak to samozrejme, ale vychazim z toho, ze uz jsou asi nejaky ten patek spolu a je evidentni, ze tohle bylo poprve, kdyz ji to tak prekvapilo. Ja bych to presla, ale pri dalsim opakovani bych dala jasne najevo, ze takhle tedy ne.
Nevěděl, kdy přijdeš? Hned bych mu vlepila, že za jeho sklerózu nemůžu a když tedy zapomněl, tak mohl napsat a nemusel se nafukovat.
Teď už to neřeš. Když se k tomu vrátí, tak to můžete probrat, ale znovu bych to neotevírala.
A začni chodit ven. Ať není takový závislák ![]()
@Diagnoza2 píše:
To nevím, na druhou stranu jsme si po čas návštěvy psali. Takže si to nedovedu vysvětlit.
Z.
My si třeba doma píšeme, kdy dorazíme, případně si dáváme vědět update, když se to nějak posouvá.
Pokud bych ale byla na návštěvě, řekla, že se zdržím a dorazím až večer, tak bych dala vědět, až když už jedu domu (abych manžela nenacapala při nějaké zábavě u přírodopisného pořadu, že
).
Tady bych to viděla na den blbec - i kdybys přijela před devátou, stejně by tě seřval..když ne kvůli psovi, tak kvůli čemukoli jinému.
Ty ale musíš vědět, jestli je náladový, měl den blbec nebo vyžaduje, abys byla každou minutu s ním. Kazdopadne ani jedna z věcí výše neznamená, že by ses měla cítit provinile.
Já bych se zasmála, zeptala se, co ho žere a a až bude klidný, můžeme se spolu bavit.
@ontarova.stara píše:
Tak to samozrejme, ale vychazim z toho, ze uz jsou asi nejaky ten patek spolu a je evidentni, ze tohle bylo poprve, kdyz ji to tak prekvapilo. Ja bych to presla, ale pri dalsim opakovani bych dala jasne najevo, ze takhle tedy ne.
V podstatě nejsme ve při ![]()
@Diagnoza2 píše:
Tak i pocit strachu se dá vyjádřit slušně, ne?
A ne hned vystartovat, jak chtěl jít brzo spát, ale MUSEL jít se psem a jak nevěděl v kolik přijde.. A nevěděl?? Vždyť mu řekla, že nejspíš kolem 21h. Přišla 21:15, což je v intervalu „kolem deváté“ ![]()
Třeba měl fakt jen „den bl.bec“ a opakovat se to nebude.. ![]()