Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jen mě zajímá názor na situaci, která se u nás odehrála.S manželem se nehádáme, fungujeme.
Ale včera jsem jela za rodinou, on se i sám těšil, že si bude dělat v klidu svoje věci. Odjela jsem po 16 h, řekla jsem mu, že nevím, jak se vrátím, ale nejspíš až večer kolem 9.
Vrátila jsem ve čtvrt na 10a on scéna, že musel vyvenčit, a že nevěděl kdy dojedu (přitom věděl) a že už je spousta hodin. No nechápavě jsem šla spát, ale te´d nad tím přemýšlím. Vyčetl mi, že chtěl jít už spát, ale musel venčit psa. Jindy chodí spát v 11 večer ale zrovna ten den se rozhodl, že o půl 8 jde do postele.
Tak nevím, co si o tom myslet.
Předem říkám, že přes noc jsem vždy doma a nikam nechodím, protože v novém městě moc ještě nikoho neznám.
Nevíte, co by to mohlo být, nebo jak si o tom s ním promluvit? Protože on je přesvědčený, že jsem udělala chybu a přes to nejede vlak.
Se psem a s tím že chtěl jít spát opravdu přestřelil.
My se teda vždy domluvíme kdy asi přijdeme. Pokud to nestíháme, tak asi půl hodiny předem zavoláme, že přijdeme déle a v kolik hodin. Já si na to dávám budík. Možná mu vadilo, že ses neozvala 🤔
Spíš mu vadilo že se musí postarat o psa. Asi je zvykli, že se staráš jenom ty..a až bude mít na starost vaše dítě, když ty budeš pryc, tak bude taky takhle reagovat? To bych si s ním o tom teda promluvila.
Mluvíš o manželovi nebo otci? Snad přijdeš, až přijdeš a po dobu nepřítomnosti se stará on 🤷♀️. Pes žije s váma oběma ne? Nebo mu běžně děláš služku, všecko Ty a jednou jsi to neudělala?
A teda ano, pokud jste v novém městě, kde nikoho neznáš, tak nejlepší řešení na podobné manželovy záchvaty je začít chodit ven a seznamovat se.
Von si zvykne a případně se přidá.
Kolik mu proboha je, že vyvádí a svádí to na tom, že chtěl jít spát v osm, ale chudáček musel vyvyenčit psa? To i můj 75 letý otec je výrazně akčnější.
@Anonymní píše:
Jen mě zajímá názor na situaci, která se u nás odehrála.S manželem se nehádáme, fungujeme.
Ale včera jsem jela za rodinou, on se i sám těšil, že si bude dělat v klidu svoje věci. Odjela jsem po 16 h, řekla jsem mu, že nevím, jak se vrátím, ale nejspíš až večer kolem 9.
Vrátila jsem ve čtvrt na 10a on scéna, že musel vyvenčit, a že nevěděl kdy dojedu (přitom věděl) a že už je spousta hodin. No nechápavě jsem šla spát, ale te´d nad tím přemýšlím. Vyčetl mi, že chtěl jít už spát, ale musel venčit psa. Jindy chodí spát v 11 večer ale zrovna ten den se rozhodl, že o půl 8 jde do postele.
Tak nevím, co si o tom myslet.
Předem říkám, že přes noc jsem vždy doma a nikam nechodím, protože v novém městě moc ještě nikoho neznám.
Nevíte, co by to mohlo být, nebo jak si o tom s ním promluvit? Protože on je přesvědčený, že jsem udělala chybu a přes to nejede vlak.
Blbý. Tohle mi dělal jeden ex. Taky jsem nejdřív nechápala, pak se z toho vyklubala žárlivost. Mohla jsem předem říct, kde jsem, v kolik přijdu, v průběhu mu psát, přijít i o pár minut dřív, stejně si našel. důvod, proč to bylo. špatně. Prostě neměl nade mnou celou dobu kontrolu. Pokud nemáte ještě děti, zatím si je nepořizuj, dokud neuvidíš, jestli to byl.jen zkrat, nebo to bude pravidlo. Rozhodně se ale neomezuj, neseď doma. Naopak, ukaž mu, že jsi samostatná a na mém nezávislá. Samozřejmě ale dodržuj dohodu. No a uvidíš. Jestli s tím bude mít problém, zdrhej.
Příspěvek upraven 28.07.22 v 13:25
@misulinka27 píše:
Spíš mu vadilo že se musí postarat o psa. Asi je zvykli, že se staráš jenom ty..a až bude mít na starost vaše dítě, když ty budeš pryc, tak bude taky takhle reagovat? To bych si s ním o tom teda promluvila.
To bude jen zástupný důvod. Prostě si něco vymyslel, protože přiznat žárlivost je mu blbý.
@pikola píše:
On mohl napsat nebo zavolatjá teda dávám normálně vědět když se někde zdržím dlouho
nebo neříkám v kolik se vrátím
tak jasně, ale tohle byla cca čtvrthodina
možná jí neposlouchal a nevěděl v kolik dorazí, stačilo by zvednout telefon a zavolat jí ![]()
Já bych mu dala i najevo, že takové scény trpět nehodlám. Jasně, může mít den blbec a prostě si to někde vybije. Ale taky může mít za chvíli problém s každým opuštěním domu.
Já bych mu dala i najevo, že takové scény trpět nehodlám. Jasně, může mít den blbec a prostě si to někde vybije. Ale taky může mít za chvíli problém s každým opuštěním domu.
Nepřijela jsi nějak zásadně později, než jsi dopředu avizovala. Asi si myslel, že bez něj tak dlouho nevydržíš. Jinak nechápu jeho rozčilení, že „musel“ venčit psa. On ho jako vůbec nevenčí?
@Fiveone píše:
Přesně tak
Tak jsem mu řekla:,, Doma si vše měl, nic ti nechybělo. Tak mi řekni rovnou, že jsem ti chyběla já a měl si den blbec, ale nevymýšlej si tyhle pohádky. "
A světe div se, ale odpověď:,,Máš pravdu, promiň."
Z.
@Russet píše:
Nepřijela jsi nějak zásadně později, než jsi dopředu avizovala. Asi si myslel, že bez něj tak dlouho nevydržíš. Jinak nechápu jeho rozčilení, že „musel“ venčit psa. On ho jako vůbec nevenčí?
Vencim a starám se převážně já. On s ním chodí víkendy ráno a když je na odpolední tak dopoledne.
Jen se mu nejspíš nechtělo.
Z.
Zkus jit treba s kamoskou na kafe nebo na kolo, prijit dle domluvy a uvidis, jak se bude tvarit.