Manželovi výbuchy vzteku

Anonymní
6.8.22 07:18

Manželovi výbuchy vzteku

Ahoj holky, prosimvas mate doma nejaka cholerika? Muzete mi poradit, jak s tim (ne)pracujete? Uz zacinam byt fakt bezradna a dostavam se do faze, ze to pro me zacina byt duvod k rozvodu. Jsme spolu 12 let, posledni 3 roky to je peklo. Fakt neni den, aby se kvuli necemu nerozcilil, nestekal na me a nebo kvuli necemu nekricel. Mluvili jsme o tom nekolikrat, ptala jsem se ho, co teda muzu udelat pro to, aby byl v klidu a na to mi neodpovedel. Muzu se pretrhnout, aby byla pohoda a nahodou ho neco nenastvalo. Dokonce jsem se nacapala posledne i u toho, ze kdyz jsem slysela, ze jde z prace, honila jsem dceru, at si vsechno uklidi, aby zase nebylo nejaky zle. Vcera mel zase takovej vylev, ze uz jsem se uplne hystericky rozbrecela. A vubec o nic neslo. Nechapu to a strasne me to mrzi a fakt me to uz depta.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43479
6.8.22 07:23

Opravdu chceš mít po zbytek života ztažený žaludek vždycky, když se bude vracet tvůj muž z práce?!?!
Na mě by to nebylo, jsem pohodářka, vyloženě potřebuju klid, pohodu a úsměv, abych byla šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
6.8.22 07:28

Tak vy nemuzete delat uz nic, on musi zacit u sebe. A to, ze zacinate mit neurozy pri jeho navratech je spatny. Co udelat? Promluit s nim, navrhnout psychologa, poradnu…pokud nebude souhlasit, pohrozit rozvodem a pokud nebude ani tak neco se sebou delat, zacit jednat…
Udelal by z vas jeho chovanim vasem psychickou trosku a z vasi dcery neurotika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22569
6.8.22 07:45
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosimvas mate doma nejaka cholerika? Muzete mi poradit, jak s tim (ne)pracujete? Uz zacinam byt fakt bezradna a dostavam se do faze, ze to pro me zacina byt duvod k rozvodu. Jsme spolu 12 let, posledni 3 roky to je peklo. Fakt neni den, aby se kvuli necemu nerozcilil, nestekal na me a nebo kvuli necemu nekricel. Mluvili jsme o tom nekolikrat, ptala jsem se ho, co teda muzu udelat pro to, aby byl v klidu a na to mi neodpovedel. Muzu se pretrhnout, aby byla pohoda a nahodou ho neco nenastvalo. Dokonce jsem se nacapala posledne i u toho, ze kdyz jsem slysela, ze jde z prace, honila jsem dceru, at si vsechno uklidi, aby zase nebylo nejaky zle. Vcera mel zase takovej vylev, ze uz jsem se uplne hystericky rozbrecela. A vubec o nic neslo. Nechapu to a strasne me to mrzi a fakt me to uz depta.

to je jediná správná cesta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.22 07:46

Zažila jsem to s expřítelem a nikdy více. Pořád jen strach co bude. Nechápu jak jsem si to mohla nechat líbit a tolerovat to. Naštěstí mě ale osvítilo a odešla jsem. Neproběhlo manželství, děti. Tak to šlo hladce. Zkusit mu dát jasně najevo, že takhle ne. Ať si vztek vybíjí jinde. Bohužel cholerik zůstane vždy cholerikem a věkem se to zhoršuje, si myslím…

• Citovat
  • Upravit
12888
6.8.22 08:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosimvas mate doma nejaka cholerika? Muzete mi poradit, jak s tim (ne)pracujete? Uz zacinam byt fakt bezradna a dostavam se do faze, ze to pro me zacina byt duvod k rozvodu. Jsme spolu 12 let, posledni 3 roky to je peklo. Fakt neni den, aby se kvuli necemu nerozcilil, nestekal na me a nebo kvuli necemu nekricel. Mluvili jsme o tom nekolikrat, ptala jsem se ho, co teda muzu udelat pro to, aby byl v klidu a na to mi neodpovedel. Muzu se pretrhnout, aby byla pohoda a nahodou ho neco nenastvalo. Dokonce jsem se nacapala posledne i u toho, ze kdyz jsem slysela, ze jde z prace, honila jsem dceru, at si vsechno uklidi, aby zase nebylo nejaky zle. Vcera mel zase takovej vylev, ze uz jsem se uplne hystericky rozbrecela. A vubec o nic neslo. Nechapu to a strasne me to mrzi a fakt me to uz depta.

Ja jsem cholerika ned :oops: ala, ty vylevy me drtily..on byl jeste agresivni..ale uz nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.22 08:13

Já se teď s cholerikem rozvádím, a to dokonce z jeho strany!!! Já bych to i vydržela, ale to není jen cholerismus, on mě proste nemiloval, proto se byl schopny takhle chovat. Kvůli kravině.. Každopádně kamaradka mi řekla jednu věc…vždycky, kdyz slyší klíče v zámku, jak jde její manžel domu, poskočí jí srdce radostí. A o tom ten život je. Jsou spolu 12 let taky. Měla by sis položit otázku, jaký život chceš. Ten můj měl výbuch jednou za par měsíců. Ty to mas denně. To já bych nemohla, projevilo by se to asi nejen na moji pohodě a náladě, ale bála bych se, ze i na zdraví.

• Citovat
  • Upravit
492
6.8.22 08:19

A co tak zkusit manželskou poradnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
6.8.22 08:23

Mám to doma, úplně vím o čem mluvíš. V momentě, kdy ho to " rafne " přestávám diskutovat a polohlasem mu opakuji, že máme za a) sousedy b) chova se jako de.il c) ničeho tím nedocílí. Hádat se v tu chvíli nemá smysl. V jednu dobu už jsem z toho byla tak vyčerpaná, že jsem měla obrazně sbalené kufry. To si to pak uvědomil a nějakej čas se kontroloval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9476
6.8.22 08:24
@Anonymní píše:

Někteří hysterici přestanou, pokud začneš taky ječet, nebo se tomu chechtat. To druhé se nedá naplánovat, ale to první by šlo. Pokud ne, tsk si můžeš pro začátek pomoct tím, že mu roztřískáš při každém řevu nějaké jeho oblíbené nádobíčko ( noťas, telefon, apod. ) To by mohlo zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
6.8.22 08:28
@Anonymní píše:

On doma gruntuje, že se naštve, když mu doma někdo něco rozhází? Asi ne. Hledá jen příležitost, aby mohl řvát. A řev je týrání. Podepíše se to na psychice všech, jen ne toho tyrana. Jak si doma připadáte? Táta jde domů a rodina se klepe, co zase bude?. Nemá to po svém otci? Ještě mě napadá nahrát si jeho vylev a v klidné chvíli mu ho pustit.

• Citovat
  • Upravit
577
6.8.22 08:28

Jedine se rozejit, bohuzel. S cholerikem neudelas nic. Oni jsou inteligentni a predse nepujdou k cvokari, aby z nich delal blbce :nevim: Nejhorsi je, ze mate dceru, ta by s nim musela travit cas i kdyby nechtela. On veskerou svou cholerickou naturu presmeruje na ni. Coz udela i tak, jen se holka prehoupne do puberty…
Navstivila bych psychloga sama, da ti par tipu, jak s nim vydrzet. Taky si muzes pozhanet literaturu na tema, jak zit/pracovat s cholerikem. A zkusit to na nej takhle oklikou, ho menit. Urcite ne, ze se mu budes snazit vyhovet nebo kolem nej chodit po spickach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.8.22 08:46

To ne tebe vriska před dcerou? A tak to bych si teda hodně dupla, ze se buď zklidni nebo sbohem. Protože jinak si tvoje dcera zafixuje takové chování jako normální a do budoucna muze narazit jako ty.

Rada nahrat si jeho scénu a pak mu to pustit se mi líbí, ať vidí, co se z nej v amoku stává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
6.8.22 09:18

Ahoj, nechci to zjednodušovat, ale neváží si tě. Každý milující manžel chce své ženě dělat radost. Hádky s takovými lidmi nejsou žádným řešením. Pokud si chlap své ženy neváží, tak nebude jen tak naslouchat. Chce to najít cestu, jak ho naučit naslouchat. Někdy jsou to ale až rozvodové papíry, někdy nepomůže nic, protože on nemá problém.

V dlouhodobých vztazích část chlapů nezvládá své emoce. Z mých zkušeností kolem mě, je pro chlapy jednodušší odejít nebo si najít milenku. Pravá povaha se ukáže, až opadne zamilovanost.

Tobě přeji hodně sil a zkus změnit strategii. Neboj se mluvit na rovinu ( že se ho bojíš, že se necítíš doma dobře, že ho máš ráda, ale takto žít nechceš…) Tím, že se ho bojíš, jenom ukazuješ, že si může dělat, co chce. Zkus to ale bez hádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.22 09:21

Nic nepomůže, můj otec je taky takový. Co jsem bydlela doma, jsem veškerý čas trávila zavřená v pokoji, abych nemusela poslouchat to jeho věčný nadávání a vztekání. Sestra to samé. I jsme se docela brzy osamostatnili. Obě jsme si našli hodné kluky, opak táty. Já jsem s manželem 8 let a za tu dobu jsme se ani jednou nepohádali a nikdy jsem ho neslyšela křičet nebo se vztekat. :palec: Moje mamka s ním pořád je, ale žijí jako spolubydlící. Ze zvyku. Když přijdeme na návštěvu, tak už po pár minutách (to nepřeháním) jsem kvůli němu naštvaná, fakt cítím vztek a to jsem klidné povahy. Atmosféra je doma dusná. Člověk nemůže nic říct, protože je všechno špatně. Všichni jsou blbý, deb. lové,…I jsem se několikrát musela sebrat, pomalu ve dveřích, a jet hodinu zpátky domů, protože jsem to nedávala. Má horší a lepší dny. Co je v důchodu, je to s ním mnohem náročnější a to on není žádný dědek. V téměř 70 letech ještě pracuje (rukama), je ve skvělé kondici. Ale to jeho věčný brblání je děs. A doma bych to nesnesla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky