Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, již jednou jsem toto téma tento týden zakládala, ale skoro nikdo se neozval. Zkouším to znovu, protože jsem zoufalá a potřebovala bych opravdu moc poradit. Máte někdo zkušenosti? Ozvěte se. Díky.
Ahoj Britusko,
osobní zkušenost sice nemám, ale kámoška je psycholožka a v manž.poradně před MD pracovala. Celkem představu mám. Ale nevím, co konkrétně tě trápí.
Ideální je, pokud MP navštíví oba partneři po dohodě. Určiotě se problém nevyřeší za jedno sezení. Psycholog si může zvát partnery i individuálně, aby se víc dozvěděl, pak společně. Pokud chceš jít ty sama, manžel nechce, nebo o tom neví, tak se neboj a objednej se! Ptala ses minula, nač se v poradně ptají. No na sílu z tebe nikdo žádné info tahat nebude, záleží na tobě, co ty povíš. Pokud jsi zoufalá, tak se určitě objednej, teď přes léto by mohly být volnější termíny. Už jen to, že se někomu vypovídáš, ti může pomoci!
Ale na druhou stranu, od psychologa ani nikoho zázraky nečekej, nebo zá:,–(ní rozhodnutí. Smyslem toho celého je věc probrat, nahlídnout na to z možných stran, psycholog by tě měl vést tak, aby ses nakonec rozhodla sama a správně…Nebo v případě manželské konforntace je jakýmsi mediátorem (zprostředkovatelem ) mezi vámi, může vám umožnit dohodu, domluvu, náhled toho druhého…Fakt se to ale odvíjí od toho problému.
Myslím, žře v nějakých diskusích např. o nevěře tu pár holek psalo, že se obrátily na MP.
Držím palce K.
Tak já tam zatím nebyla, ale tchýně s tchánem, šla tam nejprve sama a jak říkala, moc se ji na nic neptal, spíš jen tam nějak pobízel ať mluví sama a dál, tchán ji podváděl, když tam šli spolu, tak jen řekl, dyť se na ni podívejte, kdo má na ni šáhnout… Nakonec se rozvedli, asi musí být snaha urovnat to na obou stranách, což u nich asi nebyla. Asi jsem neporadila, ale držím palečky ať všechno dobře dopadne.