Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Přemýšlet jsi měla minimálně o 18 měsíců dřív…
A byl takový i před dítětem? Jestli ne, mohlo se v něm něco změnit s nástupem miminka. Jestli ano, asi bych s ním to miminko mít nechtěla. Někdy i chlapi prožívají mateřství po svém řekla bych. Třeba až bude mrňousek větší a budou spolu moct něco podnikat, ty budeš mít víc času zase na sebe, tak se to někam pohne.
A to byl vždycky takový nebo až teď? Někteří pánové se totiž už od těhotenství ženy a obzvlášť po porodu, můžou tak „trochu” změnit…
No někdo bohužel víc a jiný má zase naopak pochopení, kde se to časem uvede do normálu. ![]()
Proc neudelas to a to? A co dela on? Komentuje zeny? Chlap mluvi o zenach jako o buchtach? Kolik mu je? 16? Strasny.
Byt s nim nemusis, ale uz mate dite, takze se ho pristich x let bohuzel nezbavis.
To byl vzdy takovy, nebo az ted?
Změní se maximálně tak k horšímu. Ale pravděpodobně byl takový celou dobu, takže jo, špatná jsi i ty, když ti to před tím nevadilo a pořídila sis s ním dítě.
Změní, k horšímu když si to necháš dál líbit. Takže bych se hezky rychle ozvala, že takto ne.
A jaké máš možnosti? Máš třeba zázemí u rodičů? Tvoje další kroky záleží na financích. Má ti kdo pomoci?
Manžel se k lepšímu nejspíš nezmění. V tomto žít je náročné a nepřináší to dobro nikomu z vás. Syn to zatím tolik nevnímá, ale brzy začne. V tomhle dalších 20 let žít nechceš.
@Magical-eyes píše: Více
Dalších 20 let? V tomhle bych nechtěl žít ani další rok. ![]()
Ahoj, lidi se většinou mění až po nárazu do zdi a někdy nepomůže ani to.
Pokud člověk ve vztahu nemůže být sám sebou, pak je to zlé, hodně zlé.
Důrazná rozmluva. Pokud dlouho jeden volá o pomoc, která nepřichází, pak je potřeba se zamyslet, jestli neodejít. ![]()
A on se z úžasného mileho muze, se kterym sis udělala dítě změnil na tohle? Co ho k tomu vedlo?
Nicméně odejdi, tohle není člověk pro život.
Ahoj, muj manzel ma negativni pristup. Mame syna, 9 mesicu a on mu zacne rikat, jaky svet ho ceka, jaky chudak to bude a atd. Na otazku zda me miluje, mi odpovi co mi jineho zbyva. Nikdy sam od sebe mi nerekne, ze me miluje, neda mi jen tak pusu, neobejme me. Kdyz vidi peknou zenskou, tak mi zacne rikat jaka buchta to byla a atd. Kritizuje me, co se tyka syna, proc neudelam to a to, atd. Jsem. vedle neho napjata, premyslim nad tim co rikam, co delam. Mam nizke sebevedomi. Porad premyslim nad tim zda s nim byt, nebo jestli jsem spatna nebo zda se zmeni