Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
v životě se stanou věci, které si nepřejeme. Nepíšeš v úvodním příspěvku, zda jsi třeba sama nějaký čas necítila, že se vzdalujete, že manželství není pro oba naplňující, nepíšeš, jak jsi jej vnímala ty.
Určitě nemusíš čekat, až se ozve. Zkus dát stranou pocity, které to v tobě vyvolalo a klidně si sepsat řešení která se nabízí a která ti přijdou rozumná - manželskou poradnu, rozvod dohodou či rozvod žádostí pouze jednoho z vás, nabídnutí dočasné odluky, zachování manželství ale žití odděleně atd. Seřaď si sama na základě svých úvah, co považuješ za žádoucí řešení a třeba jej rovnou sama navrhni.
Některé bolesti určitě zahladí jen delší čas, ale nebyl bych jen pasivní. Jen tím, že budeš aktivně jednat dosáhneš stavu, který může být pro tebe vyhovující.
@Liška32 píše: Více
Jasne, nektery zeny si to predstavuji vse naramne easy… najit si bydleni blizko znamena koupit si byt ve meste, zit s detmi ve stridavce nekde v najmu rozhodne nechci - vystavovat deti tomu, ze se muze pronajimatel kdykoliv rozhodnout byt prodat a zdar. Mam svuj byt v jinem mensim měste, i kdyz ho prodam plus vrazim do noveho vsechny uspory tak jsem na nule, coz je super v mem veku :/ to vubec zena resit nemusi, je taky ve svem kam jsem souhlasil pred tim, ze se jako rodina prestehujem - protoze mi to davalo smysl, detem lepsi skoly, svuj byt budu pronajimat a budem si zit jako rodina fajn a s hodne nadstandardnim prijmem vzhledem k tomu, ze zena jeste nepracuje po materske…pak prisla ledova sprcha, ze to vlastne asi vsechno planovala malicko jinak a beze me. Pripadne mi, ze muj zivot je jen o stehovani, asi si zalozim stehovaci firmu
Porad tomu nemuzu uverit, ale co uz…
A proč jsi odešla z vašeho domova? Proč nešel on??
Ten už to NĚCO cítí k nějaké jiné.
Navíc pokud se už ani nechce bavit.
No ale proc si odesla? Ze si chlap vzpomnel ze uz neciti co driv? Tak at odejde on, proc mas ty menit z hodiny na hodinu zivot sobe i diteti? At chce nebo ne, tak mate na reseni dost veci. Jemu se to naramne hodilo ze jsi odesla ze? Pravdepodobne ma jinou, to asi tusis ze?
@arinecka píše: Více
Uvolnila mu prostor pro milenku mi tak přijde
Mě by ani nenapadlo kvůli chlapově rozmaru opouštět společné bydlení. On chce pálit mosty, ať tedy táhne on. Majetkové vypořádání pak vyřešíme u soudu.
@Andelskej_Satan píše: Více
Tak pořád máš někde svůj byt, kterým můžeš disponovat, jiní nemají ani to.
To, že ses nastěhoval do domu manželky, kde ti nepatří ani noha od stolu, je ale tvůj problém. Tohle stejné tady píšu i ženským, které to tak udělají. Nikdy bych tohle neudělala. Pokud máme děti a rodinu, chci žít v něčem, co nám bude říkat „pane“ oběma.
Jinak ano, odchod od rodiny a dětí je vždycky strašně těžký. Ale otázka je, jak dlouho chceš v tomto žít. Jestli tvá žena k tobě už nic necítí, nechce s tebou mít sex, jsi jí vlastně lhostejný, tak podle mě nemá smysl ten vztah křísit. Můžeš s ní zůstat a někoho si najít a kvůli dětem to ještě nějakou dobu držet. Jen si myslím, že pokud si někoho najdeš, kdo ti bude vyhovovat, tak se okamžitě zamiluješ, protože jsi emocionálně uplně vycucaný a pak to bude sacra těžké to udržet. Ale třeba ti to paradoxně pak víc pomůže k tomu odchodu.
U tebe bych vycházela z toho, že v tom, v čem žiješ, ti evidentně není dobře. tvojí ženě v tom asi dobře je. A kdo by s tím měl něco dělat? ten, co se v tom necítí dobře. ![]()
Jo a ty můžeš s dětmi žít v domě do té doby, než si vyřešíš komplet své bydlení a hned po odchodu najet na střídavku. Nemusíš být bez dětí, než si něco vyřešíš. V dnešní době je to fakt běžné a už dávno není pravda, že děti zůstávají u mámy. Když ten chlap chce, má je 50% času a není v tom vůbec žádný problém.
Hledáš problémy tam, kde nejsou.
Možná bych zkusila nejdřív tu milenku, když na tebe žena prdí, ať se trochu zklidníš a uvidíš, jak to půjde skloubit.
@unuděná píše: Více
Presne, taky mi to tak prijde. At si chlap tahne treba k certu, ani by me nehlo abych odchazela. Az se bude chtit vratit, tak uz tam dost mozna ta milena bude. A bjde pekne nahrana. Misto aby premyslela co dal, tak mu takhle uvolni byt a ceka jestli se ozve. Nechapu, fakt ze ne.
Tady bych mozna videl jadro problemu…ale zkus popsat sama, proc si on mysli, ze jste jak po 20ti letech
To neni jadro problemu, to je jen stupidni vymluva aby nebyl on ten co znicil rodinu. Kdyz mu neco vadilo, mel to resit.
@bigl píše: Více
Jenze ja nevim, co za tim - uz k tobe nic necitim - presne stoji…mam jineho…jinou…chci zit s detmi uplne sama…nechci vubec sex s kymkoliv…nejsem s tebou spokojena…atd atd…milion otazek na ktere se da reagovat ruzne a podle nich se ruzne zaridit…takze varianta najdi si milenku pro me nepripada v uvahu. Chtel bych verit, ze o sebe stojime a ten problem at je jakykoliv spolu zvladneme…
Ja jsem bohuzel porad v modu, ze bych z ni nejradsi strhal saty vzdy kdyz ji vidim, projde kolem me…nici me, ze ona to tak po detech nema…bylo to pred detmi jen hrany? Vubec nicemu nerozumim… do p*dele…
Příspěvek upraven 09.01.25 v 10:00
Takže jsi sbalila sebe a dítě a poslušně vyklidila pole? Jako fakt???! ![]()
S největší pravděpodobností za tím bude nějaká forma osobní krize, kdy bilancuje život.
Pocitově by ráda něco dohnala, zažila, vrátila - rozum ví, že je to nesmysl.
Výsledek, neví co chce a nedá pokoj dokud to nedostane.
K tomu si přičti, že:
Nějaký jiný muž, třeba i jen platonický vztah z tohoto schématu jen zapadá.
Zvažuješ možnosti, připravuješ se na konec, další stěhování…
Myslím, že jsi na dobré cestě a moc víc toho dělat nemůžeš. ![]()