Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
mám prosbu na bývalé, do milence zamilované manželky. Zajímalo by mě, po jak dlouhé době opadlo vaše zamilování do něj a jak probíhal Váš „duševní a fyzický návrat do manželství“ případně návrat do manželství po provalené nevěře. Vrátí se ještě city, pokud tak za jak dlouho, anebo už se láska nikdy nevrátí? Díky za reakce.
Ještě dodatek. Má na to vliv délka paralelního vztahu? Čím déle, tím obtížnější návrat zpět?
Příspěvek upraven 02.12.16 v 21:30
@MerinAs hmm a píšeš jako manžel nebo ta manželka
jinak ono asi záleží jakej byl vztah manželů předtím…u nás to, že jsem se zamilovala do jinýho bylo vpodstate vygradovanim spousta problémů předtím..já byla a stále jsem citově vyprahlá…v manželství se citim sama…a i když k sexu nedošlo..všechno jsme to tehdy zarazili a teď si za to nadavam, jelikož on si pak našel přítelkyni, ale já ho stále miluju
…tak zpátky to nejde…něco se ve mě po tom všem zlomilo…zjistili jsme, že vpodstate jsme spolu jen kvůli dětem…a já prostě musím odejít…
@MerinAs je to blbý, ale nám třeba nevěra pomohla. Oba jsme poznali, kde jsme udělali v našem vztahu tu chybu a dobře 3 roky to fungovalo, teď už to zase najíždí do starých kolejích, ale na milence už nemám síly a čas.
Ještě teda dodám, že já nebyla do milence zamilovaná. Šlo víceméně sex. Anonymní z 12.51
Holky tak tohodle se bojím nejvíc :/ taky by mě to zajímalo. Já tedy milence nemám ani neměla a doufám že mít nebudu ale chápu že přijde nějaká situace kdy žena neodolá pokušení a podlehne. Mě se taky líbí jeden a vím že i já jemu ale radši se na to vyprdnu protože vím že bych pak zblbnula a hned pálila mosty i když nám to s chlapem klape a máme se rádi. Vím že bych pak na něj myslela a to já nechci ono když přijde něco nového, neokoukaného tak si ta ženská myslí že to je něco jiného a lepšího většinou by to bylo ale třeba ještě horší než s chlapem co má děti
@Anonymní píše:
@MerinAs hmm a píšeš jako manžel nebo ta manželkajinak ono asi záleží jakej byl vztah manželů předtím…u nás to, že jsem se zamilovala do jinýho bylo vpodstate vygradovanim spousta problémů předtím..já byla a stále jsem citově vyprahlá…v manželství se citim sama…a i když k sexu nedošlo..všechno jsme to tehdy zarazili a teď si za to nadavam, jelikož on si pak našel přítelkyni, ale já ho stále miluju
…tak zpátky to nejde…něco se ve mě po tom všem zlomilo…zjistili jsme, že vpodstate jsme spolu jen kvůli dětem…a já prostě musím odejít…
Jako kdybych četla o sobě…stejný dotaz, jako zakladatelky mne zajímá…
Je to strašně těžký pro obě strany, ten podvedený musí znovu najít důvěru v toho druhého a druhá strana se s tím potřebuje taky nějakou srovnat
Já jsem se v práci zamilovala do kolegy - mmch jsem si vědomá jak otřepaně to zní
, hodně jsme si nejdřív povídali, ráda jsem s nim trávila čas a těšila se do prace. Postupně to přerostlo ve vztah spojeny i se sexem. Musím přiznat, že jsem se tomu ani moc nebránila, bylo to najednou něco jiného a pro me moc krásného. Časem to prasklo, dávali jsme si pozor, ale praskne to podle mého téměř vždycky, i když už to člověk nečeká. Na popud manžela a celé rodinyjsem to ukončila, změnila práci a zkusila znovu budovat důvěru v manželství. Bylo to náročný, manžel mi nevěřil, prohledával osobní věci, kontroloval mobilem, sice jsem ho chápala, ale důvěru jsem si stejně zpět nezískala, ne že by nechtěl a ja se nesnažila, ale nešlo to. Byli jsme i u psychologu. Znovu tu důvěru a lásku vypěstovat je obtížný, musí chtít oba dva a stejne to není vždycky s dobrým koncem.
@Anonymní píše:
Znovu tu důvěru a lásku vypěstovat je obtížný, musí chtít oba dva a stejne to není vždycky s dobrým koncem.
Jsi dobrá, že jsi to, dokázala dotáhnout do konce, I takového. Mě snad čeká totéž, tedy ne snad takový konec, byť jsem ta druhá strana obtěžkaná zvonečkem. ![]()
U nás se dobrý konec nekonal, teda pokud se bere za dobrý konec pokračování manželství ![]()
@MerinAs píše:
Ahoj,
mám prosbu na bývalé zamilované manželky. Zajímalo by mě, po jak dlouhé době opadlo vaše zamilování a jak probíhal Váš „duševní a fyzický návrat do manželství“ případně návrat do manželství po provalené nevěře. Vrátí se ještě city, pokud tak za jak dlouho, anebo už se láska nikdy nevrátí? Díky za reakce.
Ještě dodatek. Má na to vliv délka paralelního vztahu? Čím déle, tím obtížnější návrat zpět?Příspěvek upraven 02.12.16 v 16:07
to snad zaleží na tom, jak hluboký vztah to byl a né na čase ![]()
Mam to stejne, ted se rozhoduji jestli se na prosby a natlaky manzela vratit nebo se rozvest a dat nam obema sanci, rok se to snazime lepit marne, proste momentalne to mam tak, ze nemam ochotu uz nic spravovat. Manzel sice tvrdi ze je to vec ktera se da opravit, ale neustale dotazy na tema kdo Ti pise, kde jdes, kdo tam bude, tak tam snad nepujdes, nejsem zvedavy na chytrosti jineho, a podobne me deptaji, uz chci mit klid… deti miluji, ale mam pocit, ze to ani pro ne nedokazu udelat, zustat s jejich skvelym tatou, proste kdyz je srdce jinde tak ani rozum to neutahne… v poradne mi rekli, ze nelze zapomenout ne pokud podvede zena…
Nelze zapomenout na co? Manžel nezapomene nebo žena z hlavy nedokáže vyhnat milence? To je mi nějaká podivná poradna.
@ontario7 píše:
to snad zaleží na tom, jak hluboký vztah to byl a né na čase
Každý to snad prožívá jinak, ty znáš nějaký univerzální „vztahový hloubkoměr“,pokud pominu co se přímo nabízí.
@MerinAs píše:
Nelze zapomenout na co? Manžel nezapomene nebo žena z hlavy nedokáže vyhnat milence? To je mi nějaká podivná poradna.
No asi že ten podvedený maník nedokáže zapomenout? No jako, že by tohle cpali někomu do hlavy, v poradně, je opravdu divné?
Mé manželství po každé
nevěře bylo lepší. Manžel si bohužel myslí, co bych kde hledala, když mám doma takový poklad. A občas mi dával najevo, že by mně stejně nikdo nechtěl. Spletl se a mně to pomohlo ho vidět jinak a přestaly mi vadit některé jeho chyby. Začala jsem se cítit zase atraktivně, chtěně a navíc supr SEX. ALE! Nikdy jsem se opravdu nezamilovala a nikdy na to nepřišel.