Manželství se žárlivcem

1
20.1.24 13:40

Manželství se žárlivcem

Zdravím, jaký názor máte na manželství se žárlivcem? Aby jste byli ve vobraze, od té doby co jsem začala pracovat a měli jsme nějakou akci, tak dělal žárlivé scény. Rozšlapal mi brýle, vyložil mě u letiště, pak se vrátil a násilím mě rval do auta s výhrůžkou že mi dá do držky, nechal klíče zevnitř zámku (prý omylem), několikrát mě s dítětem vyhazoval, psychicky mě vydíral… A mě už přetekl pomyslný hrnek. Oba chodíme k psychologovi, jemu řekl, že se ta jeho žárlivost dá léčit, mě řekl (psycholog), že si mám zažádat o byt… Stále to držím kvůli dětem, ale furt si říkám, zda to má vůbec cenu…. Dodám, že oba jsme udělali tu samou chybu v přítomnosti toho druhého a v opilosti (já jsem se nechávala osahávat na hrudi od jeho kamaráda a on osahával hruď jeho partnerky) a to jsme si vyříkali, ale popravdě řečeno, nemyslím si, že by se takhle mohl i po této společné zkušenosti ke mě chovat tak jak je popsáno nahoře.

Příspěvek upraven 20.01.24 v 13:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35914
20.1.24 13:42
@Junkovic píše:
Zdravím, jaký názor máte na manželství se žárlivcem? Aby jste byli ve vobraze, od té doby co jsem začala pracovat a měli jsme nějakou akci, tak dělal žárlivé scény. Rozšlapal mi brýle, vyložil mě u letiště, pak se vrátil a násilím mě rval do auta s výhrůžkou že mi dá do držky, nechal klíče zevnitř zámku (prý omylem), několikrát mě s dítětem vyhazoval, psychicky mě vydíral… A mě už přetekl pomyslný hrnek. Oba chodíme k psychologovi, jemu řekl, že se ta jeho žárlivost dá léčit, mě řekl (psycholog), že si mám zažádat o byt… Stále to držím kvůli dětem, ale furt si říkám, zda to má vůbec cenu….

Už bych byla dávno pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3856
20.1.24 13:43

Katastrofa. Pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
20.1.24 13:50
@Junkovic píše:
Zdravím, jaký názor máte na manželství se žárlivcem? Aby jste byli ve vobraze, od té doby co jsem začala pracovat a měli jsme nějakou akci, tak dělal žárlivé scény. Rozšlapal mi brýle, vyložil mě u letiště, pak se vrátil a násilím mě rval do auta s výhrůžkou že mi dá do držky, nechal klíče zevnitř zámku (prý omylem), několikrát mě s dítětem vyhazoval, psychicky mě vydíral… A mě už přetekl pomyslný hrnek. Oba chodíme k psychologovi, jemu řekl, že se ta jeho žárlivost dá léčit, mě řekl (psycholog), že si mám zažádat o byt… Stále to držím kvůli dětem, ale furt si říkám, zda to má vůbec cenu….

držet za každou cenu vztah „kvůli dětem“ je páchání zločinu na dětech

Na co čekáš? Až tě fakt zmlátí? Až tě znásilní? Až tě zabije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
20.1.24 14:05

Zdravá míra žárlivosti je v pořádku a i žádoucí, někdy to té druhé polovičce může i imponovat, že mu na ní záleží. Ovšem tohle jiný případ, tady ani tak nejde o tu žárlivost jako spíš o to násilí, což je podle mě nepřípustné. To je okamžitě konec a v něčem takovém ani děti by neměly vyrůstat.

Čili takovéto manželství podle mě ukončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
20.1.24 15:06

@D. C. Přesně tak.
Tohle už je násilnické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.24 15:16

Jako vztahový expert doporučuji, abyste si našli lepšího psychologa.

Luděk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.24 17:16

@Junkovic
Ahoj, nejdříve asi bych tohle neřešila na portálech.. tohle je vaše soukromá věc. Ale každý jsme jiný… já tohle zažila něco podobného.. přítel zarlivec + alkohol… 3 malé děti… vztah 12 let… vše jsme překonali, nikdy mě neuhodil, ikdyž k tomu měl blízko, ale nikdy se to nestalo.. začali jsme oba docházet na manželskou terapii a každý zvlášť k psychologovi.. soustředili jsme se každý sám na sebe.. začali jsme od nuly tím že tomu dáme druhou šanci.. každý jsme pracovali na důvěře.. o respektu..toleranci. a tak… chtěli sme to zachránit.. já sem tomu nedávala moc šance ale manžel byl odhodlaný, že se změní. Přestal pít alkohol začal mě poslouchat co já potřebuji a tolerovat to, že sem občas zašla s holkám na víno.. já tolerovala, že šel s klukama na fotbal.. začali jsme si navzájem věřit.. sice to byla dlouhá cesta za tím. vsim ale dokázali jsme to a jsme spolu krásných 15 let 3 roky zažíváme krásné manželství.. žádné zarlive scény, hádky o tom že jeden či druhý někam jde.. jde o to jen věřit a hlavně chtít to změnit tak z vaší či manželovi strany.. jen můj názor.. já a můj manžel to dokázali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
21.1.24 20:06

Proč s ním proboha ještě jste? Bude to jen horší.  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie