Co mě čeká při císařském řezu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
24.7.19 16:03
@rozand píše:
Ja jen dodam, ze existuji porodnice, kde dite neseparuji, muze byt s muzem s vami hned od operace. Rakovnik, Krnov…Trvala bych priste na kolonizaci bakteriemi z pochvy, brala bych probiotika pred porodem a nevynechala bonding, at se personal treba po…

treba v podoli (Praha) mi nabizeli dite na pokoj hned, jak me prevezli z JIP. Na jipce mit dite nemuzes, to myslim nejde nikde, vozi ho jenom na kojeni. Ja ale prvni 3 dny absolutne nedavala sebe, natozto, abych se postarala o dite.

A s tim bondingem to myslis jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
24.7.19 16:08

@warita Dělá se to většinou tak, že jde dítě na hruď matce, pak při nutných provozních úkonech otci, na pokoji opět matce. Ne všude je JIP, ne všude na ní být musíš, i když ji mají. Někde může být dítě s otcem na nadstandardu, matce nosí dítě DLE POTŘEBY, žádné po 3 hodinách, na kojení, následně se k nim matka přidá na pokoj… Já bych se sama taky nepostarala, ale může to být babička, teta, kamarádka, manžel, dle situace a možností (když není nadstandard, lépe žena, muž by mohl vadit pacientkám, pochopitelně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
24.7.19 16:09

@warita Mně dítě dali jen k tváří a odnesli, poprvé přiložili po 13 hodinách, tvrdili, že muž nesmí zůstat na nadstandardu přes noc atd. Apolinář 2018.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
24.7.19 16:13

Jinak mě to bolelo jak sviň po operaci a příště udělám vše pro to, abych se jí vyhla. Pokud nebude dítě v neporoditelné poloze nebo tak něco, bez pokusu o přirozený porod na sc nejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
24.7.19 16:21

@rozand me dali dite na hrud, zatim co me cistili a sili. Mela jsem ji asi 10min, zdalo se mi to kratce. Nadstandard v podoli stoji/stal 2500 na den, cili, jasne, mohla jsem si to zabookovat o den dele, za tuto krasnou cenu. I tak jsem platila palku jako svina, protoze jsem na nadstandardu byla 3 dny.

Na jip mi ji prinesli dohromady 3×, ale kojeni neklapalo, takze to byly kratke navstevy, ale videla jsem ji. Pak na normalnim pokoji jsem ji nemela, ja mela fakt co delat sama se sebou. Ted bych to ale chtela jinak. Rikala jsem manzelovi, ze tentokrat bychom ji mohli mit u sebe a zkusit to takto. Uvidime.

Jo a ja rodit prirozene nechci ani za milion. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
24.7.19 16:25

@Ornwen Taky doufám, že se rozkojim. U předchozího porodu se mi malá nechtěla vůbec přisát a to byla donošená a vaginálně narozena a i když mi jí pořád sestřičky přikládaly, tak stejně nechtěla moc pít. Teď se toho taky docela bojim, protože je k tomu ještě nedonošený, ale zas je to kluk a ti jsou prý dravější :-D já doufám, že mi ho budou moct dat na kojení co nejdříve. Zítra je to čtvrtý den, tak snad do konce týdne už budu přikládat. Zatím odsávám a něco už odsaju, každý tři hodiny 10-20 ml, tak to střádám, aby mu to mohli zítra dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
24.7.19 16:29

@warita já zas říkám zlatý přirozený porod a co vím od švagrové, tak její kamarádky říkaly úplně to samé, co já. Teda ty, které rodily přirozeně a mely i cs jako já. Třetí dítě už neplánujeme, takže cs už nikdy nebude doufám a pokud bych náhodou otěhotněla, tak bych udělala všechno proto, abych rodila přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
24.7.19 16:41
@Zoe1 píše:
@warita já zas říkám zlatý přirozený porod a co vím od švagrové, tak její kamarádky říkaly úplně to samé, co já. Teda ty, které rodily přirozeně a mely i cs jako já. Třetí dítě už neplánujeme, takže cs už nikdy nebude doufám a pokud bych náhodou otěhotněla, tak bych udělala všechno proto, abych rodila přirozeně.

vsak jo, kazdy jak chce. Ja bych prirozeny porod spatne nesla plus nerada bych, aby dite prislo k nejake ujme. Coz by se mohlo lehce stat, mame v rodine tezke porody. Ja nikomu CS nedoporucuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
24.7.19 16:47

@Zoe1 starsi nedonosenej kluk a jeste houzvicka-2,12kg a i pres to, jak jsem mu zavarila, tak plne kojene dite. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
24.7.19 16:54
@Ornwen píše:
@Zoe1 starsi nedonosenej kluk a jeste houzvicka-2,12kg a i pres to, jak jsem mu zavarila, tak plne kojene dite. :mavam:

Tak to ráda slyším, že se podařilo kojit :-) tak budu myslet pozitivně, aby to šlo u nás taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
24.7.19 23:05

Taky se s dovolením háčkuji :kytka: Děkuji za mnoho zajímavých informací a zkušeností, též nás čeká císařský řez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.19 22:02

U mě akutní císař po 20 hodinách kontrakci a nepostupujici porod. Po rozhodnutí o něm šlo všechno hrozně rychle, navlékli mi punčochy, cévka, oholení, za půl hodiny od začátku příprav byla malá na světě. Na JIPce mi chodila sestra prohmatavat břicho po 2 hodinách, to byl masakr, 7 hodin od zákroku už jsem musela cvičit skrčenýma nohama a po 8 hodinách už a pomocí vstát a dojít si vyčistit zuby, na záchod, vyndali mi cevku. Bolest to byla dost hrozná, člověk chodil v předklonu, chození pak nějak už šlo, ale vždycky jsem seděla 15 minut na kraji postele a odhodlavala jsem se nějak si lehnout na bok a na záda. Pak nejhorší bylo, když mě něco dráždilo v krku, kašlání, smích, smrkani peklo. Dítě jsem u sebe měla trvale až třetí noc, kterou jsem prakticky byla celou vzhůru, a ráno jsem málem zkolabovala. Bolelo to jako čert, ale když začne plakat miminko, člověk zapomene na bolest a prostě z té postele vyskočí. Po první noci, kdy jsem dostávala do žíly opiáty, jsem na další dvě noci využila nabídky čípku proti bolesti v noci. Cca týden po porodu už to ale skoro nebolelo, čekala jsem to mnohem horsi. Teď, dva a půl měsíce po porodu, cítím jizvu jen kdyz víc namáhám břišní svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí