Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jo, podobny pocit. Ac to ma v kalendari svuj svatek, tak se mi Miriam zda jako chic zahranicni obdoba Marie. Jinak obe jmena se mi strasne líbí ![]()
@Anonymní píše:
Přijde vám to jako divná kombinace jmen pro 2 sestry, nebo je to podle vás OK? Nemůžu se zbavit dojmu, že je to jako pojmenovat své dcery Karla a Karolína nebo Pavla a Pavlína…O co jde… Mame už doma Marušku (Marii) a strašně se mi líbí i jméno Miriam. Ale fakt nevím, jestli ta kombinace už není moc velký úlet. Jak to na vás působí?
Jsou si hodně podobné, asi bych nedala.
Zajímavý, ale nedala bych, na Májo (třeba) budou reagovat obě dvě..? Nebo takové to chceš rychle o některé něco říct a bude z toho Maireoam.
Znám dvojčata Káju a Káju (Karel a Karolína) - psycho
(anonym, to je dost specifické a nemusí mě tu každej poznat
)
Ja mam dva kluky Roberta a Robina a divne mi to neprijde. Miriam a Marie jsou naprosto jina jmena. Miriam muzete rikat Miri a Marii Mari… Co je na tom divneho? Prosim anonym nebo smazat info o jmenech deti, dekuji.
Je to stejné jméno, akorát jedno hebrejsky a druhé řecky. Ale zní to hezky společně.
Tak Robert a Robin je pro sourozence silena kombinace, to at se nikdo nezlobí, Marie a Miriam jsou takto v základu o dost odlisnejsi, To by ještě šlo, ale nedala bych to, z Miri a Mari by mne slehlo, je to moc podobne, strašně by se mi to pletlo.
@veria Robert a Robin je teda hodně dost podobné, když zavolá Robíku! tak přijdou oba. To se u Miriam a Marie nestane a přijde mi to naprosto OK a obě jsou to moc krásná jména! Mám sestru Marii a kdybych ji neměla, dala bych dceři jméno Marie.
![]()
Obe jmena jsou pěkná, ale zvlášť, spolu je to nesikovna kombinace. pokud se to nebude plést vam, tak okoli urcite ![]()
Znam dvojcata Verunku a Vendulku. Plete se nam, ktera je ktera… Proto bych takto 2 podobna jmena nedavala.
Já bych dala, krásná kombinace
Nemyslím, že by se to někomu pletlo. Stejně na Marii voláte Maruško a na Miriam budete volat asi Miri (?) A stejně si myslím, že lidi, kterým se pletou jména, jsou jen málo soustředění a pletla by se jim i úplně odlišná jména. Je to jen jejich problém a ohledy bych na ně nebrala.
Dala bych úplně klidně, jsou to dvě rozdílná jména, dokonce znám dvě sestry v důchodovém věku, které se tak jmenují, nikomu se to neplete.
Zalezi, jak na ne budete volat. Jestli Mari a Miri, tak to je dost podobny. Jestli treba Majo a Miri atd., uz je to dost jiny. Znami maji Evu a Ivu. Coz je hodne blizko.
Jak volate na Roberta a Robina?
Ja bych klidne dala tuhle kombinaci, nezni mi vubec stejne/podobne.
A Marie je vubec moc hezke jmeno
(taky mame Marusku)
Přijde vám to jako divná kombinace jmen pro 2 sestry, nebo je to podle vás OK? Nemůžu se zbavit dojmu, že je to jako pojmenovat své dcery Karla a Karolína nebo Pavla a Pavlína…O co jde… Mame už doma Marušku (Marii) a strašně se mi líbí i jméno Miriam. Ale fakt nevím, jestli ta kombinace už není moc velký úlet. Jak to na vás působí?