Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Klidně obě jsou pěkné tak budete mít třeba Marunku a Mirunku, záleží jak je budete oslovovat ne? Jinak ten Robert a Robin je fakt dobrý, mám známého Roberta a nikdo mu neřekne jinak než Robin
![]()
Já bych to nedala, mně se pletou i jména synů která mají společné jen jedno písmeno… a taky mam kamaráda Roberta, kterému všichni říkáme Robin. Mít doma oba, to by bylo pro mě psycho.
Já bych Marii a Miriam dala, jména jsou to rozličná, Miriam beru spíš jako odvozeninu od Miroslavy - mně to zní dokromady moc hezky, je to dobrá volba, Maruška a Mirečka, ale dá se to říkat na sto způsobů -za mně ano ![]()
@Anonymní píše:
Přijde vám to jako divná kombinace jmen pro 2 sestry, nebo je to podle vás OK? Nemůžu se zbavit dojmu, že je to jako pojmenovat své dcery Karla a Karolína nebo Pavla a Pavlína…O co jde… Mame už doma Marušku (Marii) a strašně se mi líbí i jméno Miriam. Ale fakt nevím, jestli ta kombinace už není moc velký úlet. Jak to na vás působí?
Ahoj, dala bych to jméno, je to krásná kombinace pro sestry.
Znám sourozence Jana a Janu (holka a kluk), stejně jako: Marek a Markéta, Valerie a Valentýna, Klaudie a Julie, Lukáš a Tomáš (a k nim Lucie), kamarádka má Daniel a Samuel a Michael
a až na první případ mi nepříjde divné ![]()
Mě se to líbí. Klidně bych dala.
Třeba jména Anna, Hana a Jana mají stejný základ, znamenají stejně a přesto se sestrám běžně dávají.
@chs.jasmin píše:
Ahoj, dala bych to jméno, je to krásná kombinace pro sestry.Znám sourozence Jana a Janu (holka a kluk), stejně jako: Marek a Markéta, Valerie a Valentýna, Klaudie a Julie, Lukáš a Tomáš (a k nim Lucie), kamarádka má Daniel a Samuel a Michaela až na první případ mi nepříjde divné
Znám dvojčata Jaroslav a Jaroslava. Po tatínkovi Jaroslavovi.
Mně se ta kombinace líbí. A i mají hezké zdrobněliny - Májo, Mijo / Maru, Miri. Proč ne. Mně se pletou i vlastní děti, i děti, které mají naprosto odlišné jméno, jiným se nepletou i velmi podobná jména. To neovlivníš. Když se vám jméno líbí, dejte ho.
Marie je úplně jiné jméno jako Miriam. Miriam je spíš k Miroslavě, podobné k Marii je třeba Mariana.
Za mě - jděte do toho.
@Klopotkova píše:
Marie je úplně jiné jméno jako Miriam. Miriam je spíš k Miroslavě, podobné k Marii je třeba Mariana.
Za mě - jděte do toho.
Ne ne, holky mají pravdu. Miriam je jiná podoba jména Marie.
No, koukám, že rozpolcenost panuje i tady.
Začínám se cítit trochu jako schizofrenik.
@Klopotkova Koukala jsem na původ a bohužel jde o jedno a to samé jméno. Miriam je jen starší původní tvar.
@Anna766 píše:
Třeba jména Anna, Hana a Jana mají stejný základ, znamenají stejně a přesto se sestrám běžně dávají.
Sestra Annu, Janu a Hanu znám také. ![]()
@Anna766 píše:
Ne ne, holky mají pravdu. Miriam je jiná podoba jména Marie.
Tak je, no a? Rodiče dávají běžně podobná jména dvojčatům Jana/Dana/Hana/Anna, Petr/Pavel a nikomu to zvláštní nepřijde. Miriam a Marie se nepletou, když už chceš slovíčkařit, tak je to úplně jinak znějící jméno.
Za mě dobrá volba, zakladatelce se ta jména líbí a plést se nebudou, skvěle k sobě ladí, o to taky jde.
@Klopotkova píše:Píšu to samé.
Tak je, no a? Rodiče dávají běžně podobná jména dvojčatům Jana/Dana/Hana/Anna, Petr/Pavel a nikomu to zvláštní nepřijde. Miriam a Marie se nepletou, když už chceš slovíčkařit, tak je to úplně jinak znějící jméno.
Za mě dobrá volba, zakladatelce se ta jména líbí a plést se nebudou, skvěle k sobě ladí, o to taky jde.
@Anna766 píše: