Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, moc prosím o radu. Malý miluje všechny čokoládové pomazánky, např. nutela nebo ta s Penny, chci se zeptat může je? Na obalu není napsáno ani tak ani tak, ve složení si myslím, že není nic co by nemohl, ale spoustu čokolád nesmí, tak mám strach. A jak je to s marmeládou, mám domací dělané, ale je v nich přípravek proti kažení ten Qutin nebo pod a nevím s čeho se skládá ten. Ještě prosím jak je to sGrankem.Jsem začátečník, malý má 3 roky, tak s edo toho pořád dostáváme. Díky. ![]()
Ahoj, zkus se podívat na tenhle seznam http://celiac.cz/glutenfree/?…
My kupujeme tu obyčejnou Stillu nebo jak z Kaufu a taky dobrý.
@dennytesarova píše:
Ahoj, zkus se podívat na tenhle seznam http://celiac.cz/glutenfree/?…
Seznam bohužel nelze brát vážně, protože není aktuální - je z toku 2008 a složení výrobků se mění. Např. mě zklamalo, že Margotka už není BZL
My teda všechno pořád kontrolujeme na obalech ![]()
Nutelu kupujeme buť tu proužkovanou z Kaufu nebo Lidlu, nebo proužkovanou z Alberta. Marmeládu kupuju obyč Euroshoper v Hypernově / Albertovi nebo Schwartau v akci. Povidlí je BZL od Hamé (v Kaufu).
@Hannah1979 Margotka bezl. se dá koupit v Albertu, ale jmenuje se jinak.
@vokishka V Albertu nevím, ale vím, že mají obdobu v Lidlu. Ale štve mě to, že takhle mění receptury.
Ta proužkovaná z Lidlu, to je ta s modrým víčkem? Manžel jí teď dovezl z Německa taky z Lidlu a právě tam nic napsáno není, tak jsem si nebila jistá. ![]()
@gabkalezakova Jo, myslím, že má modré víčko. Nemám ji teď doma, abych koukla. Ta sklenička je poměrně velká. To bude určo ona.
Jojo, moc děkuji, tak to bude mít malej radost, dost tu čokoládu miluje. ![]()
@gabkalezakova Našla jsem obrázek na googlu - je na ní napsáno Mister Choc Choco Duo
modré víčko i etiketa
@vokishka píše:
@Hannah1979 Margotka bezl. se dá koupit v Albertu, ale jmenuje se jinak.
Tak jsem pátrala po BZL margotce v Albertu a našla jsem ji
Díky za tip ![]()
@vokishka V sobotu ji mám v plánu dělat - chyběla nám a už na ni máme velkou chuť ![]()