Martinské rohlíčky - recept

12272
10.11.13 09:48

martinské rohlíčky

Sháním dobrý recept na martinské rohlíčky. Nejlépe s tvarohem v těstě. Máte nějaký vyzkoušený, ověřený, prostě ten nej? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2087
10.11.13 09:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
10.11.13 09:56
@Radunka píše:
http://www.brydova.cz/…ske-rohlicky

Díky za recept. Zkoušela jsi je? Není tam ani droždí, ani prášek do pečiva. Jsou opravdu dobré? Nikdy jsem takový recept nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
10.11.13 09:59

Tak o tvarohu v teste na rohlicky jsem jeste neslysela. U nas jedine z plundroveho. :-) http://www.laskominyodmaryny.cz/…-rogale.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
10.11.13 10:02

Ne nezkoušela, ale před chvílí jsem na to narazila na fb, tak jsem ti to sem šoupla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
10.11.13 10:08

@kolozubka tak hele, nemám moc času, najdi diskuzi Co jste dnes pekly dobrého a tam zadej do vyhledat v diskuzi, jsou dokonalé, těsto dělám v pekárně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
10.11.13 10:13

Martinský rohlíčky– 1/2kg hl. mouky,8 lžic mléka,150g hery, 150g sádla, kostka droždí,1 lžíce cukru (do kvásku)2 celá vejce, špetka soli – necháme vzejít kvásek a zaděláme těsto, nenecháme vykynout, hned uděláme 6 bochánků, vždy vyválíme kulatou placku, kterou rozdělíme na 8 trojúhelníků, potřeme náplní (tvarohová, ořechová, strouhaná jablka, nutela), smotáme do rohlíčku, potřeme vajíčkem a pečeme při 175oC, po upečení bohatě pocukrujeme.
Našla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
10.11.13 10:14
@kolozubka píše:
Díky za recept. Zkoušela jsi je? Není tam ani droždí, ani prášek do pečiva. Jsou opravdu dobré? Nikdy jsem takový recept nezkoušela.

Já teda přímo tento recept nezkusila, ale mám zkušenost, že cokoliv co udělám podle receptu této paní je vynikající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
10.11.13 10:21
@Radunka píše:
Ne nezkoušela, ale před chvílí jsem na to narazila na fb, tak jsem ti to sem šoupla.

ok díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9997
10.11.13 10:21

@MartinaVALL Skromně :oops: se k nim hlásím 8). I když jsem je pochopitelně nevymyslela, jsem moc ráda, že tak chutnají i zde. Lepší jsem nejedla :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
10.11.13 10:22
@MartinaVALL píše:
Martinský rohlíčky– 1/2kg hl. mouky,8 lžic mléka,150g hery, 150g sádla, kostka droždí,1 lžíce cukru (do kvásku)2 celá vejce, špetka soli – necháme vzejít kvásek a zaděláme těsto, nenecháme vykynout, hned uděláme 6 bochánků, vždy vyválíme kulatou placku, kterou rozdělíme na 8 trojúhelníků, potřeme náplní (tvarohová, ořechová, strouhaná jablka, nutela), smotáme do rohlíčku, potřeme vajíčkem a pečeme při 175oC, po upečení bohatě pocukrujeme.
Našla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Díky moc! To těsto jen necháš v pečce umíchat a pak vyndáš, když je v receptu, že se nemá nechávat kynout? S tímhle postupem nemám žádné zkušenosti. Zatím jsem pekla s práškem, nebo z klasiky kynutého těsta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
10.11.13 10:23

@Paoloska A jsou fakt dokonalý :mrgreen: Rychlý a křehoučký, tenhle recept se ti povedl, ohromuju s nima všude :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9997
10.11.13 10:24
@MartinaVALL píše:
@Paoloska A jsou fakt dokonalý :mrgreen: Rychlý a křehoučký, tenhle recept se ti povedl, ohromuju s nima všude :oops: ;)

Paráda :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
10.11.13 10:25

@kolozubka Hele tutově tam máš program na 15 minut-mám pocit, že nudle???Takže na tenhle program a za hodku ji mám i umytou a rohlíky na míse :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
10.11.13 10:25
@Lolllo píše:
Tak o tvarohu v teste na rohlicky jsem jeste neslysela. U nas jedine z plundroveho. :-) http://www.laskominyodmaryny.cz/…-rogale.html

Jeden takový recept je v listopadovém Albertu, ale má se tam dávat prášek a přitom nechat 40 minut kynout pod utěrkou, což se nám moc nezdá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí