Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ono to masírování nemusí být nepříjemné. My jsme začali hodně z lehka. Člověk si pak k té masáži vytvoří pozitivní přístup a to dělá hodně. ![]()
Tak už mám ten olejíček koupený, od Weledy. Dám zprávu ![]()
Tutu + mimi 35 tt
Ahoj holky, pridavam se do diskuze - masirovani hraze neni opravdu nic prijemneho - hlavne ke konci
, ale take si myslim, ze muze prinest ovoce
!
Nevim sice, kdy je nejvhod zacit, tak si rikam cim driv tim lip - zacala jsem od 6 mesice, snad tim nic nepokazim ![]()
Ale radeji se zeptam vas zkusenych:
„Kdy je nejvhodnejsi doba zacit s masazi
“
Dekuji za odpovedi a spozdravem
Markina 25+5
Ahoj,
nemelo by se zacinat driv nez ve 34. tydnu (pokud si to dobre pamatuju, v navodu u olejicku od Weledy je to napsano), muze to totiz vyvolat predcasne kontrakce - stejne jako prilisne masirovani bradavek.
Marťoch
Ahoj Marti! diky za informaci - uz jsem chytrejsi, tak jeste budu lenosit
a pustim se do masaze od 34.tydne
!!
Mej se fajn!
Markina
Přidám jednu radu - masáž hráze nesmí bolet. Na kruzech nám paní říkala, že po konzultaci s mnoha odborníky došli k tomu, že je dobré mazat před porodem hráz - olejíčky, krémy ,… jen k tomu určené - tím se hráz uvolnňuje, ale nesmí to bolet! Jde o to, že se hráz promazává a tím se stává elastičtěšjí. Hlavně se netrapte, jen pokud je to příjemné a mažte a mažte. bohužel již jsem se dočetla v mnoha časopisech a na mnoha chatech o tom, jak je masáž hráze bolestivá a doporučují to.
Ahoj holky!
Taky se přidávám - masírovla jsem hráz poctivě od 34 tt a nenastřihávali mě! Navíc jsem si říkala, jestli tomu nepomohlo, že jsem skoro celou dobu na porodním sále strávila ve vaně (původně jsem chtěla rodit do vody, nakonec se to nepovedlo..).
O nástřihu hráze jsme se s PA vůbec nebavily - zkrátka zjistila, že není potřeba stříhat, tak prostě nestříhala - tady myslím opravdu nejvíc záleží na přístupu personálu - jestli stříhají automaticky každého, nebo jestli individuálně vyhodnotí situaci…
Ještě k tomu, jestli je masáž nepříjemná - mě teda ano. Ale zase jsem si říkala, lepší teď vydržet trochu nepříjemných pocitů, než pak být nastřižená a nemoct si několik dní sednout… Možná je to příjemnější od manžela, mě bohužel manžel zkusil masírovat jen jednou a nějak ho to nebavilo, takže jsem na to byla sama…
Jo a stačil naprosto obyčejný olej z lékarny (slunečnicový nebo olivový) za cca 40 Kč - vydržel na celou dobu a ještě zbylo.
Takže masáži zdar!!
Gábina