Masaz hraze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23
25.10.04 15:44

Masaz hraze

Ahoj,
chtela bych poprosit, jestli by mi nektera z Vas mohla poradit, jak provadet masaz hraze a jestli je nutne kupovat specialni olej nebo by stacil treba detsky olejicek. Taky by me zajimalo, jestli to opravdu pomaha. Je tu nejaka maminka, ktera poctive masirovala a byla odmenena tim, ze ji nemuseli provest nastrih? Urcite se to na emiminu uz nekde probiralo, ale nemohla jsem to najit.
Moc dekuju za rady.
Pa Jana (33+5)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
BaM
370
25.10.04 16:17

Ahojky!

My na konci těhotenství opravdu celkem poctivě hráz masírovali - tedy manžel se toho opravdu rád ujal :D . Používala jsem olejíček od Weledy, který je sice dost drahý, ale měla jsem strach z „obyčejných“ olejíčků…
Nevím sice, zda pomohlo to masírování, nebo mé dispozice, průběh porodu či šikovnost porodní asistentky. KAzdopádně odcházela jsem z porodního pokoje bez nástřihu, po svých a bez „nepohodlného“ sezení. Nevím jaký vliv má váha miminka (asi spíš hraje roli velikost hlavičky), ale dcera měla 3,55 kg, takže myslím průměr - porod záhlavím.
Já volila teorii - zkusit se to může, zkazit se tím nic nedá… :D
Tak hezky masírujte - skorotaťku to bude určitě bavit!!!!!!!

Blanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
25.10.04 17:32

masáž hráze

Ahojky, já právě končím 36 tt, manžel poctivě masíruje od začátku 35 tt. On sám tvrdí že už je to znát, že mám hráz už o hodně měkčí, tak uvidíme u porodu (pak dám vědět) Jinak masírujeme olejíčkem z lékárny, chtěla jsem nějaký značkový ale magistra mě to rozmluvila, že úplně stačí slunečnicový, že udělá tu samou práci. Zkazit se tím určitě nic nedá, třeba to pomůže, třeba ne, ale skorotaťka to dělá rád :-))).
Issis + Fazolka 36 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
25.10.04 18:12

Ahoj Jani!

O masáži hráze jsem psala podrobně v jednom z těhulkovských deníčků (Jarní miminka 2004, stačí si vyhledat těhulkovské deníčky a projít názvy, bude to někdy v rozmezí běřezen - duben 2004)

Fakt to pomáhá. My jsme masírovali, ale nakonec jsem rodila císařem.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
25.10.04 22:15

Ahoj Jano,
zkus mrknout na tuto adresu:

www.rodina.cz/diskuze1333.htm

Někde na začátku té diskuze je návod, jak na to ;o)

Já jsem masírovala poctivě asi od 34. týdne krémem od Dr. Hádka AÖK. Sice mě nastřihli - neřekla jsem jim výslovně, že si to nepřeju a oni to asi dělají víceméně při každém porodu. Ale i když Tě nastřihnou, tak se hráz krásně a brzo zahojí. Já jsem si i v porodnici v pohodě sedla, narozdíl od druhé holky na pokoji.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.10.04 22:29

Když jsem byla před několika měsíci těhotná, našla jsem na těchto stránkách informace o masáži hráze. A protože jsem si po prvním porodu před 9 lety nemohla několik dní sednout a tvrdila jsem, že už nikdy nechci rodit - nastříhli mě pořádně, tak jsem se tentokrát snažila sama masírovat hráz a i manžel občas pomohl. Porod dopadl krásně, stříhat mě nemuseli, jenom malinko mě šili. Po porodu, když mě převedli na pokoj jsem dost dlouho seděla na posteli a vůbec se mi nechtělo ležet. Možná, že tomu napomohlo i poctivé cvičení pro těhulky. Takže všem radím: nestyďte se a masírujte!
Martina a Martin (5 měsíců)

• Citovat
  • Upravit
534
27.10.04 20:45

Taky to musím potvrdit. My jsme masírovali od 36. týdne olejíčkem od Weledy. Nenastříhávali mě, bylo jen pár stehů. Sedět jsem mohla v pohodě už druhý den.
Jinak ta Welleda je supr a zdaleka ji nespotřebuješ. Jestli se znáš s jinou těhulkou, klidně si to kupte napůl. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.10.04 22:09

Já bych se chtěla zeptat jaká je vlastně šance, že mě nenastřihnou automaticky když jsem prvorodička? Budu masírovat a úplně zbytečně, protože v porodnicích je zvyk raději nastřihnout všechny prvorodičky :( Pochybuji, že při porodu budu mít čas a prostor na to sledovat, co se mnou zrovna chtějí dělat. Nebo se pletu? Mám hned hlásit já jsem masírovala prosím nestříhejte?

• Citovat
  • Upravit
530
28.10.04 21:03

Ahoj,

ja myslim, ze kdyz to budes od zacatku hlasit, budou to respektovat. My jsme taky masirovali, poctive, prestoze to nebylo nic prijemneho. U porodu jsem si porad rikala Casu dost se domluvit, jak to bude s nastrihem - otevirala jsem se pomalu, ale pak doktorka na:,–(ila oxytocin, kontakce se strelhbite vystupnovaly a uz jsem mluvit nemohla, jen fucet. PA rekla: Kdyz budete delat, co reknu, bude miminko na dve zatlaceni venku - tak jsem ji poslechla, a opravdu bylo mimi na dve zatlaceni venku - ale s nastrihem. Mozna kdyby v te dobe nerodilo hodne maminek najednou a sestry mely celkem honicku a bylo vic casu to tlaceni zpomalit a nechat tu hraz se vic roztahnout, slo by to i bez nastrihu. Samotny nastrih a nasledne siti me celkem bolelo, ale pak uz jsem s tim problemy nemela, jizva se zahojila rychle a pekne, snad i diky tomu masirovani.

Marťoch a Lucka, dnes 2 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.10.04 21:21

Tak jsme zacali masirovat, ale musim rict, ze to teda neni prijemnyho… Docela dost to boli. No, vytrvame a ja budu doufat, ze se to casem zlepsi a prestane to byt bolestiva zalezitost. Diky moc za komentare a pozitvni informace. Budu verit, ze ty neprijemne petiminutovky budou odmeneny hladkym prubehem porodu :) Jeste jednou vsem diky za reakce.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Gabika
29.10.04 09:01

Ahoj,

ja som tiež poctivo masírovala (olejček Weleda, ak nechceš tento, kúp si slnečnicový z lekárne) a pri pôrode hlásila, že nástrih, len keď to bude skutočne nevyhnutné. Bohužiaľ bolo to nevyhnutné. Takže poctivá masáž nie je zárukou, že sa strihať nemusí… Rozhodne tým ale nič nepokazíš a je dosť možné, že sa potom bude poranená hrádza dobre hojiť - aspoň u mňa určite: nemala som žiadne zápaly a do 2 týždňov po pôrode som v pohode sedela. Pri ďalšom pôrode tiež budem určite masírovať.

Gabika a Radko 4m

• Citovat
  • Upravit
125
29.10.04 20:49

Ahoj,
my jsme taky poctivě masírovaly olejíčkem LABAEL od firmy Nobilis. Taťkovi se to líbilo víc než mě :lol: , ale fakt si myslím, že to pomohlo. Vzhledem k tomu, že jsem rodila skoro po osmnácti letech jsem téměř prvorodička :lol: . Ale myslím, že je dobré to při příjmu nahlásit. Nebo to může říct tatínek, jestli bude u porodu, protože se mnou teda řeč moc nebyla :) . J+J 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
30.10.04 16:51

Ahoj maminky,
proč je to nepříjemné, to masírování hráze 8O ? Já jsem to ještě nezkusila, ale chtěla bych určitě začít. Ta diskuse na „rodine“ o metodě masáže mi nejde otevřít, bohužel.
Dík za radu
Tutu + mimi 35 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
31.10.04 09:56

Ahoj,
proc je to neprijemne? Protoze to boli. Nekde jsem cetla, ze vysledkem „kvalitne“ namasirovane hraze a pripravene k porodu by melo byt, aby tudy prosel tenisak - to jsme teda nezkouseli, ale snazili jsme se to roztahovat tak, aby to aspon trochu odpovidalo. A to znamena roztahovat opravdu hodne a proto to boli. Je to takova paliva a tahava bolest, ale da se to vydrzet. Clovek ma proste se slovem masaz spojene neco prijemneho - ale tady to je opak.

Marťoch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
31.10.04 14:47

Ahojte,
ona ta masáž hráze opravdu není nic příjemného, ale.....
Aspoň si umíte představit pocity u porodu. Stejně Vám bude hráz natahovat PA a celou rukou!! Hlavní je, že na ten pocit budete zvyklé a nepřekvapí Vás to.
Masírovaná hráz povolí, je poddajná a měkká. I když Vás nakonec nastřihnou, mnohem lépe se hojí.

My jsme masírovali od 34 týdne. Bohužel, nástřih byl nezbytný, ale sedla jsem si normálně 4 hodiny po porodu. Z porodnice jsem odcházela a o žádné hrázi nevěděla. Sex jsme zkusili ani ne za měsíc a opět téměř bezbolestně. Možná mám štěstí, možná je to masírováním. Nevím, ale věřím tomu.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky