Dezert z mascarpone

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1835
31.5.11 14:47

Mascarpone

Ahojte holky, neměli by jste recept na nějaký sladký dezert z mascarpone? Chtěli bychom ho zkusit a nevím přesně jak. Představovala bych si nejlépe nějaký nepečený dort s čerstvým ovocem… :think:. Předem děkuji, jestli budete mít nějaký tip :wink:.
Můžete napsat i co jiného z mascarpone děláte… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
31.5.11 14:52

můžeš udělat takový ten klasický mišmaš s piškoty ovocem a zakysanou smetanou, jen místo té smetany dát mascarpone

Recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21890
31.5.11 15:13

Jojo,jak pise Zuzka..jen ja teda nedavam jen mascarpone,ale tak pul na pul se smetanou.Mascarpone je desne tucny,to se pak neda jist..nebo klasika tiramisu,ale to je bez ovoce no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
31.5.11 15:27

Klasické tiramisu právě známe a to nechceme, nechutná nám kafčo :mrgreen: :oops:. Tak jsme právě dělali nedávno tu samou směs, jen místo namočení piškotů do kafča jsem přes ně dala plátky jahod a navrch jahody zalité trochou červeného želé.
Tak jsem právě myslela jestli někdo nemá nějakej mňam odzkoušenej spešl recept :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
26.12.14 08:39

Krásné sváteční ráno! Tak nějak jsme podcenili shánění dortu pro holku k narozeninám, abychom nakonec zjistili, že mezi svátky nikdo nedělá. :zed: No, tak se do něj chci pustit sama. Pár jsem jich už pekla, nic světoborného, ale jíst se to dalo. Protože potahovaný nám moc nejedou, chtěla bych použít na krém a „potažení“ mascarpone. Ale nemám s ním zkušenosti. Krém bych chtěla mandarinkový, takže sekané kompotované mandarinky určitě a můžu do mascarpone přidat i tu šťávu? Vůbec nevím, jak se to chová. Aby to pak drželo… A na odlehčení šlehačku nebo může být i tvaroh? Představovala bych si něco víc osvěžujícího. Vršek bych potřela asi čistým mascarpone s cukrem. Chtěla bych to bílé pak dozdobit lentilkama a kupovanými figurkami - jestli seženu. Je třeba ještě ztužovač nebo po vychladnutí bude držet? To bych pak ale musela dávat šlehačku. :think: No, díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
26.12.14 09:09

@Kapaz měla bych jeden nápad…udělala bych klasický piškotový korpus a na to krém z těch mandarinek, šlehačky, mascaropone + k tomu ztužovač za studena až ti to maličko začne tuhnout tak to dej na ten korpus a rozetři do tvoru kopule a no to můžeš dát ty lentilky nebo nějaké ty ozdůbky. a když bys chtěla aby to bylo hooodně dětské tak můžeš nahoru třeba postavičku z marcipánu.

• Citovat
  • Upravit
2596
26.12.14 09:11

@Kapaz zrovna včera jsem pekla dceři dort k dnešním narozkam. Klasicky piškot, mascarpone a šlehačka se ztuzovacem mandarinka tam mám taky jen bez stavy. Navrch čokoláda a ozdobené lentilkami, po straně trubičky. Drží krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
26.12.14 10:15

Pokud chceš nepečený, tak použij dlouhé cukrářské piškoty, vyložit dortovou formu, pak dvě patra a proložit třeba mascarpone se šlehačkou a ztužovač. Štávu tam nedávej, leda rozpustit se želatinou narvch,
Já dělám z mascarpone jen tiramisu.

• Citovat
  • Upravit
5473
26.12.14 10:55

Super na „potah“ je mascarpone smíchané s čokoládou (200g čoko rozpustit, vmíchat do jednoho mascarpone), je to taková tužší hmota (tužší než nějaký krém), ale dobře se natírá a je to moc dobré. Takže bych udělala dort naplněný jakýmkoli krémem s mandarinkama (dobrý je třeba třepaný krém v pudinků bez vaření Créme Olé, šlehačky a mandarinkového kompotu i se šťávou) a navrch ten čoko krém s mascarpone :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
26.12.14 13:37

Ty jo, holky, vy jste sikovny. Ja miluju tiramisu a z mascarpone tak delam jen to, ale dala jsem si diskuzi do oblibenych, protoze az bude mit dcera v kvetnu narozky, udelam neco dle Vasich doporuceni. Mandarinky miluje a kdyby se mi podarilo, aby dort vypadal jako tvuj @zuzan, tak bych mela velkou radost :) A moc se mi libi ta cokolada s mascarpone, jak pise @Samamama . Diky za inspiraci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí