Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte holky, neměli by jste recept na nějaký sladký dezert z mascarpone? Chtěli bychom ho zkusit a nevím přesně jak. Představovala bych si nejlépe nějaký nepečený dort s čerstvým ovocem…
. Předem děkuji, jestli budete mít nějaký tip
.
Můžete napsat i co jiného z mascarpone děláte… ![]()
můžeš udělat takový ten klasický mišmaš s piškoty ovocem a zakysanou smetanou, jen místo té smetany dát mascarpone
Jojo,jak pise Zuzka..jen ja teda nedavam jen mascarpone,ale tak pul na pul se smetanou.Mascarpone je desne tucny,to se pak neda jist..nebo klasika tiramisu,ale to je bez ovoce no
Klasické tiramisu právě známe a to nechceme, nechutná nám kafčo
. Tak jsme právě dělali nedávno tu samou směs, jen místo namočení piškotů do kafča jsem přes ně dala plátky jahod a navrch jahody zalité trochou červeného želé.
Tak jsem právě myslela jestli někdo nemá nějakej mňam odzkoušenej spešl recept
.
Krásné sváteční ráno! Tak nějak jsme podcenili shánění dortu pro holku k narozeninám, abychom nakonec zjistili, že mezi svátky nikdo nedělá.
No, tak se do něj chci pustit sama. Pár jsem jich už pekla, nic světoborného, ale jíst se to dalo. Protože potahovaný nám moc nejedou, chtěla bych použít na krém a „potažení“ mascarpone. Ale nemám s ním zkušenosti. Krém bych chtěla mandarinkový, takže sekané kompotované mandarinky určitě a můžu do mascarpone přidat i tu šťávu? Vůbec nevím, jak se to chová. Aby to pak drželo… A na odlehčení šlehačku nebo může být i tvaroh? Představovala bych si něco víc osvěžujícího. Vršek bych potřela asi čistým mascarpone s cukrem. Chtěla bych to bílé pak dozdobit lentilkama a kupovanými figurkami - jestli seženu. Je třeba ještě ztužovač nebo po vychladnutí bude držet? To bych pak ale musela dávat šlehačku.
No, díky za rady.
@Kapaz měla bych jeden nápad…udělala bych klasický piškotový korpus a na to krém z těch mandarinek, šlehačky, mascaropone + k tomu ztužovač za studena až ti to maličko začne tuhnout tak to dej na ten korpus a rozetři do tvoru kopule a no to můžeš dát ty lentilky nebo nějaké ty ozdůbky. a když bys chtěla aby to bylo hooodně dětské tak můžeš nahoru třeba postavičku z marcipánu.
@Kapaz zrovna včera jsem pekla dceři dort k dnešním narozkam. Klasicky piškot, mascarpone a šlehačka se ztuzovacem mandarinka tam mám taky jen bez stavy. Navrch čokoláda a ozdobené lentilkami, po straně trubičky. Drží krásně.
Pokud chceš nepečený, tak použij dlouhé cukrářské piškoty, vyložit dortovou formu, pak dvě patra a proložit třeba mascarpone se šlehačkou a ztužovač. Štávu tam nedávej, leda rozpustit se želatinou narvch,
Já dělám z mascarpone jen tiramisu.
Super na „potah“ je mascarpone smíchané s čokoládou (200g čoko rozpustit, vmíchat do jednoho mascarpone), je to taková tužší hmota (tužší než nějaký krém), ale dobře se natírá a je to moc dobré. Takže bych udělala dort naplněný jakýmkoli krémem s mandarinkama (dobrý je třeba třepaný krém v pudinků bez vaření Créme Olé, šlehačky a mandarinkového kompotu i se šťávou) a navrch ten čoko krém s mascarpone ![]()
Ty jo, holky, vy jste sikovny. Ja miluju tiramisu a z mascarpone tak delam jen to, ale dala jsem si diskuzi do oblibenych, protoze az bude mit dcera v kvetnu narozky, udelam neco dle Vasich doporuceni. Mandarinky miluje a kdyby se mi podarilo, aby dort vypadal jako tvuj @zuzan, tak bych mela velkou radost
A moc se mi libi ta cokolada s mascarpone, jak pise @Samamama . Diky za inspiraci!