Máslové sušenky - razítka

15814
18.9.15 13:02

Máslové sušenky - razítka

Zdravím :-) koupila jsem si od Tescomy razítka na máslové sušenky, ale výsledek tak nějak neodpovídá tomu, co je vidět v reklamním spotu :( pečení není můj koníček, když už, tak tak naleju těsto na plech nebo do bábovkové formy, sušenky jsem nikdy nezkoušela, takže nemám představu, v čem je problém.

těsto jsem dělala podle přiloženého receptu (350 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 130 g másla, 2 vejce, vanilkový cukr, citronová kůra… do části těsta jsem dala kakao… nechat odležet 2 hodiny v lednici), těsto mi přišlo v pohodě, pracovalo se s ním dobře, sušenky dětem chutnaly - jenom ta razítka :nevim: většinou se tak nějak rozplizly, i když tedy část sušenek si obrázek udržela. ovšem netuším, proč část ano a část ne. v receptu bylo péct 10-12 minut na 160 stupňů, to mi přišlo naprosto nedostatečné, takže průběžně jsem hejbala jak s dobou pečení, tak se stupněmi a zřejmě něco jim prospělo víc. peču v elektrické troubě horní a dolní ohřev.

a já teď nevím - existuje na pečení máslových sušenek pro zachování obrázku nějaké pravidlo - jako že lepší je péct na nižší stupeň, ale delší dobu nebo naopak na vyšší stupeň, ale kratší dobu? nebo je to fuk a prostě si sušenky usmyslely, že mě schválně zmatou, protože mi část z nich mi ukáže, že umí být krásné, ale zbytek si mi rozplizne, aby mě o to víc naštval?

rovnou jsem zkoušela i skořicové sušenky (250 g hladké mouky, 120 g cukru, 100 g másla, 1 vejce, 10 g skořice) - tady se mi s těstem pracovalo hůř, jako drolilo se, nicméně celkový výsledek co se obrázků týká byl lepší (pokud tedy pominu to, že zrovna tuhle várku jsem připálila :roll: ).

a ještě k těm sušenkám - recept je určený k okamžitému snězení, nebo se mají taky nechat uležet (jako to bývá u vánočního cukroví)? jako ne že by to u nás mělo nějaký praktický význam, tady se okamžitě zdlábne téměř jakákoli sladkost, ale jenom tak pro zajímavost.

díky za všechny cenné postřehy :) razítka jsou krásná a dětem se s nimi dobře pracuje, bylo by taky fajn dobrat se k tomu, jak sušenky upéct správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
18.9.15 13:06

To asi musíš zkoušet :mrgreen: Jinak když pečeme máslové na Vánoce, tak teplota podobná, ale teda v horkovzdušné a jsou fakt skoro hned :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
18.9.15 13:12

Pekla bych na vyšší teplotu, aby se rychleji upekly a nestihly „roztéct“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.9.15 13:13
@Run píše:
To asi musíš zkoušet :mrgreen:

tomu jsem se právě chtěla vyhnout :lol: já potřebuji mít předem přesně dané, co a jak, jinak jsem ztracená a nedokážu si systematicky zapisovat, co jsem už zkusila a jaký byl výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56294
18.9.15 13:19

@sagina taky mám ty razítka, zvířátka. Dělali jsme recept z toho návodu, myslím máslové a kokosové a nijak mi to nezaujalo chuťově, je to plné bílé mouky a cukru :roll: Děti to teda schroupaly, ale víckrát už zájem neprojevily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.9.15 13:23
@Moise píše:
@sagina taky mám ty razítka, zvířátka. Dělali jsme recept z toho návodu, myslím máslové a kokosové a nijak mi to nezaujalo chuťově, je to plné bílé mouky a cukru :roll: Děti to teda schroupaly, ale víckrát už zájem neprojevily :nevim:

a nemas nejaky osvedceny recept na lepsi/zdravejsi variantu? receptu vsude hodne, ale maloco jde udelat s temi obrazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
18.9.15 13:28

Razidla mám a jsem s nimi spokojená. Dle receptu v návodech jsem nepekla :oops:.
Používám recept na skořicové sušenky-pracuje se s ním trochu hůř, ale nám chutná)
400 g hl. mouky
180 g moučkového cukru
50 g másla
2 vejce
1 žloutek
1/2 prášku do pečiva
2 lžičky skořice

Vzorek na sušenkách jde vidět krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
18.9.15 13:38

Mám taky ta razítka, peču nejradši různé varianty lineckého těsta.
Na nerozpliznutí obrázku mám tento trik: dát si vychladit plech (do lednice nebo do velkého mrazáku). Na něj rychle dát vykrájené sušenky a zase i s plechem dát na chvíli vychladit (tak 5 minut v mrazáku nebo 15 v lednici) a pak hned šoupnout do rozpálené trouby.
U těch tescomáckých razítek se mi osvědčilo před každým obtisknutím namočit razítko v polohrubé mouce, obrázek je pak daleko ostřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
18.9.15 13:44

Ahoj, taky mám tyto razítka, máme se zvířátky a přesně jak píšeš, obrázek nic moc.
Pekla jsem je jednou a vůbec nás to nenadchlo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.9.15 13:44
@Moni85 píše:
Pekla bych na vyšší teplotu, aby se rychleji upekly a nestihly „roztéct“

Tak, tak, taky bych pekla na vyšší teplotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56294
18.9.15 13:45
@Ali-Ali píše:
a nemas nejaky osvedceny recept na lepsi/zdravejsi variantu? receptu vsude hodne, ale maloco jde udelat s temi obrazky.

právě že nemám :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
18.9.15 14:02

Ja ted delala klasicke linecke a obrazek byl krasne videt, ja jsem s razidly zviratek spokojena :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
18.9.15 14:08

Mám je také. Prvně jsem z toho byla nešťastná stejně jako ty ale už jsem na ně vyzrála. Musíš mít troubu opravdu dobře rozpálenou a péct na vyšší stupeň a já osobně peču na horkovzduch. Nestihnout se roztéct :) A výborné jsou také ty kokosové z přiložených receptů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
18.9.15 14:11

Jak říkala Robínek, tady pomůže jen vychladit těsto předtím, než to strčíš do trouby. Dej to na půlhodinku do lednice a pak teprve peč.

Jinak celkem prima recepty na sušenky má paní Bára v blogu Máma v kuchyni, pekla jsem podle ní a v pohodě. A ano, její máslové se, tuším, nechávaly odležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
18.9.15 14:11

Pekla jsem jak podle originálního receptu, skoricove z netu i s těstem na perníčky a vzdy v pohodě :) Jen ten originální recept byl chutove nejslabší :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí