Maso do příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Maso do příkrmů
Ahoj holky,
můžete mi prosím poradit, jak jste mixovaly maso do příkrmů? My jsme začali skleničkama. Malému je skoro 7 měsíců. Chtěla jsem zařadit maso, ale veškeré mé pokusy skončily bezúspěšně. vadí mu tam, že to není úplně na pyré. Zkoušela jsem králičí, uvařila jsem to do měkka a pak jsem se to snažila tyčovým mixérem rozmixovat, ale syn se s tím dávil. To maso ve skleničkách ale nevypadá moc lákavě a podíl je tam kolem 40%, to se mi zdá málo. Měla jste některá stejný problém a jak jste tuto situaci řešily? Díky za Váš čas i odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mě to teda tyčový mixér vzal skoro do hladka
Mixovala jsem to společně se zeleninou. Skleničky jí normálně, tam mu to nevadí?
- Citovat
- Upravit
A do mixeru ho das v jake forme? Ja mixuju primo se zeleninou, nakrajim si ho na malicke kousicky a problem nemam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja to mixovala v te nadobe s k tyckovemu mixeru, te jak ma sve brity a stacilo to. Zbytek jsem zamrazovala do davkovace na led v pytliku a vyndala par kosticek, usnadni to zivot ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dáváš do té mističky, ve které mixuješ dost? Jako i tu zeleninu? Protože samotný kousek masa jde rozmixovat fakt blbě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si teda maso mrazím do zásoby, vždycky uvařím třeba kilo, namixuju ho s trochou vývaru a je skoro jako v těch skleničkách. Ze začátku jsem ho mixovala téměř na „sucho“, než jsem na to přišla, a bylo takové hrubší. Takže bych zkusila přidat nějaký vývar aby to byla fakt kaše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvařila jsem maso na kousky, většinou i rovnou se zeleninou a pak jsem to projela tyčovým mixérem a v pohodě. Množství jsem mívala aspoň na 2 jídla. Časem jsem začala vařit ve velkém, jednu porci snědl, druhou na další den a zbytek do mrazáku a pak jsem tahala podle nálady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samotné maso tyčákem se mixuje blbě…mixuji se zeleninou, nebo vývarem..nebo oboje a také zamrazuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem kupovala od Hippu čisté maso ve skleničce a míchala ho do zeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ze začátku mixovala dohromady třeba s bramborama a troškou vody nebo vývaru a se zeleninou a bylo to jako kašička
, no a pak se jednoho dne pokazil mixér a než přišel druhej malá se naučila na jídlo pomačkané vidličkou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aby to bylo dohladka, musíš to mixovat společně s vývarem, vodou.
Navařím maso, nakrájím na kousky, rozdělím na porcičky (cca. plná velká polívková lžíce) a dávám do mikroteňáku tím stylem, že dám do mikroteňáku a „nad tím“ udělám uzel, pak zase nandám lžičku a opět udělám další uzlík atd., takže z jednoho mikroteňáku udělám takový tři „buřtíčky“ spojený. Dám to do mrazáku a pak vždycky jen ustřihnu jeden buřtík, prdnu do vařené zeleniny, nechám rozvařit (už ne moc dlouho) a hotovo. Takhle jsem to dělala někdy od 8. do 13. měsíce. Teď se už snažím to nedělat tak hladký to maso.
Většinou vařím na dva dni naráz (papá to samý v den vaření a ten následující den), takže jsem i porcičky dělala „dabl“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to je asi ten problém:) Já jsem asi mixovala malé množství. Jen s kostkou mrkve, co jsem si zamrazila předtím. Takže mám to dělat tak, že v jednom hrnci udělám maso a v jednom zeleninu, pak to sesypu k sobě a přiliju tam ten vývar?:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To víš, že můžeš. Stejně tak můžeš vařit maso i zeleninu pohromadě a pak to spolu pomixovat. Třeba k masu dát na velký kusy kořenovou zeleninu (klidně celou mrkev/pastinák či víc kousků, kousek celeru), bobkovej list, nový koření (koření pak vylovit, nemixovat!).
Nicméně univerzálnější je namixovat jen samotný maso, to si zamrazit a pak přidávat k „čerstvý“ vařený zelenině podle aktuální chuti. A taky časem třeba budeš dělat to, že zeleninku doměkka uvařenou jen pomačkáš vidličkou a k tomu přidáš umixovaný maso, tzn. radši mixovat maso samotný bez zeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design píše:
Mixovala jsem dohromady s vývarem.
Já taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit