Žravé roční dítě :) - jídelníček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1767
3.7.13 17:26

žravé roční dítě :) - jídelníček

Začínám si zoufat. Mám dva kluky, kteří jsou stále při chuti. Mám už delší dobu časový i finanční problém je uživit :zed: Přitom bych chtěla, aby jedli zdravě. Má někdo podobnou zkušenost? Můžete mi poradit, co přesně dáváte třeba těm ročním prckům, kteří se potřebují alespoň 4× - 5× denně pořádně nadlábnout (+ mléko?) Už nekojím, malý zatím nedostává nic se solí ani cukrem, zatím ani tvaroh. Jo a bojím se dávat větší množství lepku a banány, protože já a starší syn s nimi máme potíže.
Takže prosím - levně, chutně, zdravě a rychle :mrgreen: A pokud možno aby to byl ochoten jíst i starší, protože jinak položím život u plotny.
Dneska mají oba narozeniny, tak si dávám předsevzetí že je začnu pořádně krmit :mrgreen: A už nechci slyšet to věčné „já mám hlad! ale HRRROZNEJ!!!“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7740
3.7.13 17:30

Jů, ty máš kluky narozené ve stejný den? Jak se ti to povedlo? :mrgreen:
Jinak nevím, také tápu. Zatím dceři dělám vývary, polívčičky a prohrabuji se hromadou knih o výživě batolat co jsou v knihkupectvích, jestli mě nějaká neosloví. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
3.7.13 17:33

Ahoj taky mám žrouta doma :)
Náš jídelneček
Ráno po probuzení kojím, pak dávám na snídani většinou pana Vanilku z Alberta je kvalitní.
Než je oběd sní ještě rohlík, nějaké ovoce apod.
Na oběd má normální vařené jídlo, většinou vařím tak aby s námi mohl i malej. Miluje omáčky a vývary. Tento týden měl třeba Svíčkovou, tu měl dva dny,–)Vývar kuřecí, ten má k obědu a pak hlavní jídlo. Segedín, kuřecí pečené na másle a brambor.
Svačina to má přesnidávku, zase běhěm jídel sní nějaké to ovoce.Na večer dávám většinou to co bylo na oběd a nebo polévku. Dneska měl na oběd špenát s knedlíkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
3.7.13 17:34

Jo a na noc ještě kojím po koupání.
Prostě se snažím vařit tak abych malýmu nemusela vařit zvlášt. Vím co do jídla dávám a tím se řídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
3.7.13 17:46

No já si myslím že mám jedlíka, ale asi ne, když to tak čtu :mrgreen: před snídaní kojím, na snídani chleba nebo rohlík s máslem, ev. šunka tvrdý sýr a kousek zeleniny ( to moc zatím nechce), kolem pul desáté ovocná svačina-téměř vždycky jabko s něčím co je-banán, hruška, švestka, já to ještě krouhám ( dá se zahustit rýžovou krupičkou, aby to bylo výživnější-Nestlé stojí 42kč), na oběd sní talíř zelenina, maso ( žloutek) příloha-brambor, rýže, pohanka, kuskus, jáhly..a pak ještě žebrá od mně, takže dávám pomalu zkoušet.. a až se rozjí ještě více, začnu dávat polívky před hlavním jídlem.. dneska jsem si tak říkala, že oběd je asi nejlevnější jídlo dne ( zelenina bud sezonní kt. je levná, ted jsem koupila květák za 20, nebo mám mraženou a mixuju různé druhy) anebo máme oběd společný přes týden-nesmažím, dělám hodně se zeleninou, a dokořením si později-dneska byl špenát, brambor, vajícko.. a rajská polívka.. svačina odpol bílý jogurt ( za 5kč Pilos nebo Albert) plus nějaké ovoce a křupka nebo rýžový chleba do ruky, na večeři kaše, pak ještě kojím.. jinak docela dobře na večeře vycházejí pomazánky.. a máme necelý rok @ireeenka a co máte za jídelníček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
3.7.13 18:14

@ireeenka Moje strategie je, že jí to, co jím já. Vaření mě nebaví a tak se snažím ho maximálně omezit. Když je něco za výhodnou cenu, nakoupím a zpracuju (ovoce na pyré a do mrazničky, zelenina na kostičky a do mrazničky, máslo, maso atd atp). Obětuju tomu vždycky jeden večer za dva týdny. Běžné obědy vařím vždycky předchozí večer.
Typický jídelníček:
ráno 250ml UM, půlka rohlíku s žervé
svačina ovocné pyré s piškoty (vytáhnu z mražáku, ohřát v mikrovlnce za 40 vteřin) nebo bílý jogurt
oběd bílé maso, příloha, zelenina - dneska vařené bramory, vařené kuře ze včerejšího vývaru a brokolice na másle (vařím v klidu večer, když už malý spí a trvá to max 30 minut), když mu jedou zuby, tak hustá zeleninová polívka a do ruky rohlík
svačina chleba s pomazánkou (žervé umíchané s něčím, třeba s rybičkama nebo žloutkem, hotovo za 2 minuty), bílý jogurt nebo ovocné pyré
Večeře zatím moc nechce - obvykle dám to, co zbylo přes den, ale jen se tak ponimrá
Před spaním po koupání 250ml UM
Všichni si mysleli, že jeho první slovo bylo máma, ale bylo to mňam mňam.

Jo a ještě jsem zapomněla - mezi jídly kontinuálně tlaská kukuřičné křupky a ovoce nebo zeleninu na kostičky. A zalévá to čajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.7.13 18:42

Já mám patnáctiměsíčního a je to žravec ne v tom smyslu, že by jedl všechno, ale že jí hodně toho, co mu chutná. Momentálně jsou to polévky všech typů (kromě květákové, nemá rád květák). Takže navařím kotel polívky, my si ji dáme standartně jednou denně k obědu a prcek ji obědvá i večeří, vždycky plnou misku. Další denní jídla jsou například jogurt, přesnídávka, chleba s máslem (s pomazánkami mě posílá k šípku), občas i běžné jídlo, když se mu zrovna trefím do chuti. Miluje lososa, ale toho nemáme z finančních důvodů denně, že, a taky těstoviny na všechny způsoby. Těch sní vagón…

A mlíko. Má Sunar a vypije kolem toho půl litru denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
3.7.13 19:11

Tak nam je 15 mesicu a malej nas za chvili asi sni. Dnes mel rano mleko, pote chleba s tvarohovou pomazankou, za chvili prisel a mlaskal, dostal salatovou okurku. Na svacinu presnidavku s piskotem. Obed zeleninova polevka s ovesnymi vlocky a pote veprove na paprice s kuskusem. Pak spal. Vzbudil se a mel jogurt bily, merunku, asi 6
jahod, pak u babicku kus bublaniny, doma pak rohlik se sunkou a nakonec mlicko. A to prosim nejsou zadne pidi porce. Polevky miluje sporada vrchovaty hluboky talir. Ale tlustej neni, kolikrat si i rikam ze se prejida ale nedejte mu to, kdyz chodi a mlaska. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.7.13 19:14
@Vrtul píše:
Tak nam je 15 mesicu a malej nas za chvili asi sni. Dnes mel rano mleko, pote chleba s tvarohovou pomazankou, za chvili prisel a mlaskal, dostal salatovou okurku. Na svacinu presnidavku s piskotem. Obed zeleninova polevka s ovesnymi vlocky a pote veprove na paprice s kuskusem. Pak spal. Vzbudil se a mel jogurt bily, merunku, asi 6
jahod, pak u babicku kus bublaniny, doma pak rohlik se sunkou a nakonec mlicko. A to prosim nejsou zadne pidi porce. Polevky miluje sporada vrchovaty hluboky talir. Ale tlustej neni, kolikrat si i rikam ze se prejida ale nedejte mu to, kdyz chodi a mlaska. :D

No, tak okurky, rajčata, banán, piškoty, křupky mezi jídly ani nepočítám. Pořád musí mít něco v kušně. Chodí a „mam, ham, mam, ham“ (asi „mámo, jídlo“ nebo co já vím :mrgreen: ), a když nedám, je vzteklej :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
3.7.13 21:45

Holky díky, všechny jste mně inspirovaly, jíme nějak podobně, ale skoro mi to připadá každý den stejné, ráno mlíčko, jogurt, ovoce a pečivo 8o, svačina mlíčko, oběd brambory/rýže/jáhly/těstoviny + zelenina/maso/vejce, pak čaj nebo mlíčko, večeře kaše, ovoce, mlíčko. Ale ty svačiny pořád tápu, když to má být neslané a vyhýbám se té pšenici.
Dobrý nápad je ta poévka před hlavním jídlem, sice to je práce navíc, ale zas nebudou mít takový hlad odpoledne. Taky kousat salátovku vcelku je u nás populární, to zas oživím :) A včera a dnes jsme jedli to co jste psaly vy, včera brambory a špenát a dneska květák :mrgreen:.
Křupky mi přestal jíst, ale zkusíme je zase zařadit, jestli si to nerozmyslel, koukala jsem i na cornflakes, ale něco se mi nezdálo ve složení 8o

ALE HLAVNĚ!!! Opravdu mně uklidnilo, že nejsem sama, kdo má otesánka doma :)
Většinou slyším opačný problém, dítě nejí (a v duchu si říkám - to je problém? :D ) A vidím, že někteří toho spořádají i víc než náš pucek, proto je možná ještě ke všemu tak hubený :oops:
Vyzkouším vaše tipy a snad dám vědět, díky!

@Fíková No, povedlo se :mrgreen: Snažila jsem se. Ale jsou z toho spíš komplikace :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.7.13 21:56
@ireeenka píše:ALE HLAVNĚ!!! Opravdu mně uklidnilo, že nejsem sama, kdo má otesánka doma :)
Většinou slyším opačný problém, dítě nejí (a v duchu si říkám - to je problém? :D ) A vidím, že někteří toho spořádají i víc než náš pucek, proto je možná ještě ke všemu tak hubený :oops:
Vyzkouším vaše tipy a snad dám vědět, díky!

Tak ono období nejedení klidně může ještě přijít. Můj starší syn byl jedlík veliký do roka a půl. To se zasekl a každé jídlo bylo boj o sousto. Ve finále už jsem měla nervy v kýblu a radši mu udělala flašku sunaru, jen abych neskočila z okna :mrgreen:. Pak si to zase nějak sedlo a prostě se ta období střídají. Mladší zatím jí (a dost, jak jsem psala), ale nedělám si iluze, že to tak bude pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
3.7.13 22:01

@KPKristy Jj, starší syn taky kolem dvou let „přestal“ jíst, ale to si myslím, že je u všech dětí, prostě po tom období největšího růstu to povolí. No a teď poslední půlrok zase „papá“ jak protrženej… Ale to nejedení mi teda vůbec nevadilo, pokud není vyhublej na kost, tak asi sní co potřebuje a stačí mu to. S tím jsem si hlavu nelámala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.7.13 22:07

@ireeenka, tak mně taky nevadilo, že nechce jíst, protože by byl hubený nebo zhubl. Jenže já jsem nervák, uvařila jsem, nechce to, snažím se ho nakrmit, mlátí do toho, jídlo lítá všude, já zpocená, on vzteklý. To kovbojka, něco pro mou ne/trpělivost :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
3.7.13 22:10

@KPKristy
u nás jsem vzteklá já, takže v takové situaci jídlo uklízím a jede další program :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.7.13 22:16
@ireeenka píše:
@KPKristy
u nás jsem vzteklá já, takže v takové situaci jídlo uklízím a jede další program :lol:

Jo jo, už to tak taky dělám. Tohle bylo před dvěma lety, od té doby jsem už věci přehodnotila a odmítám kvůli jídlu páchat skandály a nepokoje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí