Maso k večeři

1724
3.6.11 08:47

Maso k večeři

Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat ohledně večeře, které malému dávám, jestli z Vašeho pohledu nedělám chybu…asi do 10měsíce mi papal kašičku, potom už jí nechtěl a dostával skleničku…tu mi za krátkou dobu taky začal bojkotovat a od roka měl polévky různých druhů…těch se taky přejedl a tak jsem to „vyvařování“ přestala řešit a začala jsem mu dávat to, co má k obědu..ALE většinou máme maso s přílohou a já nevím, jestli dělám dobře, že mu na noc dávám právě maso - dost se v noci budí a křičí ze sna - podle mojí babičky jsou po mase „těžké sny“..rohlík ani chleba mi nechce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
693
3.6.11 09:46

A proč mu nedáš „pouze“ přílohu - pokud je zeleninová, a pokud není, tak zeleninku přidat. U nás maso dvakrát denně neexistuje pro nikoho.

Anebo zkus rybu, ta by tolik nevadila :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
3.6.11 09:47

ahoj, tak jediný co mě napadá aby jsi mu dávala jen zeleninku s přílohou, třeba těstoviny aby nebyl hladovej přes noc. Ale jinak jak jsi to popsala, tak jsi vyčerpala snad všechny možnosti :mrgreen: .
Nevim jak je tvoje dítko starý,ale ještě mě napadl mu dělat puding, nebo mu dát večer jogurt s rozmočenýma piškotkama :nevim: .
Jsem zvědavá co ti napíšou i jiný maminky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
3.6.11 10:51

U nás existuje jen pro malého, protože od oběda vždycky něco zbyde.Je mu 19měsíců.Jogurt možná samotnej ano, ale pokud by měl obsahovat něco uvnitř, tak to nehrotí :-( a jen jogurt ho na celou noc nezasyti. někdy mu dělam dušenou mrkvičku s bramborem, ale to taky nemůžu dělat každý den a rybu děláme taky…chtěla jsem mu třeba udělat jen bramborou kaši, ale on je prostě masovej.někdy mám i problém do něj dostat brambor, chce jen maso. když jsem tady před několika měsíci zakládala diskuzi o tom, co malému dát k večeři, tak mi spousta maminek psala, že dávají to, co zbyde od oběda..když dělám třeba brokolici nebo kapustu, tak se mu to bojím na noc dát, aby ho nebolelo bříško, dost na to trpíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
3.6.11 18:08

A co třeba polívky, nebo těstoviny se sýrem, kuskus, zeleninovy salat, rýže…

Já si myslím, že je hlavně nezdravé jíst maso dvakrát denně - chápu, že mu to chutná, ale ty jsi máma a rozhodnutí bude vždy na tobě. A o to víc, pokud mu to chutná, tak bys ho neměla v tomto „masování“ podporovat.

Já už mám holky větší a taky se neoplývají nad zeleninovým salátem či polívkou večer - ale je to tak u nás zavedeno, vysvětluji jim stále dokola, že je to pro jejich zdraví. Neděle jsou naopak u nás proto, aby se toto pravidlo porušilo, tak si dáváme něco dobrého - palačinky, pizzu atp. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
3.6.11 19:24

Taky bych asi dávala jen přílohy a zeleninu, všeobecně se doporučuje maso max 4 x za týden. U nás vede k večeři bramborová kaše s nastrouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou, je to opravdu mňamka a malej to může mít každý den :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
3.6.11 22:46
herinkoj píše:
Taky bych asi dávala jen přílohy a zeleninu, všeobecně se doporučuje maso max 4 x za týden. U nás vede k večeři bramborová kaše s nastrouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou, je to opravdu mňamka a malej to může mít každý den :-).

a šunka není maso? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
4.6.11 08:47
Mahora píše:
herinkoj píše:
Taky bych asi dávala jen přílohy a zeleninu, všeobecně se doporučuje maso max 4 x za týden. U nás vede k večeři bramborová kaše s nastrouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou, je to opravdu mňamka a malej to může mít každý den :-).
a šunka není maso? :lol:

No jasný, že je to maso, ale dávam jeden plátek max. 2, takže kolik je to gramů, 10?? Dávám spíš na ochucení. Náš Kubík ale moc maso nevyžaduje, k obědu míváme dost často pouze zeleninová jídla, zapečený pórek, květak na mozeček, brokolicové placičky, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
4.6.11 09:34
Mahora píše:
A co třeba polívky, nebo těstoviny se sýrem, kuskus, zeleninovy salat, rýže…

Já si myslím, že je hlavně nezdravé jíst maso dvakrát denně - chápu, že mu to chutná, ale ty jsi máma a rozhodnutí bude vždy na tobě. A o to víc, pokud mu to chutná, tak bys ho neměla v tomto „masování“ podporovat.

Já už mám holky větší a taky se neoplývají nad zeleninovým salátem či polívkou večer - ale je to tak u nás zavedeno, vysvětluji jim stále dokola, že je to pro jejich zdraví. Neděle jsou naopak u nás proto, aby se toto pravidlo porušilo, tak si dáváme něco dobrého - palačinky, pizzu atp. :wink:

polévky jsem psala hned v prvním příspěvku, nemám jich moc na výběr, jak už jsem taky psala, tak trpíme na bolesti bříška, takže brokolicová, nebo květáková taky nehrozí..pokud si dobře pamatuju, co se psalo ohledně masa a kolikrát by mělo být, tak 6× týdně. samozřejmě, že ho nemáme každý den, ale když jsem se taky naposledy s maminkama radila, co malému k večeři a že jsem mu dělala vždycky polévky, atd (prostě jen pro něj) tak jsem byla zase zkritizovaná, že ho rozcapuju a že mu mám dávat, to co k obědu…což mi začalo vyhovovat, protože můžeme být o to déle venku a nemusím spěchat domů připravovat večeři. ANO, jsem máma a rozhodnutí je samozřejmě na MNĚ, ani o jiné rozhodnutí nežádám, spíš jsem jen žádala o radu a ne o KÁZÁNÍ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
4.6.11 10:20

Promiň, zda se tě to dotklo, nebylo to tak myšlené. Ale když píšeš, že se polívek přejedl :nevim: a že mu maso chutná a ptáš se na názor, tak nevím, co bys chtěla slyšet?

Napsala jsem ti svůj názor - buď se budeš podřizovat jeho chutím, nebo mu dáš to, co je zdravé a on, když bude mít hlad, tak mu nezbyde, než to sníst :nevim: .

Napsali jsme ti tu dost alternativ, je jen na tobě, jak pestré večeře mu budeš dělat.

Pozn. nebuď prosím tak vztahovačná, ono psané slovo si každý přebere jinak, ale ne vždy to tak bylo myšleno :wink: , když někam píšu, tak proto, abych dala radu či pomohla, to nebylo myšleno jako kritika - tím svůj čas ztrácet nechci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21903
4.6.11 10:29

Chce to asi trochu stridat.Ja delala ruzne polevky,zeleninove,bramboracky,vyvary,stale jina zavarka - nekdy trochu jisky,jindy krupice,cervene cocky,testoviny,ryze..
Nebo varila brambory + mrkvicku,fazolove lusky,hrasek nebo mrazenou zeleninu,do toho trochu maslicka nebo olivace.Misto brambor obmenit testoviny,ryzi.
Nebo treba rozdusit cherry rajcatka,spetku oregana s ryzi nebo testovinama,to mala miluje stale.
Nekdy udelat sladkou kasi,ovesnou,ryzovou,instantni,pridat ovoce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
4.6.11 17:49

Já dělala taky polévky různých druhů-vločkovou, těstovinovou, bramborovou, atd…ale měla jsem jen úzký výběr kvůli nadýmání.potom jsem mu delala ty brambory s mrkvi a nekdy i s kurecim vyvarem, ale proste se toho prejedl..nektere deti vecereji chlebik s maslem, ale to u nas proslo asi jen jednou..jednou u nas probehla diskuze o tom, ze bud bude jist to, co je a nebo nic a sel spat a celou noc se budil - samozrejme jsem to odnesla ja..lehko se říká, těžko aplikuje, my máme celkově problém se spaním - spí málo a ještě se milionkrát vzbudí, takze musi jit spat nahamanej. zatím asi nepochopí, když mu budu u zeleninové večeře vysvětlovat, že je to pro jeho zdraví :-( zkusim nektere recepty, co jste mi radily a uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
4.6.11 18:44

Tak zkus v jeho věku hrát na „okatost“ talíře… u dětí jsou oblíbená např. písmenka, chlebík vykrájet do různých tvarů - udělat oči, nos a pusu atp. Je jasné, že u všeho to asi nejde.

Já třeba dělala ke svačině holkám takové šneky z toustového chleba. Rozválíš ho válečkem, aby byl tenký, potřeš ho čím chceš - máslo, pomazánka, nutella… sroluješ a nakrájíš…

Nebo z mrkvičky a fazolek udělat na talířku autíčko, domeček a tak… děti to mají rády a kolikrát zapomenou na to, co jedí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
5.6.11 09:08
Mahora píše:
Tak zkus v jeho věku hrát na „okatost“ talíře… u dětí jsou oblíbená např. písmenka, chlebík vykrájet do různých tvarů - udělat oči, nos a pusu atp. Je jasné, že u všeho to asi nejde.

Já třeba dělala ke svačině holkám takové šneky z toustového chleba. Rozválíš ho válečkem, aby byl tenký, potřeš ho čím chceš - máslo, pomazánka, nutella… sroluješ a nakrájíš…

Nebo z mrkvičky a fazolek udělat na talířku autíčko, domeček a tak… děti to mají rády a kolikrát zapomenou na to, co jedí :wink:

tak super, to určitě zkusím :-) děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
5.6.11 09:21

Tak tu denní porci masa rozděl na třetiny, dvě třetiny mu dej s oběděm a tu třetinu pak k večeři, pak by neměl mít s trávením problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí