Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, jedeme letos na 3 týdny na dovolenou do Chorvatska do studia, kde je jen vařič.A jelikož budu „vyvařovat“ 2 týdny pro 3 a týden pro 5 lidí tak by mě zajímalo co vše jde udělat v remosce(budeme si jí brát sebou).Napadlo mi kuře,nějaký pečený maso,flíčky,francouzáky atd. A nevíte náhodou na kolik stupňů peče?Nedokážu to odhadnout
.Máme půjčenou takovou starší,myslím tu menší…
Děkuji moc za rady.. ![]()
Tak já v ní „vařím“ už léta, ale tohle mě nikdy nenapadlo a nezjišťovala jsem
měla jsem a tedy i mám starší i novější a přijde mi to stejné.
Na co to potřebuješ vědět? ![]()
No,jsem zvyklá na recepty s délkou a stupněma pečení,nechci u toho sedět…
,chci se vyvalit zatím co se to bude dělat na terásku a dát si kávu
…
Ahojda, na kolik pece nevím, vzdy jen kontroluju taky mame doma starší..
A jinak me napadly jestě špízy(třeba ražnici..) a klidne nějaké plněné kapsy, závitky atd..ale to jde udelat i na grilu jestli budete grilovat…
a pak sekaná, nebo nejaké karbanátky popř. masové kuličky k tomu nějakou majdu a těstoviny třeba… ![]()
Podle mě v tom můžeš udělat cokoliv, záleží jestli to hodně podliješ a necháš dusit nebo to budeš opékat
ale smrad by ti řekl, že už je čas s tím něco udělat
![]()
Minnnie píše:
Ahojda, na kolik pece nevím, vzdy jen kontroluju taky mame doma starší..
A jinak me napadly jestě špízy(třeba ražnici..) a klidne nějaké plněné kapsy, závitky atd..ale to jde udelat i na grilu jestli budete grilovat…a pak sekaná, nebo nejaké karbanátky popř. masové kuličky k tomu nějakou majdu a těstoviny třeba…
Ražniči je super nápad,děkuju!!!Gril tam je, ale je majitelů tak na ten se budem muset poptat na místě..Ale jsou hodní,tak asi nebude problém.Ale s tou sekačkou, děsí mi kupovat mletý maso…A to i u nás
…Jeden rozhovor s bývalou řeznicí mi otevřel oči ![]()
kozisek píše:
Podle mě v tom můžeš udělat cokoliv, záleží jestli to hodně podliješ a necháš dusit nebo to budeš opékatale smrad by ti řekl, že už je čas s tím něco udělat
![]()
No smrad bych právě nechtěla
!!!Jen libou vůni pečeného nečeho
…No to bude peklo…Ach jo…Jsem zvyklá docela vyvařovat,miluju Friče,Štifta,Pohlreicha atd…Italskou a francouzskou kuchyni.Bez nějakých dochucovadel atd
.No snad to přežijeme ![]()
Teplota je myslím taková střední. Záleží na kvalitě Remosky. Starší s otlučeným víkem úplně netěsnící míň, nová víc:-)
hofka píše:
Teplota je myslím taková střední. Záleží na kvalitě Remosky. Starší s otlučeným víkem úplně netěsnící míň, nová víc:-)
No stará bude je po babi
,dneska jsem z ní drhla spoustu spálených jídel
,fuj..Jo a je to Eta a hliníková
…Furt si říkám,že 3 týdny to přežijeme…
Adriana píše:hofka píše:No stará bude je po babi
Teplota je myslím taková střední. Záleží na kvalitě Remosky. Starší s otlučeným víkem úplně netěsnící míň, nová víc:-),dneska jsem z ní drhla spoustu spálených jídel
Možná budeš překvapená, jak ta stará hliníková remoska je dobrá
Jen pozor pokud nejsi na ni zvyklá, tak na to, že je horká snad ve všech částech, měla jsem díky ní puchýře, když jsem ji poprvé použila ![]()
Tak něco vyzkoušej a uvidíš. Já měla taky jednu starou otlučenou a krásně se mi v ní upekl piškot. Pak jsem si koupila novou a piškot spálenej:-)
Adriana píše:hofka píše:No stará bude je po babi
Teplota je myslím taková střední. Záleží na kvalitě Remosky. Starší s otlučeným víkem úplně netěsnící míň, nová víc:-),dneska jsem z ní drhla spoustu spálených jídel
JanaK88 píše:Adriana píše:Možná budeš překvapená, jak ta stará hliníková remoska je dobráhofka píše:No stará bude je po babi
Jen pozor pokud nejsi na ni zvyklá, tak na to, že je horká snad ve všech částech, měla jsem díky ní puchýře, když jsem ji poprvé použila
Možná budu překvapená, a neboj, po střetu se sklokeramickou deskou na kterou jsem si připekla prst, se bojim všeho horkýho
. A ještě si pamatuju babi jak horní část odkládala na hrnec s vodou.Jinak děkuju za upozornění
!!
hofka píše:
Tak něco vyzkoušej a uvidíš. Já měla taky jednu starou otlučenou a krásně se mi v ní upekl piškot. Pak jsem si koupila novou a piškot spálenej:-)Adriana píše:hofka píše:No stará bude je po babi
No já jí umyla od kila prachu,zkusila jsem jestli funguje(funguje) a strčila do tašky na cestu..No křest ohněm nechám na Chorvatsko.Jsem líná v ní něco péct,když mám super troubu
…