Remoska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2271
1.6.11 21:42

Remoska

Ahoj, jedeme letos na 3 týdny na dovolenou do Chorvatska do studia, kde je jen vařič.A jelikož budu „vyvařovat“ 2 týdny pro 3 a týden pro 5 lidí tak by mě zajímalo co vše jde udělat v remosce(budeme si jí brát sebou).Napadlo mi kuře,nějaký pečený maso,flíčky,francouzáky atd. A nevíte náhodou na kolik stupňů peče?Nedokážu to odhadnout :nevim: .Máme půjčenou takovou starší,myslím tu menší…
Děkuji moc za rady.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
1.6.11 21:49

Tak já v ní „vařím“ už léta, ale tohle mě nikdy nenapadlo a nezjišťovala jsem :think: měla jsem a tedy i mám starší i novější a přijde mi to stejné.
Na co to potřebuješ vědět? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.6.11 21:53

No,jsem zvyklá na recepty s délkou a stupněma pečení,nechci u toho sedět… :oops: ,chci se vyvalit zatím co se to bude dělat na terásku a dát si kávu :mrgreen: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
1.6.11 21:53

Ahojda, na kolik pece nevím, vzdy jen kontroluju taky mame doma starší..
A jinak me napadly jestě špízy(třeba ražnici..) a klidne nějaké plněné kapsy, závitky atd..ale to jde udelat i na grilu jestli budete grilovat… :dance: a pak sekaná, nebo nejaké karbanátky popř. masové kuličky k tomu nějakou majdu a těstoviny třeba… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
1.6.11 21:55

Podle mě v tom můžeš udělat cokoliv, záleží jestli to hodně podliješ a necháš dusit nebo to budeš opékat :think: ale smrad by ti řekl, že už je čas s tím něco udělat :mrgreen: :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
1.6.11 21:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.6.11 21:58
Minnnie píše:
Ahojda, na kolik pece nevím, vzdy jen kontroluju taky mame doma starší..
A jinak me napadly jestě špízy(třeba ražnici..) a klidne nějaké plněné kapsy, závitky atd..ale to jde udelat i na grilu jestli budete grilovat… :dance: a pak sekaná, nebo nejaké karbanátky popř. masové kuličky k tomu nějakou majdu a těstoviny třeba… :wink:

Ražniči je super nápad,děkuju!!!Gril tam je, ale je majitelů tak na ten se budem muset poptat na místě..Ale jsou hodní,tak asi nebude problém.Ale s tou sekačkou, děsí mi kupovat mletý maso…A to i u nás :evil: …Jeden rozhovor s bývalou řeznicí mi otevřel oči :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.6.11 22:02

Děkuju,kouknu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.6.11 22:06
kozisek píše:
Podle mě v tom můžeš udělat cokoliv, záleží jestli to hodně podliješ a necháš dusit nebo to budeš opékat :think: ale smrad by ti řekl, že už je čas s tím něco udělat :mrgreen: :-P

No smrad bych právě nechtěla :mrgreen: !!!Jen libou vůni pečeného nečeho :mrgreen: …No to bude peklo…Ach jo…Jsem zvyklá docela vyvařovat,miluju Friče,Štifta,Pohlreicha atd…Italskou a francouzskou kuchyni.Bez nějakých dochucovadel atd :oops: .No snad to přežijeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
1.6.11 22:07

Teplota je myslím taková střední. Záleží na kvalitě Remosky. Starší s otlučeným víkem úplně netěsnící míň, nová víc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.6.11 22:09
hofka píše:
Teplota je myslím taková střední. Záleží na kvalitě Remosky. Starší s otlučeným víkem úplně netěsnící míň, nová víc:-)

No stará bude je po babi :mrgreen: ,dneska jsem z ní drhla spoustu spálených jídel :poblion: ,fuj..Jo a je to Eta a hliníková :oops: …Furt si říkám,že 3 týdny to přežijeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
1.6.11 22:13
Adriana píše:
hofka píše:
Teplota je myslím taková střední. Záleží na kvalitě Remosky. Starší s otlučeným víkem úplně netěsnící míň, nová víc:-)
No stará bude je po babi :mrgreen: ,dneska jsem z ní drhla spoustu spálených jídel :poblion: ,fuj..Jo a je to Eta a hliníková :oops: …Furt si říkám,že 3 týdny to přežijeme…

Možná budeš překvapená, jak ta stará hliníková remoska je dobrá :-D Jen pozor pokud nejsi na ni zvyklá, tak na to, že je horká snad ve všech částech, měla jsem díky ní puchýře, když jsem ji poprvé použila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
1.6.11 22:15

Tak něco vyzkoušej a uvidíš. Já měla taky jednu starou otlučenou a krásně se mi v ní upekl piškot. Pak jsem si koupila novou a piškot spálenej:-)

Adriana píše:
hofka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.6.11 22:22
JanaK88 píše:
Adriana píše:
hofka píše:
Možná budeš překvapená, jak ta stará hliníková remoska je dobrá :-D Jen pozor pokud nejsi na ni zvyklá, tak na to, že je horká snad ve všech částech, měla jsem díky ní puchýře, když jsem ji poprvé použila :mrgreen:

Možná budu překvapená, a neboj, po střetu se sklokeramickou deskou na kterou jsem si připekla prst, se bojim všeho horkýho :mrgreen: . A ještě si pamatuju babi jak horní část odkládala na hrnec s vodou.Jinak děkuju za upozornění :kytka: !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.6.11 22:25
hofka píše:
Tak něco vyzkoušej a uvidíš. Já měla taky jednu starou otlučenou a krásně se mi v ní upekl piškot. Pak jsem si koupila novou a piškot spálenej:-)
Adriana píše:
hofka píše:

No já jí umyla od kila prachu,zkusila jsem jestli funguje(funguje) a strčila do tašky na cestu..No křest ohněm nechám na Chorvatsko.Jsem líná v ní něco péct,když mám super troubu :oops: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí