Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vemas: mám remosku original teflon a k tomu navíc hliníkovou mísu. Je to ta menší verze, dělám v ní ráda
Stačí nám pro přípravu jídla pro 3 člennou domácnost. Kuře se tam vejde, ale je to dost natěsno. Je ještě větší 4 litrová, ale ta mi přišla příliš velká. Nejlépe zajít si do prodejny s elektrem- např datart, tesco a tam si ji prohlédnout ve skutečnosti.
Nemáte někdo zkušenost s touto remoskou? Chtěla bych koupit pro babičku - Remoska R 1202 Grand Teflon.
Asi raději tuto čtyřlitrovou - říkám si kvůli pečení kuřete.
Hoj, mám dotaz, jestli někdo nemáte zkušenost nebo nějaký tip, jak vyčistit topnou část staré remosky. Zdědili jsme po známé, ale je totál zatuchlá a snad i plesnivá, ale funguje, tak je mi líto to vyhodit, hodí se mi. Myslíte, že stačí jen vypéct naprázdno nebo nalít do té části na pečení čistou vodu, nebo vodu se Savem?
EDIT: Tak jenom stačilo vyvařit chvíli čistou vodou a už nesmrdí a dá se v ní vařit ![]()
Příspěvek upraven 29.01.14 v 12:52
@zlodcera píše:
Hoj, mám dotaz, jestli někdo nemáte zkušenost nebo nějaký tip, jak vyčistit topnou část staré remosky. Zdědili jsme po známé, ale je totál zatuchlá a snad i plesnivá, ale funguje, tak je mi líto to vyhodit, hodí se mi. Myslíte, že stačí jen vypéct naprázdno nebo nalít do té části na pečení čistou vodu, nebo vodu se Savem?
nestačilo by třeba jen vydrhnout drátěnkou a tekutým práškem? Já když drhnu tu svoji tak z toho jde pěkně černo, vlastně z jakéhokoli hliníku..
@marrcellka No já se právě bojím, aby to nezateklo dovnitř těma průduchama.. A právě ty průduchy by chtěly taky vyčistit, jestli je to plesnivý i vevnitř.. Hlavně v tom hned nechci něco dělat, aby to jídlo nenačichlo tou zatuchlinou. Prostě si nejsem jistá jak na to..
Ty máš teda asi jinou, já tam žádné průduchy nemám. Ten vrchní díl je celostní z hliníku a uprostřed má asi 8 cm skleněný průzor.
Tak tou hrubou stranou houbičky, hodně vyždímat a nanést malinko toho prášku, to by se tam nic dostat nemělo.
@marrcellka Myslíš tuhle? Ta má stejný průduchy jak moje, jen nemá sklo
Ale už dobrý, stačilo vyvařit čistou vodou ![]()
Nazdárek dámy,
Příští týden mi má přijít remoska. Ještě nikdy jsem v ní nevařila. Zajímalo by mě, jestli v ní mužů dělat buchty v nějakých formách - bábovka, srnčí hřbet, muffiny atd… Děkuji za info ![]()
@Sion Muffiny si dovedu představit, ty jsou malé. Co se týče bábovky nebo srnčího hřbetu, tak tedy nevím, jak obrovitánskou remosku bys musela mít, aby se do ní vešla ještě ta forma. Kromě toho remoska peče jen shora, minimálně u bábovky by podle mě byl problém s propečením.
Když už v remosce péct nějaké pečivo, tak jsou vhodné třeba buchty (alá hloupý Honza), které se naskládají do té remosky rovnou, nebo lité koláče, jako perník, makovec, bublanina atd., ne že se do remosky ještě vkládá nějaká další forma.
Pro pečení bábovky se používá středový kužel. Bábovka je po upečení chuťově stejná jak z trouby, akorát tvar je hodně strohý - rovný. Nikdy jsme do ní, žádné formy nedávali, je poměrně nízká, tak si ani neumím představit, že by tam třeba forma na bábovku vešla…
Ahoj, oživuji. Prosím o radu, jakou koupit remosku či obdobný pečící hrnec. Využití jak doma, tak pod stanem, na dovolené.
Co mě překvapilo - nemá regulaci teploty - ale to asi nevadí, ne?
A asi bych chtěla i hrnec s uchem.
Co máte a s čím jste spokojené?
@Aries6 Jsem spokojená s Eta Pečenka. Mám ji už několik let.
Ale příště půjdu do nerezové Remosky.