Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, když kupujete maso u řezníka. Vyměňujete doma ty sáčky než to dáte do mrazáku, nebo to tam dáváte rovnou jak to dostenete?
v tom sáčku, ve kterém je a plus ještě do jednoho, aby to mělo dvě vrstvy
@Salorka maso vyndám, umyju a dám do nového sáčku, případně pokud je potřeba tak maso naporcuju.
Taky si to většinou porcuju,krájím na jednotivé porce,na plátky,na kostky…A všechno si popisuju,co je to za maso,kdy jsem ho tam dala…Na omrzlé hroudě už se nepozná nic.
@Salorka maso si naporcuji a dám do nového sáčku. Většinou ten původní je špinavý. Také si maso popisuji. A občas všechny porce jednoho masa dám ještě do jednoho sáčku, abych to měla pohromadě.
Take si maso umyji (i kdyz tu je nekde velka diskuze,ze se to nema),naporcuji jak potrebuji a dam do noveho sacku ![]()
Tak já to dávám jak koupím a omývám až před vařením. Akorát by mě zajímalo, jestli omýváte i mleté? Já mám prostě úchylku, že veškeré maso i to mleté (i vakuované) prostě musím pořádně propláchnout.
ač veškeré maso kupuji od farmářů, umyji ho a dám do svého sáčku než putuje do mrazáku. Mleté maso nemyji a nedávám do mrazáku, to kupuji jen když ho chci udělat .
když vím, že jde maso rovnou na mrazák, tak nemyji, vrazim to tam tak jak je (ale kupuju u řezníka, který dává maso do „papíru“, takže to rozbalím a přendám do plast. pytlíku).
Maso omývám jak k, ale jiné maso málokdy. A mletý by mě teda mejt nenapadlo ![]()
Já ho u řezníka nekupuju do sáčku, ale do plastové bedýnky (zavírací), kterou si přinesu, doma ho vyndám, omyju a rozdělím na jednotlivé porce, do mrazáku pak dávám do takových tužších sáčků, zipových. Případně, pokud mám zrovna v mrazáku dost místa, tak jednotlivé porce naskládám na prkýnko, tak dám zmrazit a pak už zmražené (aby se to neslepilo), naházím do větší krabičky v mrazáku, ze které je pak odebírám.
@janickaIII píše:
@_0812_ jak omýváš mleté maso? To se Ti nerozpadne?
Dám ho do cedníku a propláchnu. Zatím se mi nikdy nerozpadlo.
Doma roztridim do cistych pytliku a popisuju. Myju az pred varenim, i kdyz vim, ze se to nema, nemuzu si pomoct
mlety teda nemeju, to jime na prasatko
![]()