Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já tak mám maso v mrazáku normálně.
Kupuju chlazené, čerstvé, vždy když přiváží.
Pokud bylo chlazené, ta spotřeba platila na uskladnění v lednici ne?
laskonka01 píše:
určitě sem kupovala chlazené…
Myslím, že vadit by to nemělo. A jak jsem psala, ta spotřeba je tam při uchovávání v lednici.
laskonka01 píše:
taky si myslím, že to nevadí, ale manža nadává..
Když kupuješ maso v řeznictví, dají ti ho rovnou jen do sáčku a nějaká spotřeba na něm psaná není vůbec.
Taky mám v mrazáku maso takto dlouho. Kupuju chlazené v supermarketu. Když koupím v řeznictví, tak nějak mám pocit, že je to čerstvé a v mrazáku to pak mám úplně stejně dlouho, jako to chlazené.
Zrovna nedávno jsem řešila, jak dlouho takové maso v mrazáku můžu mít. Z domova jsem naučená tak, že se udělala zabíjačka, maso naporcovalo a celý prase pak šlo do mrazáku a žili jsme z toho třeba rok. Nikdy nám nic nebylo.
Ovšem zrovna tento týden jsem z mrazáku vyndala mletý maso (chlazený z Tesca), bylo 1 den po potřebě a když jsem to rozdělala, to byl smrad…! Vzhledem k tomu, že nedávno nám bylo blbě po Boloňských špagetách (kde bylo to samé mleté), tak už vím, že mletý rozhodně jen vlastnoručně umletý!
Určitě nevadí.Jak píšou holky,datum spotřeby je pro uchovávání v chladu.
Holma píše:
Taky mám v mrazáku maso takto dlouho. Kupuju chlazené v supermarketu. Když koupím v řeznictví, tak nějak mám pocit, že je to čerstvé a v mrazáku to pak mám úplně stejně dlouho, jako to chlazené.Zrovna nedávno jsem řešila, jak dlouho takové maso v mrazáku můžu mít. Z domova jsem naučená tak, že se udělala zabíjačka, maso naporcovalo a celý prase pak šlo do mrazáku a žili jsme z toho třeba rok. Nikdy nám nic nebylo.
Ovšem zrovna tento týden jsem z mrazáku vyndala mletý maso (chlazený z Tesca), bylo 1 den po potřebě a když jsem to rozdělala, to byl smrad…! Vzhledem k tomu, že nedávno nám bylo blbě po Boloňských špagetách (kde bylo to samé mleté), tak už vím, že mletý rozhodně jen vlastnoručně umletý!
co jsem slyšela, tak mletý maso smrdí občas i když ho v supermarketu koupíš „čerstvý“, my kupujem mletý maso u řezníka, ale tak, že si vyberem konkrétní kousky nemletýho a on ho přímo před náma namele… Mlýnek na maso jsem líná mýt
![]()
ale jinak bych to maso taky použila, tu spotřebu tam maj pro to, když se to uchovává v lednici, v mrazáku to vydrží dýl…
Ahoj. Snažím se zpracovat do 3 měsíců. Kupuju chlazený (u řezníka nebo v supermarketu), opláchnu pod tekoucí vodou a v igeliťáku dám naporcované do mrazáku, na igeliťák nalepím samolepku s datumem, kdy jsem do mrazáku dala (pokud mám koupené v supermarketu, tak nerozbaluju a řídím se datumem na balíčku). Pokud jsi koupila chlazené, tak datum spotřeby bylo pro uchování v lednici, dva měsíce v mrazáku by vadit nemělo. Ale záleží i na tom, jak bylo uskladněné předtím, takže já bych nechala rozmrazit (nechávám v lednici třeba přes noc) a pak to pořádně očichala a následně dobře provařila.
Mleté maso do mrazáku nedávám, toho se bojím
. Kupuju ho výjimečně a hned ten den zpracuju.
rozhodně to nevadí - normálně mrazím maso a mám ho tam třeba půl roku. Trvanlivost je pouze, pokud ho máš v lednici
Tomu masu nic nebude,to datum platí pro dobu uchování v lednici,ne v mražáku
Pravidelně nakoupím maso do zásoby apak dva měsíce spotřebovávám,ale mletý maso bych nikdy po jedné radě nemrazila!!!Udělala jsem to jednou a fůůůůj ten pušinec letěl hned do koše
Zamrazila bych jedině čerstvě mletý od řezníka,rozhodně ne ze supermarketů.
Na tom obalu je vždycky napsaná spotřeba, když ho máš v lednici, ale pokud bylo rovnou mražené, tak bych ho vyhodila. Jinak kuřecí maso vydrží v mrazáku aspon půl roku. Mrkni kdyžtak na dvířka od mrazáku, tam to bývá i nakreslené.
Holma píše:
Taky mám v mrazáku maso takto dlouho. Kupuju chlazené v supermarketu. Když koupím v řeznictví, tak nějak mám pocit, že je to čerstvé a v mrazáku to pak mám úplně stejně dlouho, jako to chlazené.Zrovna nedávno jsem řešila, jak dlouho takové maso v mrazáku můžu mít. Z domova jsem naučená tak, že se udělala zabíjačka, maso naporcovalo a celý prase pak šlo do mrazáku a žili jsme z toho třeba rok. Nikdy nám nic nebylo.
Mletý tam nechávám max. měsíc, pak radši vyhazuju. V dětství jsme taky kupovali půlku prasete a jedlo se to celý rok.
Ahoj, zdravím všechny…
Chtěla jsem udělat kuře na paprice, když jsem vyndala maso z mrazáku, zjistila jsem že spotřeba byla do 9.9… myslíte že to vadí? na pohled je maso normální a nezapáchá…