Jak se vaří v Zepter nádobách (hrncích)?

402
31.10.11 21:55

Jak se vaří v zepter nádobách(hrncích)?

Dnes jsem dostala zepter hrnec střední velikosti, bez návodu od tchýně, která ten návod nemůže najít a já ho zase nemůžu najít na netu.
Prý se v něm vaří jen v minimu vody.Jako např.brambory jen v 1cm vody atd.No prostě potřebuji na to manuál :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2237
1.11.11 03:47

kouknu, jak jsem na tom, pokud najdu mohla bych poslat. Můžu na 100% říct (nejsem prodejcem, ale uživatelem), že ZEPTER hrnce mám téměř 20.let a ač jsem vyzkoušela od mamky tescomy a já nevím jaké u příbuzných a nějaké nerezové hrnce u kamarádky, jsou zeptery nesrovnatelné. Navíc, když se vaří guláš, či omáčka a náhodou se něco připálí, dá se to v pohodě přelít a jíst a po připálení není ani památky, jen se nesmí škrábnout do toho připáleného vařečkou či naběračkou. Za mě je ZEPTER dobrá volba, která se vyplatí a časem vrátí (mají doživotní záruku, což u jiných není a s jakoukoliv reklamačkou není problém). Pokud bych manuál našla písnu vám do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
1.11.11 10:48

měla jsem Zepter hrnce a vařilo se mi v nich skvěle, musela jsem je dám pryč, protože mám Indukční vařič a ta stará sada na to nejde, ale mít zbytečné peníze, tak do nich jdu znova, byla jsem s nima fakt spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
1.11.11 12:34

Ahoj Anulko, budu moc ráda když mi napíšeš jakýkoliv recept.mám zatím jen jeden hrnec ale určitě bych chtěla nějaký nástavec na ten stávající abych mohla vařit brambory a maso zároveň.Ale nevím kolik stojí.nevíš kde bych našla ceník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
1.11.11 12:36
šóšannáh píše:
měla jsem Zepter hrnce a vařilo se mi v nich skvěle, musela jsem je dám pryč, protože mám Indukční vařič a ta stará sada na to nejde, ale mít zbytečné peníze, tak do nich jdu znova, byla jsem s nima fakt spokojená :palec:

ale na indukci už existují podložky-známá je kupovala v TV produkt, aby je mohla používat, byla chyba se jich zbavovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
1.11.11 12:38

Souhlasím, ty hnce stojí majlant, radši bych se rozhodla pro jiná sporák v té době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.11.11 12:40

třeba brambory vaříš tak aby nebyli úplně potopené, aby trochu čouhaly, těstoviny musí mít zase vody trošku víc protože nabydou. a pak jde taky o dobu vaření a to záleží na tom jestli máš plyn nebo elektriku. ale to všechno si stejně musíš vychytat ty sama. není na tom nic složitého, stačí zkoušet. vodu můžeš dolít vždycky a když vypneš sporák moc brzy tak ho zase zapneš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
2.11.11 13:03
Anulka píše:
ale na indukci už existují podložky-známá je kupovala v TV produkt, aby je mohla používat, byla chyba se jich zbavovat

jj jsou to 3 roky zpátky, dala jsem je bratrovi, nu což, mohu se ho vyptat, zda mi je nevrátí :nevim: díky za info, hned pohledám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zouli
10.1.12 15:44

Zepter

Koupila jsem si pánev a hrnec. S pánví nejsem spokojená - jídlo se napaluje, čištění je také velmi obtížné. Hrnec mě také nenadchnul. Zato dárky - sada nožů - z té jsem nadšená, krém na ruce v pumpičce je také dobrý (mýdlo jsem ještě nevyzkoušela).

• Citovat
  • Upravit
Simča82
20.1.12 13:19
Zouli píše:
Koupila jsem si pánev a hrnec. S pánví nejsem spokojená - jídlo se napaluje, čištění je také velmi obtížné. Hrnec mě také nenadchnul. Zato dárky - sada nožů - z té jsem nadšená, krém na ruce v pumpičce je také dobrý (mýdlo jsem ještě nevyzkoušela).

taky jsem na jejich pánvi jídlo hned napoprvé připálila, jsme prostě všechny zvyklé na teflon :D jak jsem ale byla poučena, v jejich nádobí nesmíte maso hned obracet, ale nechat ho pěkně na jedné straně opékat ve vlastní šťávě, dokud se samo nezatáhne a neodlepí ode dna - teprve pak maso krásně obrátíte! a to samé pak z druhé strany a je to :D

• Citovat
  • Upravit
648
26.3.12 18:05

ahoj holky, prosím taky o radu :) máme starou sadu Zeptru a do teď jsme měli elektrické plotýnky .. mno ale teď děláme novou kuchyň a chtěli bychom plyn. Nevíme však jestli jsou tyto hrnce pro plny vhodné. Moc děkuji za vaše názory. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makinkas
9.5.12 11:17

Nádobí může na jakýkoliv zdroj tepla ať už na kachlová kamna,tak i na plyn. Jen si u plynu dejte pozor na opálená ucha u nádob. Na indukci jde nádobí zakoupené zhruba od roku 2005,ale jde to vyzkoušet,jakmile přiložíte magnet ke dnu nádoby a drží je nádoba vhodná na indukci.

• Citovat
  • Upravit
648
9.5.12 13:48

Moc děkuji za radu :) to s tím magnetem je zajímavé :) ještě jsem to neslyšela .. no každopádně už máme koupenou plynovou desku (ještě sice není zapojená) ale brzy bude .. tak teď jen pozor na ty ucha :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
12.7.22 00:35

@šóšannáh Máme také původní sadu nádobí - již 30 let. Před třemi lety jsme koupili indukci. Zepter dali do krabic a uložili. Kamarádka říkaka, že kvůli Zepter by nikdy do indukce nešla, že si neumí představit vařit na jiném nádobí. Ty naše sady na indukci nejdou. Ona nádobí využívá asi s vychytavkami, které umí. Já víceméně jako klasiku.
A u indukce jsem hledala nádobí, které mě bude vyhovovat. Takže jsme měli Tescomu, tu jsme reklamovali. Teď máme něco od Tefalu, něco jinou řadu Tescoma, jeden hrnec Zwiling. V práci jsem s kolegyněmi řešila, jaké mají nádobí a spokojenost.
Jedna má Zepter na indukci. Nadšená. Druhá radila, že stejná kvalita je Fabini. Kvůli ceně jsrm objednala dva hrnce Fabini. Ale byla jsem zklamaná. Jeden měl vypouklé dno, druhý měl na dně vymačkané čáry. Při míchání mě to vadilo, cítila jsem je tam. Na vaření to vliv nemělo, ale chtěla jsem bezchybný výrobek. Reklamace dopadla dobře, peníze bez problémů obratem, vrátili.
A já teď přemýšlím - mám si koupit dva hrnce Zepter na indukci? Ty co by mě vyhovovaly velikostí stojí 20 tis za oba. Což mě přijde šílený. Nebo mám koupit redukci a vyndat původní? Zkoušel jste někdo tuto variantu? Nepoškrábu indukci? Není vaření „vachrlatý“?
Nebo nevíte, zda se dá s nějakým prodejcem domluvit zajímavá cena?
Dívala jsem se na bazary, zda někdo neprodává nádobí nové, nevhodný dárek… Ale co jsem našla sadu, tak tam zrovna není rozměr hrnců co nejvíc využívám. A misky, děrovaná mísa, struhadlo, to mám z původní sady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24004
12.7.22 03:07

Hrnce fungujou líp, když si k nim dokoupíš ovčí deky z australskejch ovcí, 1ks za 20 tisíc a superextra infralampu za 15 táců… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí