Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@aiwwa 18, proč? Nemůžeme zjišťovat co a jak? Nejsme tak zkušení, radši se ptáme protože nás to zajímá.. Každý neví všechno a tohle nás celkem zarazilo
Sice netušim kudy tudy si přišla na to se radit zrovna na emiminu, když si nejspíš hodně mladá holka, ale z výtěru fo fakt nikdo nepozná. Ještě možná tak nějaký soudní patolog (zrovna koukam na kriminálku
),že by se daly v pochvě nalézt zbytky lubrikantu z gumy…ale takový testy ti normálně nikdo dělat nebude…
@Mar__tanka1983 píše:
Ještě možná tak nějaký soudní patolog (zrovna koukam na kriminálku),že by se daly v pochvě nalézt zbytky lubrikantu z gumy…ale takový testy ti normálně nikdo dělat nebude…
Tohle přesně mě taky napadlo
Ale jinak pokud tam není sperma, tak se to nepozná, kor jestli už to bylo před nějakou dobou.
@Ahojkys12345 píše:
Dobrý den, mám takovou zajímavou a nutnou otázku. Jde nějak poznat, čím se protrhla Panenská blána? Jestli je nějaký stroj, ultrazvuk, nebo něco, čím se pozná, jestli to byl robertek, nebo penis s kondomem. Existuje něco takového, třeba výtěry? Ano, není to sranda, zajímá mě to, jestli to jde nějak poznat. Jestli chlap něco zanechává pochvě, když má kondom.. Pozná se to podle něčeho, čím byla protrzena panenska blána? Myslím tím pouze robertek a penis s kondomem Durek Extra Safe. Děkuji
Tak pravdou je, že v případě znásilnění by se krátce po aktu zřejmě daly najít stopy lubrikantu z toho kondomu ve výtěru. Pokud by se dotyčná neumyla.
Ale po krátké době je to pryč a nepoznáš to nijak.
Jinak panenskou blánu si nepředstavuj jako víčko ns jogurtu, je to zúžená poševní tkáň, takový spíš trychtýřek a to hodně vlnkovatý. Co ho naruší nepoznáš.
Hlavně doktor nemá důvod to zjišťovat. Přijde mi to dotaz ze základní školy, sorry.
@aiwwa píše:
Hlavně doktor nemá důvod to zjišťovat. Přijde mi to dotaz ze základní školy, sorry.
I kdyby jí bylo 15, něco si tam strčila a bojí se, že to doktor pozná, má právo na odpověď. ![]()
Zeptej se přítele, jak dlouho po styku se to pozná. Zajímá mě to.
@Ahojkys12345 píše:
Je to kvůli tomu, ze se s přítelem hádáme, on říká, ze to poznat jde, ze proste jsou nějaké výtěry, kde to poznat půjde, ze to proste zjisti, ja si myslím opak, ze to zjistit nejde, ze žádný výtěry to nedokážou poznat, teď se o tom hádáme a tady mi to přišlo jako jediný, kde by jsme mi mohli skutečně odpovědět, proto se ptám..
Pokud by bylo obojí v kondomu, tak žádný výtěr nerozliší silikonový olej od silikonového oleje, nebo latex od latexu.
Přítel možná myslel zbytky spermatu. To se poznat dá, ale kde nic není, ani smrt nebere… ![]()
Pokud jsi mladší a maskuješ obavy, že by ti pak někdo vyčítal hrátky, tak na to úplně v pohodě kašli a jdi do toho bez výčitek a vyzkoušej všechno na co si troufneš. ![]()
Hlásit to nikomu určitě nemusíš
. A až budeš mít přítele, tak se zkušenosti sakra hodí. ![]()
@Bábrdl píše:
I kdyby jí bylo 15, něco si tam strčila a bojí se, že to doktor pozná, má právo na odpověď.
Vždyť jsem odpověděla, že se to nepozná. A hlavně i kdyby se odpanila jakkoliv, tak každého soukromá věc, doktor nic zkoumat nebude
@aiwwa píše:
Vždyť jsem odpověděla, že se to nepozná. A hlavně i kdyby se odpanila jakkoliv, tak každého soukromá věc, doktor nic zkoumat nebude
Asito zkoumá přítel zakladatelky.
@aiwwa píše:
Spíš si myslím, že jsou tu obavy, co na to případný přítel. Nic… anebo všechno (buď bude naštvaný, že není první, nebo nebude, ale to ovlivnit předem nejde).
Můžem třeba spekulovat, že se protržení bojí a chce to zkusit polehoučku sama: Pak platí pořád to samé: Buď v klidu, můžeš, je to čistě na tobě. ![]()
Jo to Nic anebo všechno: Pamatujete na Pelíšky?: „Mohla by jít se mnou vaše dcera ven?“ Nikdy!… Anebo navždy!"
![]()
Už jsme spolu dávno spali, jsme spolu asi už 5 let, porad to drží, byla jsem jeho první holka se kterou měl pohlavní styk, ani nevim, jak jsme se k tomu tématu dostali, ale začali jsme každý tvrdit něco jiného. A každého to zajímalo, jestli ma pravdu nebo ne.. Takze proto taková otazka