Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ixule píše:
Starší to dělá snad od roka a půl nebo od dvou, normálně si před spaním lehne na bříško, dá si do těch míst lahvičku s pitím a jede, často tak i usnezatím neřeším, akorát když to nedávno zkoušel stejně na mojí noze, tak to jsem řešila samozřejmě
Jinak i přes den si ho často žmoulá a normálně mu stojí, takže to zlozvyk asi nebude, ještě z toho má vždycky prču a chodí mi ho ukazovat
u pětiletého bych jen vysvětlila, že se to nedělá před lidmi.
A muže to být u mého syna masturbace i když mu nejspíš v tu chvíli nestojí?
@Anonymní píše:
já myslím, že jo, prostě si s ním hraje.. nejspíš? tak to zjisti
jestli tem nemá nic červeného a nebolí ho to ani nesvědí, tak s tím stejně nic moc neuděláš ![]()
@Anonymní píše:
Ty máš jen jednoho chlapečka? ![]()
@Anonymní píše:
Nechapu?
No že to tak probíráš a tápeš. Nebo ti to starší nedělal?
@Fofrník píše:
No že to tak probíráš a tápeš. Nebo ti to starší nedělal?
Syna mám jen jednoho. Tápu protože jsem to nikdy neviděla ani u dětí kamarádek. Zažila jsem u synovce, že si s tím hrál ve vaně. Ale to co délá to moje trdýlko, že si ho přes oblečení pořád žmoulá ne. A chtěla bych nějak dojít k závěru - je to zlozvyk a budu mu v tom bránit. Je to forma masturbace a budu ho usměrňovat do soukromí nebo odvádět pozornost.
@Anonymní píše:
Syna mám jen jednoho. Tápu protože jsem to nikdy neviděla ani u dětí kamarádek. Zažila jsem u synovce, že si s tím hrál ve vaně. Ale to co délá to moje trdýlko, že si ho přes oblečení pořád žmoulá ne. A chtěla bych nějak dojít k závěru - je to zlozvyk a budu mu v tom bránit. Je to forma masturbace a budu ho usměrňovat do soukromí nebo odvádět pozornost.
No prostě mu to dělá dobře, potom si ho bude šudlat (ten výraz je docela dobrej
) a potom bude masturbovat. Je to normální zdravej kluk.
(Pokud se nedrbe kvůli svědění). Mám doma zdravé kluky, já byl zdravej a drtivá většina chlapů v mém okolí taky.
Prostě ho směruj do soukromí jako většina (proto jsi to asi neviděla jinde).
Nebo se zeptej manžela (partnera). Není to nic nenormálního.
Proste je mu to prijemny, tak si s nim hraje. Staci mu vysvetlit, ze pred ostatnimi se to nedela.
@Anonymní píše:
Je možné, aby 5ti letý masturboval? Poslední dobou si často různě žmoulá pindíka přes tepláčky nebo pižámko. Nevím jestli je to jen zlozvyk nebo něco víc? Může z toho vůbec něco mít? Zatím mu dávám ruku pryš a snažím se ho zabavit něčím jiným.
Možný to určitě je. My jsme byly i u doktorky jestli tam má všechno v pořádku a ta na něm nic neviděla. U nás je to masturbace zcela určitě a jen doufám, že ho to přestane bavit. Snažíme se to aspoň kočírovat ať si to nechá na večer.
To jsem se ho ptala hned, když to začal dělat. I jsem nakoukla, ale nic zvlášního jsem neviděla