Máte během kojení problém se saháním na prsa?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2031
19.5.21 18:44

Máte během kojení problém se saháním na prsa?

Ahoj, pokud kojíte starší dítě, zažily jste averzi vůči dotykům? Nesnesu dotyk dítěte na bradavkách, různé (i když mírné) sahání na dvorec bradavky, lehké tlačení do prsa rukou atd. Připadám si přecitlivěle a nelaskavě, ale syna pomalu nenakojím, abych mu neustále neodstrkovala ruce. Dotyky mimo prsa jsou ok.

Příspěvek upraven 19.05.21 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
19.5.21 18:47

Ano, též jsem to nesnášela…kojící korále nepomůžou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
19.5.21 18:48

Neměla jsem. Zkus ty korále.

• Citovat
  • Upravit
19388
19.5.21 18:52

Naopak při kojení mi to nevadilo.
Zkus ty korale

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
19.5.21 18:58

Tak pokud ti to doteď nevadilo a dítě už je velké, tak ti třeba tělo říká, že čas kojení už pominul :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16878
19.5.21 19:09

A manžel ti na ně sahat může? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15099
19.5.21 19:12

@Dobrej_tym Ne vůbec mi to nevadilo, moje obě děti měly stejný zvyk, z jednoho prsa se kojily, druhé žmoulaly :D Někomu to možná přijde divné, ale me to v té době vůbec nevadilo, prsa sloužily dítěti, jiný účel nemely :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
19.5.21 19:15

Zažila jsem také, měla jsem období, kdy mě to vadilo, střídalo se to s dalším období, kdy OK; takže u mě to bylo na střídačku. Neporadím nic, odbourat by to asi šlo, kdyby byl člověk hodně důsledný a trval na tom, že to dítě prostě dělat nebude, prostě klasické odnaučování - ale umím si představit, že by to vůbec nebylo jednoduché, protože u nás byl syn na tuto činnost hodně fixovaný a bylo vidět, jak ho tato činnost uklidňuje.
Jinak k té otázce zde, která tu padla - mě potom začalo právě vadit i manželovo dotýkání v těchto místech. Odbourávala jsem to dlouho, vlastně to přešlo až poté, co jsem přestala kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.5.21 19:43

@Jahudka82 Ten taky ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.5.21 19:44

@Alča0 Ale to zni dobre, ze to treba jeste prejde. Pritom kojeni je uplne v pohode. Ale fakt dotyky na bradavkach, z toho rostu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.5.21 19:46

@epsice A pomohly u vas? Jednu chvili jo, ted uz je odhazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
19.5.21 19:50

Asi by mi to taky vadilo, ale nemam v plánu kojit nějak extra dlouho, takže v tomhle období už to řešit nebudem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
19.5.21 20:09

Vadí mi to, když mám bradavky „odrbane“ z kojení a bolí mě. Jinak ke mi to jedno, vidím, že z nějakého důvodu se cítí bezpečně, když se z jednoho koji a druhé drží. Když byla menší, měla tendence bradavky prsty stisknout, to už naštěstí nedělá. Je jí rok a půl, takže když mi chytne prso a mě to zrovna bolí, stačí ji už jen říct, ať to nedělá, to už je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14569
19.5.21 20:47

Já tedy při kojení vyndam vždycky jenom jedno prso, takže mi na to druhy malej nemá jak sahat. Maximálně mě placa do hrudníku nebo mě drží tou volnou ručkou za prst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
19.5.21 21:14

Od dítěte mi doteky nevadí, od partnera jo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie